Donepezil

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Wat is Donepezil?

Donepezil is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van milde tot matige dementie veroorzaakt door de ziekte van Alzheimer. In dit artikel vindt u belangrijke informatie over het online kopen van Donepezil, de prijs ervan, het proces van online bestellen en de veiligheid van online bestellen. Ook beantwoorden we veelgestelde vragen over dit geneesmiddel.

 • Dosering: Donepezil 5m – 10 mg
 • Prijs Donepezil (incl. online consult): € 51,50

Donepezil online kopen: wij vinden dit de voordelen

Donepezil is op recept verkrijgbaar bij verschillende online apotheken. Het is belangrijk om Donepezil alleen te kopen bij gecertificeerde online apotheken en op voorschrift van een erkende arts om de kwaliteit en veiligheid van het product te waarborgen. Als u dat doet heeft online aanschaf veel voordelen. Het is bijvoorbeeld heel handig dat u voor aanschaf van medicatie niet meer de deur uit hoeft naar de fysieke apotheek. Ook hoeft u geen rekening te houden met openingstijden, want de online apotheek is dag en nacht beschikbaar. Na het plaatsen van een bestelling krijgt u deze discreet en snel thuisbezorgd. Dat is extra prettig wanneer u door klachten van een bepaalde aandoening moeilijk naar buiten kunt.

Online prijzen Donepezil

We adviseren om rekening te houden met online prijsverschillen. Hierdoor is het de moeite waard om de prijzen van verschillende apotheken met elkaar te vergelijken. De prijs van Donepezil kan bijvoorbeeld variëren afhankelijk van de dosering en de hoeveelheid. Let er wel op dat u de juiste prijzen vergelijkt. Sommige apotheken tonen een prijs voor alleen de medicatie, waarna pas later in het bestelproces andere kosten (zoals verzendkosten) getoond worden. Andere apotheken tonen direct een totaalprijs, inclusief bijvoorbeeld verzendkosten en de kosten van een eventueel medisch consult. Via onze partnerapotheek is dit medicijn beschikbaar vanaf € 51,50.

Donepezil aanschaffen in een paar stappen

Het proces van online bestellen van Donepezil is over het algemeen eenvoudig en omvat de volgende stappen:

 1. Selecteer de gewenste dosering en verpakking Donepezil;
 2. Voeg het product toe aan uw winkelwagen;
 3. Volg de instructies om uw bestelling af te ronden. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd om uw verzendgegevens;
 4. Als u receptplichtige medicatie koopt, zal er ook gevraagd worden om een recept. Heeft u dat nog niet? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om een online medische vragenlijst in te vullen. In die vragenlijst geeft u meer informatie over onder meer uw medische geschiedenis en over uw medicijngebruik;
 5. Nadat u uw bestelling betaald heeft, beoordeelt een gekwalificeerd arts uw vraag. Na akkoord wordt de bestelling direct in orde gemaakt en krijgt u deze zo snel mogelijk thuisbezorgd.

Online bestelproces Donepezil

Veilig online bestellen? Dit adviseren wij

Als u Donepezil online besteld bij een gecertificeerde apotheek, is het veilig om te doen. We raden af om medicatie aan te schaffen via niet-gecertificeerde websites, omdat daar de veiligheid niet gegarandeerd wordt. Van erkende apotheken kunt u via een website van de overheid (aanbiedersmedicijnen.nl) de vergunningen controleren. Zo weet u zeker dat u uw medicatie op de juiste plek aanschaft. Daarnaast adviseren we om de veiligheid van de website te checken. Staat er bijvoorbeeld https voor de websitenaam in de browser, of alleen http? Https staat voor een beveiligde verbinding.

Online betalen voor Donepezil

Als u medicatie bestelt bij een erkende apotheek, kunt u meestal op verschillende manieren betalen. Kies bijvoorbeeld voor betaling met creditcard, via iDeal of via PayPal. We raden aan om te kiezen voor een betaalmethode die u goed kent, zodat u zeker weet dat het proces goed verloopt. Daarnaast raden we af om persoonlijke gegevens of betaalgegevens te delen via een niet-beveiligde verbinding, omdat de gegevens dan in verkeerde handen kunnen vallen.

Betaalmethodes Donepezil

Waar wordt Donepezil voor gebruikt?

Dementie wordt veroorzaakt doordat het brein minder gevoelig wordt voor een specifieke neurotransmitter: acetylcholine. Deze neurotransmitter geeft signalen door tussen hersencellen. Donepezil zorgt ervoor dat acetylcholine minder snel afgebroken wordt, waardoor de signalen tussen de cellen beter doorgegeven kunnen worden. Dementie kan herkend worden aan diverse symptomen, waarvan vergeetachtigheid de belangrijkste is. Hierdoor worden dagelijkse handelingen lastiger, en raakt men dingen kwijt. Uiteindelijk heeft het ook invloed op het gedrag van de patiënt. Bij een lichte tot matige vorm van dementie kan Donepezil nog (tijdelijk) uitkomst bieden. Het spraakvermogen en de concentratie kunnen verbeteren door het middel. Helaas ervaart niet iedere patiënt dit effect.

Hoe gebruikt u Donepezil?

Wanneer u dit middel gebruikt, is het van belang dat u altijd de aanwijzingen van uw arts of apotheker opvolgt. Over het algemeen geldt voor Donepezil de volgende gebruiksaanwijzing:

 • Slik de tabletten in met wat vloeistof, zoals water;
 • Neem de medicatie ’s avonds in, vlak voordat u naar bed gaat;
 • Drink geen alcohol wanneer u deze medicatie gebruikt, omdat hierdoor mogelijke bijwerkingen zoals vermoeidheid versterkt worden;
 • Deze medicatie kan geleverd worden in sterktes van 5 mg en van 10 mg. De arts kan beoordelen welke sterkte voor u het meest geschikt is. Slik nooit meer dan de voorgeschreven dosering. Over het algemeen is dat voor volwassenen een keer per dag een tablet. Dit middel mag niet door kinderen gebruikt worden.

Donepezil bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen van dit middel

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven en dat geldt ook voor Donepezil. Zorg ervoor dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van de mogelijke bijwerkingen. Zo kunt u ernstige bijwerkingen snel herkennen en snel actie ondernemen. Heeft u last van bijwerkingen die uw rijvaardigheid kunnen beïnvloeden, zoals duizeligheid of vermoeidheid? Stap dan niet zelf achter het stuur.

Heeft u een vraag over Donepezil? Wij hebben het antwoord!

Wanneer u nieuwe medicatie gaat gebruiken, zal uw arts uitleggen hoe u deze dient te gebruiken. Volg de instructies van uw arts goed op. Juist gebruik verkleint namelijk de kans op bijwerkingen en vergroot de kans op optimaal resultaat. Raadpleeg bij vragen de arts of apotheker, of kijk in de bijsluiter voor meer informatie. Hieronder vindt u een lijst met veelgestelde vragen, inclusief beantwoording.

Donepezil is een geneesmiddel dat behoort tot de groep van acetylcholinesteraseremmers en werkt door de afbraak van acetylcholine in de hersenen te remmen, waardoor de cognitieve functie bij Alzheimerpatiënten verbetert.

Donepezil wordt gebruikt voor de behandeling van milde tot matige dementie veroorzaakt door de ziekte van Alzheimer.

Mogelijke bijwerkingen zijn misselijkheid, diarree, braken, vermoeidheid, hoofdpijn en spierkrampen. Kijk in de bijsluiter voor een compleet overzicht van gemelde bijwerkingen.

Neem Donepezil in zoals voorgeschreven door uw arts, gewoonlijk één keer per dag ’s avonds voor het slapengaan.

Donepezil moet niet worden gebruikt tijdens zwangerschap of borstvoeding, tenzij dit duidelijk nodig is. Bespreek de risico’s en voordelen met uw arts.

We adviseren u om te overleggen met uw arts voordat u Donepezil gebruikt in combinatie met andere medicijnen. De arts kan beoordelen of er kans is op een ongewenste wisselwerking. Dit kan niet alleen gebeuren bij vrij verkrijgbare medicatie, maar ook bij medicatie op recept en vrij verkrijgbare supplementen.

Het kan enkele weken duren voordat de volledige effecten van Donepezil merkbaar zijn. Donepezil kan duizeligheid veroorzaken. Sta niet te snel op vanuit liggende of zittende positie om duizeligheid te voorkomen.

Neem de gemiste dosis in zo gauw u eraan denkt. Neem nooit een dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Ja, er zijn verschillende alternatieve medicijnen beschikbaar voor de behandeling van dementie, zoals acetylcholinesteraseremmers en NMDA-receptorantagonisten.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen