Telmisartan

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Telmisartan
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Telmisartan?

Heeft u te maken met een verhoogde bloeddruk? Dan kan de arts geneesmiddelen uit de klasse van de angiotensine II receptor-antagonisten voorschrijven. Het middel Telmisartan is hier een voorbeeld van.

  • Dosering: zoals de arts heeft voorgeschreven
  • Prijs Telmisartan (incl. online consult): vanaf € 49,25

Hoe werkt Telmisartan?

In het lichaam is angiotensine II een stof die ervoor zorgt dat de bloedvaten vernauwen. Die vernauwing zorgt ervoor dat de bloeddruk stijgt. Door Telmisartan te gebruiken wordt het effect van die lichaamseigen stof geblokkeerd. Het gevolg daarvan is dat de bloedvaten zich weer verwijden en de bloeddruk vervolgens lager wordt. Om die reden kan Telmisartan gebruikt worden ter behandeling van hypertensie; essentiële hoge bloeddruk. In het geval van essentiële hoge bloeddruk is er geen andere achterliggende oorzaak die de bloeddruk verhoogd. Het is van belang dat hypertensie bijtijds behandeld wordt, omdat deze aandoening na verloop van tijd schade kan veroorzaken aan de bloedvaten. Dit kan uiteindelijk leiden tot beroertes, blindheid of hartaanvallen.

Zo gebruikt u dit middel

In de bijsluiter kunt u lezen hoe u dit middel dient te gebruiken. Met vragen over het gebruik kunt u terecht bij uw arts of apotheker. Over het algemeen gelden voor Telmisartan de volgende aanwijzingen voor gebruik:

  • De standaard dosering van dit middel is een tablet per dag;
  • Het is aan te raden om de tablet dagelijks rond hetzelfde tijdstip in te nemen, zodat de kans kleiner wordt dat u de medicatie vergeet;
  • Neem de medicatie in met een beetje water of een andere niet-alcoholische drank;
  • De standaard dosering voor een hoge bloeddruk is doorgaans een keer per dag 40 mg, waarmee de bloeddruk 24 uur lang onder controle blijft. In sommige gevallen zal de arts een lagere of juist hogere dosering voorschrijven;
  • Dit middel kan gebruikt worden in combinatie met plaspillen;
  • Wordt het middel gebruikt als preventief middel om cardiovasculaire gebeurtenissen te verminderen? Dan is de standaard dosering 80 mg per dag.

Mogelijke bijwerkingen Telmisartan

Net als bij andere medicatie kunnen er bij het gebruik van Telmisartan bijwerkingen ontstaan. Niet iedereen krijgt hier last van. Wel is het goed om voor het eerste gebruik op de hoogte te zijn van mogelijke klachten, zodat u indien noodzakelijk snel actie kunt ondernemen. Schakel in ieder geval direct een arts in wanneer u symptomen heeft zoals ademhalingsproblemen of huiduitslag. Deze klachten kunnen namelijk wijzen op een ernstige allergische reactie.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.