Exelon

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Exelon is een medicijn dat wordt gebruik bij de verschillende vormen van dementie. Of het nu ontstaat door de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson of door Lewy-body maakt hierbij geen verschil. Het medicijn verbetert de werking van de hersenzenuwen waardoor de hersenen minder snel achteruit zullen gaan. Zo kan het geheugen langer in goede orde blijven werken. Er zijn verschillende varianten van dit medicijn die gebruikt worden bij verschillende soorten behandelingen. Het is essentieel om dit verschil goed te kennen voor optimale resultaten. Daarom is goed opletten gewenst bij dit middel.

  • Dosering: pleisters 4.6 & 9.5 mg. – 1.5, 3, 4.5, 6 & 9.5 mg. capsules
  • Prijs Exolon (incl. online consult): capsules en pleisters – zie apotheek

Bijwerkingen

Een bijwerking die haast in de helft van de gevallen bij gebruikers voorkomt is het optreden van misselijkheid bij inname. Ook andere maag-darmklachten zoals diarree en braken komen voor. Dit geldt vooral bij de variant van het medicijn die moet worden ingenomen. Wanneer de behandeling langer bezig is zal deze klacht steeds meer afnemen. Een belangrijke stap is het opbouwen van de dosering. Andere klachten zijn: gewichtsverlies, duizeligheid, psychische klachten, verwardheid, angst, depressie, slaperigheid, overmatig transpireren, meer trillen, blaasontsteking, huiduitslag en slapeloosheid. In sommige gevallen kan het gaan om overgevoeligheid voor de werkzame stof.

Hoe is Exelon te gebruiken?

Het gebruik van Exelon gaat door capsules of door pleisters. De capsules moeten in het geheel worden doorgeslikt met enkele slokken water. Doe dit tweemaal per dag, bij het ontbijt en bij het avondeten. Ook kan het zijn dat er een pleister met de stof wordt voorgeschreven. Deze moet dagelijks op hetzelfde tijdstip worden ververst. Daarbij moet steeds een andere plek worden gekozen. Dit kan op de rug, borst of bovenarm. Na twee weken kan een eerder gebruikte plek opnieuw worden gebruikt. De behandeling is langdurig, maar moet na drie maanden wel worden geëvalueerd. Er kan dan worden bekeken of de medicijnen effect hebben.

Actieve bestanddelen

Rivastigmine is de werkzame stof in Exelon tegen geheugenverlies. Het is een stof die de lichaamseigen stof acetylcholine helpt versterken. Dit is de zogenaamde boodschapperstof in de hersenen waarvan de aanmaak met de jaren kan verminderen. Door gebruikt van de actieve stof kan dit worden teruggedrongen om klachten tegen te gaan.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.