Fucidin zalf kopen bij Kruidvat of Etos?

Wij laten zien:

Fucidin zalf kan gebruikt worden bij verschillende soorten huidproblemen. Houd er rekening mee dat deze zalf niet vrij verkrijgbaar is. U kunt het geneesmiddel dus niet aanschaffen via bijvoorbeeld Etos of Kruidvat. Ga voor een recept langs bij de huisarts, of vul een medische vragenlijst in via een online apotheek.

  • Dosering: Fucidin Hydrocortisone Acetate
  • Prijs Fucidin (incl. online consult): 30 gram – vanaf € 85,05

> Bekijk hier alle legale aanbieders

Wat is Fucidin zalf?

Bij huidproblemen zoals krentenbaard, huidinfecties (bijvoorbeeld psoriasis) of eczeem dat ontstoken is, kan Fucidin zalf gebruikt worden ter behandeling. De oorzaak van de huidproblemen kan divers zijn. Zo wordt psoriasis veroorzaakt doordat het immuunsysteem geprikkeld raakt en een immuunrespons geeft. Het gevolg daarvan is dat huidcellen sneller delen en de huid pijnlijk en rood wordt. Uiteindelijk kunnen er wondjes ontstaan, die tot ontstekingen kunnen leiden. Andere huidproblemen, zoals krentenbaard, geven een ander beeld wat betreft symptomen. Toch kan ook in veel van die gevallen Fucidin zalf gebruikt worden. Dit geneesmiddel bevat fusidinezuur, wat een soort antibioticum is. Ook bevat het hydrocortison. Dat is een onstekingsremmer.

Hoe wordt Fucidin zalf gebruikt?

Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, dient u het twee keer per dag op de aangedane huid aan te brengen. Houd dit twee weken vol. Is er sprake van een ernstige infectie? Dan mag u de zalf drie keer per dag aanbrengen. De twee werkzame bestanddelen in de zalf zullen ervoor zorgen dat de huid rustiger wordt. De hydrocortison zorgt ervoor dat het immuunrespons niet meer optreedt. Gevolg hiervan is dat de versnelde deling van cellen ook stopt. De klachten worden hierdoor al snel minder. Daarnaast zorgt de werkzame stof fusidinezuur ervoor dat de bacteriën minder eiwitten aanmaken. Zonder die eiwitten kunnen de bacteriën niet overleven. Ook hierdoor zullen de symptomen verminderen.

Kan ik Fucidin zalf kopen bij Etos, Kruidvat of drogist?

Houd er rekening mee dat Fucidin zalf niet vrij verkrijgbaar is. Voor de aanschaf van dit middel heeft u een recept nodig. Dit kunt u aanvragen bij uw arts. Overigens is het wel mogelijk om zonder recept de medicatie via een erkende online apotheek aan te schaffen. Hiervoor kunt u een medische vragenlijst invullen, waarna een gekwalificeerd arts uw aanvraag kan beoordelen. Na akkoord wordt uw bestelling direct in orde gemaakt.

Lees ook deze laatste artikelen:

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.