Reminyl

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Het middel Reminyl is een medicijn dat de achteruitgang van het geheugen kan tegengaan. Daardoor is het te gebruiken wanneer de ontwikkeling van geheugenverlies wordt geconstateerd. Dit is vooral het geval wanneer dit wordt veroorzaakt door de ziekte van Alzheimer. Wanneer dementie in andere vormen voorkomt, dan zijn vaak andere medicijnen een betere optie. Doordat het middel in verschillende vormen kan worden voorgeschreven, kan ook de manier van gebruiken verschillen. Om die reden is het belangrijk hier wel enige kennis van te hebben. Daarnaast zijn er, zeker in hert begin van de behandeling, enkele zaken om op te letten.

  • Dosering: 4mg/ml. 100 ml. – 8 & 12 mg.
  • Prijs Reminyl (incl. online consult): tabletten of drank – zie apotheek

Reminyl en bijwerkingen

Als het gaat om bijwerkingen van Reminyl, dan gaat het vooral over klachten als duizeligheid, vermoeidheid, sufheid en slaperigheid. Dit is belangrijk om te weten. Zeker in het begin kunnen deze klachten flink optreden. Daarom is bijvoorbeeld ook de combinatie met alcohol af te raden. De bijwerkingen kunnen het functioneren enigszins belemmeren, bijvoorbeeld bij autorijden of lastige huishoudelijke klussen. Een andere bijwerking die veel voorkomt is het opspelen van misselijkheid, braken of diarree. Dit kan worden opgelost door het medicijn anders in te nemen, bijvoorbeeld tijdens de maaltijd zoals het ontbijt.

Wisselwerking tussen Reminyl en andere medicijnen

Hoewel Reminyl een flinke uitwerking op de hersenen en het lichaam heeft, is het goed om te weten dat dit geen beperkingen met zich meeneemt met betrekking tot het gebruik van andere medicijnen. Voor zover bekend zijn er geen middelen die minder goed gaan werken of die dit medicijn minder goed laten werken in combinatie. Wel is het slim om altijd goed bij te houden welke medicijnen recentelijk, momenteel of in de nabije toekomst genomen worden. Mocht er toch iets opspelen, dan is dit beter te herleiden. Let hier daarom goed op. Dit kan voor alle soorten middelen gelden.

Wat er in Reminyl zit

Reminyl heeft als werkzame stof galantamine. Deze stof helpt de lichaamseigen stof acethylcholine beter te werken. Deze stof staat bekend als de boodschapperstof in de hersenen en zal voldoende aangemaakt moeten worden. Dit is dan ook de reden waarom het wordt voorgeschreven bij optredend geheugenverlies door dementie.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.