Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Sildenafil

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Sildenafil kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Sildenafil is een medicijn dat veel wordt gebruikt voor de behandeling van erectiestoornissen bij mannen. Het middel is ook wel bekend onder de merknaam Viagra. Gaat u deze medicatie gebruiken? Dan is het belangrijk om te weten hoe het middel werkt, hoe u het dient te gebruiken en wat de mogelijke bijwerkingen zijn.

 • Dosering: 25 mg. – 50 mg. – 100 mg.
 • Prijs Sildenafil (incl. online consult): 4 pillen – vanaf € 83,75

De werking van Sildenafil

Sildenafil wordt hoofdzakelijk voorgeschreven voor de behandeling van erectiestoornissen, een aandoening waarbij mannen moeite hebben met het krijgen of behouden van een erectie die voldoende is voor seksuele activiteit. Het medicijn werkt door de bloedtoevoer naar de penis te verbeteren, wat resulteert in een verhoogde erectie respons. Sildenafil behoort tot de klasse van geneesmiddelen die fosfodiesterase type 5 (PDE5)-remmers worden genoemd.

Het middel bevordert de ontspanning van de gladde spieren en verwijding van de bloedvaten in de penis. Dit verhoogt de bloedstroom naar de penis tijdens seksuele stimulatie. Sildenafil remt ook het PDE5-enzym, dat verantwoordelijk is voor het afbreken van cyclisch guanosinemonofosfaat (cGMP). cGMP is een stof die de bloedvaten in de penis ontspant, waardoor er meer bloed kan stromen en een erectie kan ontstaan. Sildenafil is hierdoor geschikt voor mannen die problemen ondervinden met het krijgen van een erectie, als gevolg van zowel fysieke als psychologische oorzaken. Het kan een effectieve behandeling zijn voor verschillende vormen van erectiestoornissen. Het is belangrijk om te weten dat Sildenafil niet geschikt is voor iedereen. Personen met bepaalde medische aandoeningen of die bepaalde medicijnen gebruiken, moeten dit bespreken met een arts voordat ze Sildenafil gebruiken.

Niet zonder recept verkrijgbaar

Sildenafil is over het algemeen niet zonder recept verkrijgbaar. Het is een voorgeschreven medicijn dat zorgvuldig moet worden beoordeeld door een arts om ervoor te zorgen dat het veilig en geschikt is voor de individuele patiënt. Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Dan dient u dus een consult met een arts aan te vragen. U kunt er ook voor kiezen om dit proces online te doorlopen, via een gekwalificeerde online apotheek. Op basis van een online medische vragenlijst beoordeelt een gekwalificeerd arts dan uw aanvraag. Is hij of zij akkoord? Dan kunt u de medicatie direct bestellen en krijgt u deze binnen een paar werkdagen discreet thuisbezorgd.

Zo gebruikt u Sildenafil

Als u deze medicatie gaat gebruiken, zal uw arts u uitleggen wat de gebruiksinstructies zijn. Voor het eerste gebruik is het goed om de bijsluiter ook door te lezen, omdat u hierin een volledige handleiding kunt terugvinden. Heeft u een vraag over het gebruik? Raadpleeg dan uw arts of apotheker. Over het algemeen gelden de volgende instructies:

 • De gebruikelijke aanbevolen dosering voor erectiestoornissen is 50 mg, ongeveer 30 minuten tot 1 uur voor de seksuele activiteit. Afhankelijk van de reactie kan de dosering worden aangepast naar 25 mg tot 100 mg;
 • De aanbevolen dosering varieert, maar het middel wordt meestal ongeveer 30 minuten tot een uur vóór de seksuele activiteit ingenomen. De arts zal de juiste dosering voorschrijven op basis van de individuele behoeften en uw gezondheidstoestand;
 • Sildenafil werkt mogelijk sneller wanneer het op een lege maag wordt ingenomen, maar het kan ook met voedsel worden ingenomen;
 • Overmatig alcoholgebruik kan de effectiviteit van Sildenafil verminderen. Matig alcoholgebruik is meestal geen probleem;
 • Drink geen grapefruitsap als u deze medicatie gebruikt, omdat hierdoor de werking van het middel kan verminderen;
 • Seksuele stimulatie is vereist om de gewenste effecten van Sildenafil te bereiken. Het medicijn veroorzaakt dus niet automatisch een erectie. Het medicijn vergemakkelijkt een verbeterde bloedtoevoer naar de penis tijdens seksuele opwinding.

Zorg er voor dat uw arts weet welke medicijnen u verder gebruikt. Het gaat dan niet alleen om voorgeschreven medicatie, maar ook om vrij verkrijgbare middelen en supplementen. Sildenafil kan namelijk een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen. Gelijktijdig gebruik van Sildenafil met nitraten kan leiden tot een gevaarlijke daling van de bloeddruk en het gebruik van alfablokkers in combinatie met Sildenafil kan leiden tot een verhoogd risico op duizeligheid en flauwvallen. Sommige antischimmelmedicijnen kunnen daarnaast de niveaus van Sildenafil in het lichaam verhogen.

Het is ook belangrijk dat uw arts uw medische historie kent. In sommige gevallen is dit middel namelijk niet of minder geschikt. Sildenafil is mogelijk minder geschikt als u hartproblemen heeft. Personen met een voorgeschiedenis van hartaandoeningen moeten voorzichtig zijn met het gebruik van Sildenafil vanwege het effect op de bloeddruk. Verder kunnen aanpassingen van de dosering kunnen nodig zijn bij personen met lever- of nierproblemen. En ook met bepaalde oogproblemen, zoals retinitis pigmentosa, moet u voorzichtig zijn met het gebruik van Sildenafil.

Sildenafil bijsluiter

Bijwerkingen van Sildenafil

Als u medicijnen gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dat geldt ook voor het gebruik van Sildenafil. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van bijwerkingen vinden. Lees deze daarom voor het eerste gebruik door, zodat u weet wat u eventueel kunt verwachten. En zoek direct medische hulp als u symptomen heeft die wijzen op een allergische reactie. U kunt dan bijvoorbeeld last krijgen van huiduitslag, ademhalingsproblemen, of zwelling in mond of keel. Sildenafil kan verder onder ander de volgende bijwerkingen veroorzaken:

 • Een veelvoorkomende bijwerking is hoofdpijn;
 • Sommige mannen ervaren blozen in het gezicht als gevolg van verbeterde bloedstroom;
 • Maagklachten komen ook voor bij sommige gebruikers;
 • In zeldzame gevallen kunnen veranderingen in het zicht optreden, zoals wazig zien of een blauwachtige tint waarnemen;
 • Sommige mannen kunnen duizeligheid ervaren.

Het is belangrijk om bijwerkingen te melden aan een arts, vooral als ze aanhouden of verergeren. Sildenafil is een effectieve behandeling voor erectiestoornissen, maar het moet met de juiste kennis en zorg worden gebruikt. Overleg met een arts is cruciaal om de geschiktheid van het medicijn te beoordelen, mogelijke bijwerkingen te begrijpen en ervoor te zorgen dat het veilig kan worden ingenomen. Het volgen van de voorgeschreven dosering, het melden van medicijninteracties en het bewust zijn van mogelijke bijwerkingen dragen allemaal bij aan een veilig en effectief gebruik van Sildenafil.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen