Torasemide

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Torasemide
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Torasemide?

Houdt uw lichaam te veel vocht vast? Dan kan de arts plastabletten voorschrijven, zoals Torasemide. Door dit middel wordt er via de urine meer vocht uit het lichaam gehaald.

  • Dosering: zoals de arts voorschrijft
  • Prijs Torasemide (incl. online consult): vanaf € 49,25

Zo werkt Torasemide

De werkzame stof in dit middel is torasemide. Deze stof zorgt ervoor dat er meer vocht wordt uitgescheiden. Om die reden wordt dit middel voorgeschreven als er sprake is van oedeem en een hoge bloeddruk. Hypertensie (hoge bloeddruk) vergroot de kans op aandoeningen zoals hart- en vaatziekten. Bij oedeem is er sprake van vochtophopingen in het lijf, bijvoorbeeld in de enkels. Oedeem kan ook voorkomen in de longen, waardoor er kortademigheid ontstaat. Door gebruik van Torasemide wordt er meer urine geproduceerd, waardoor het te veel aan vocht sneller uit het lichaam verdwijnt. Gevolg hiervan is dat de bloeddruk lager wordt en ook de klachten van oedeem minder zullen worden.

Zo gebruikt u Torasemide

Gaat u dit middel gebruiken? Dan zal de arts uitleggen hoe u het dient in te nemen. Lees voor het eerste gebruik ook de bijsluiter goed door, omdat hierin ook aanwijzingen voor gebruik staan. Over het algemeen gelden de volgende aanwijzingen:

  • Slik de medicatie ’s ochtends, bij voorkeur op een vast tijdstip. Hierdoor verkleint u de kans om het innemen te vergeten;
  • Slik de tablet in zijn geheel door, met een half glas water;
  • Kauw niet op de tabletten;
  • Het is mogelijk om de medicatie in te nemen met wat voedsel, maar dat hoeft niet;
  • Torasemide is beschikbaar in verschillende doseringen. Uw arts zal aangeven welke dosering voor u het beste is en hoe lang u de medicatie dient te gebruiken;
  • Over het algemeen is de dagelijkse dosering voor volwassenen bij een hoge bloeddruk een halve tablet van 5 mg. Indien nodig kan de arts de dosering verhogen naar een heel tablet per dag;
  • Bij oedeem is de standaard dosering een tablet van 5 mg per dag. Ook in dit geval kan de arts de dosering indien nodig verhogen naar maximaal 4 tabletten van 5 mg per dag.

Mogelijke bijwerkingen Torasemide

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven en dat geldt ook voor Torasemide. Het wil echter niet zeggen dat u hiermee te maken krijgt. Lees voor het eerste gebruik de bijsluiter door, zodat u weet welke bijwerkingen u kunt verwachten. Schakel bij ernstige bijwerkingen direct medische hulp in.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.