Vardenafil

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Vardenafil
Categorie
Wij laten zien:

Vardenafil is een medicijn dat behoort tot de klasse van fosfodiësteraseremmers type 5 (PDE5-remmers). Het middel wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van erectiestoornissen. Wanneer u deze medicatie gaat gebruiken, is het belangrijk dat u weet hoe het middel werkt en wat de gebruiksinstructies zijn.

 • Dosering: 5mg, 10mg en 20mg
 • Prijs Vardenafil (incl. online consult): 4 tabletten – vanaf € 50,15

Waarvoor wordt Vardenafil gebruikt?

Vardenafil wordt hoofdzakelijk voorgeschreven voor de behandeling van erectiestoornissen, een aandoening waarbij mannen moeite hebben met het krijgen of behouden van een erectie die voldoende is voor seksuele activiteit. Vardenafil helpt de bloedtoevoer naar de penis te vergroten, waardoor mannen een verbeterde erectie ervaren. Het is effectief bij het ondersteunen van natuurlijke seksuele stimulatie.

Hoe werkt Vardenafil?

Vardenafil werkt door het remmen van het enzym fosfodiësterase type 5 (PDE5), dat verantwoordelijk is voor het afbreken van cyclisch guanosinemonofosfaat (cGMP). cGMP is betrokken bij het ontspannen van de gladde spieren en het vergroten van de bloedtoevoer naar de penis tijdens seksuele stimulatie. Vardenafil bevordert geen automatische erectie. Seksuele stimulatie is nodig om het vrijkomen van stikstofoxide in de penis te initiëren, wat op zijn beurt leidt tot de productie van cGMP. Door PDE5 te remmen, zorgt Vardenafil ervoor dat cGMP langer actief blijft. Dit resulteert in ontspanning van de gladde spieren in de penis en een verhoogde bloedtoevoer, waardoor een erectie tot stand komt. Vardenafil kan geschikt zijn voor mannen die erectiestoornissen ervaren en geen contra-indicaties hebben voor het gebruik ervan. Contra-indicaties kunnen bijvoorbeeld ernstige hartproblemen zijn, of bepaalde medicatie interacties.

Zonder recept verkrijgbaar?

Vardenafil is over het algemeen niet zonder recept verkrijgbaar. De beslissing om Vardenafil voor te schrijven, wordt gemaakt door een gekwalificeerde zorgverlener na evaluatie van de gezondheid van de patiënt en eventuele risicofactoren. Dit betekent dus dat het middel niet vrij verkrijgbaar is. Wilt u het gaan gebruiken? Dan is een recept van de arts dus van belang. U kunt hiervoor bij gekwalificeerde online apotheken een online medisch consult voor aanvragen. Een gekwalificeerd arts beoordeelt dan uw aanvraag. Na akkoord kunt u de medicatie direct bestellen.

De gebruiksaanwijzing van Vardenafil

De gebruiksaanwijzing voor Vardenafil kan variëren afhankelijk van de specifieke situatie en de voorgeschreven dosering door een zorgverlener. Het is van essentieel belang om de instructies van de zorgverlener nauwkeurig op te volgen. Hier zijn algemene richtlijnen, maar deze moeten worden beschouwd als aanvullende informatie en niet als een vervanging voor medisch advies:

 • De aanbevolen startdosering van Vardenafil is vaak 10 mg, ongeveer 25 tot 60 minuten vóór de seksuele activiteit;
 • Afhankelijk van de individuele respons en verdraagzaamheid kan de dosis worden aangepast tot een maximum van 20 mg per dag;
 • De tablet moet met een glas water worden ingenomen;
 • Vardenafil dient ongeveer 25 tot 60 minuten vóór de seksuele activiteit te worden ingenomen;
 • Het medicijn begint doorgaans binnen 30 tot 60 minuten na inname te werken, maar de reactietijd kan variëren;
 • Vardenafil moet niet vaker dan eenmaal per dag worden ingenomen;
 • Het is belangrijk om de voorgeschreven dosering en instructies van de zorgverlener nauwkeurig te volgen;
 • Het consistent gebruiken van Vardenafil is essentieel voor optimale resultaten;
 • Vardenafil kan met of zonder voedsel worden ingenomen;
 • Het gebruik van grote hoeveelheden alcohol in combinatie met Vardenafil moet worden vermeden, omdat dit het risico op bijwerkingen kan vergroten;
 • Regelmatige medische opvolging is belangrijk, vooral in het begin van de behandeling, om de reactie op het medicijn te evalueren en eventuele bijwerkingen te bespreken;
 • Als bijwerkingen optreden of als de voorgeschreven dosering niet effectief lijkt, moet dit onmiddellijk met de zorgverlener worden besproken;
 • Het is belangrijk om de zorgverlener op de hoogte te stellen van alle ingenomen medicijnen, inclusief receptgeneesmiddelen, vrij verkrijgbare medicijnen, kruidensupplementen en vitamines. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Uw arts kan beoordelen of daar in dit geval sprake van kan zijn;
 • Vardenafil mag niet worden ingenomen met nitraten of geneesmiddelen die stikstofmonoxide afgeven, omdat dit kan leiden tot een gevaarlijke daling van de bloeddruk;
 • Personen met bepaalde medische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, lever- of nierproblemen, moeten voorzichtig zijn met het gebruik van Vardenafil. Ook personen met aandoeningen die het risico op priapisme (een langdurige erectie) verhogen, zoals sikkelcelanemie of leukemie, dienen voorzichtig te zijn;
 • Bij de aanwezigheid van ernstige bijwerkingen of ongemak moet onmiddellijk medische hulp worden ingeroepen;
 • Oudere patiënten kunnen gevoeliger zijn voor de effecten van Vardenafil. Een zorgverlener kan overwegen de dosering aan te passen op basis van de individuele behoeften.

Bovenstaande informatie dient als algemene richtlijn en is niet bedoeld als definitieve instructies voor individueel gebruik. Patiënten wordt geadviseerd om persoonlijk advies in te winnen bij hun zorgverlener voor specifieke aanbevelingen en aanpassingen op basis van hun gezondheidstoestand. Mogelijk is er voor u een ander middel beter geschikt. Uw arts kan dit beoordelen op basis van uw medische historie. Aangeraden wordt om voor het eerste gebruik de bijsluiter van dit middel goed door te lezen. Hierin vindt u namelijk ook een volledig overzicht met gebruiksinstructies. Heeft u nog vragen over het gebruik? Raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Vardenafil bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen van Vardenafil

Zoals bij elk medicijn kunnen er bijwerkingen optreden. Het is belangrijk om bijwerkingen te melden aan een zorgverlener en om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen. Hierin vindt u namelijk een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen terug. Veelvoorkomende bijwerkingen zijn onder andere spijsverteringsproblemen, hoofdpijn en blozen. Ook ernstige bijwerkingen kunnen voorkomen, zoals plotselinge vermindering of compleet verlies van gehoor of zicht en allergische reacties, met symptomen zoals jeuk, zwelling van het gezicht of ademhalingsproblemen. Vardenafil kan een effectieve behandeling zijn voor mannen met erectiestoornissen, maar het moet veilig en onder toezicht worden gebruikt. Het is van cruciaal belang dat patiënten open communiceren met hun zorgverlener over hun medische geschiedenis en alle ingenomen medicijnen. Alleen dan kan een zorgverlener een weloverwogen beslissing nemen over het voorschrijven van Vardenafil, waarbij de mogelijke voordelen en risico’s zorgvuldig worden afgewogen.

Q&A

Een aantal vaak gestelde vragen over dit middel, met de beantwoording.

Mag ik alcohol drinken als ik deze medicatie gebruik?

Alcohol zorgt ervoor dat erectiestoornissen erger worden. Dit verhindert het effect van Vardenafil. Daarom is het advies om uw alcoholgebruik te beperken als u deze medicatie gebruikt.

Mag ik autorijden als ik deze medicatie gebruik?

U mag gewoon autorijden als u dit middel gebruikt. Stap echter niet zelf achter het stuur wanneer u ernstige bijwerkingen ervaart, die uw rijvaardigheid negatief kunnen beïnvloeden. Raadpleeg dan uw arts.

Hoe kan ik Vardenafil bewaren?

Bewaar dit geneesmiddel op kamertemperatuur. Zorg er daarnaast altijd voor dat medicatie buiten bereik van kinderen ligt.

Is dit middel zonder recept verkrijgbaar?

Nee, Vardenafil is alleen beschikbaar als het wordt voorgeschreven door een arts. Dit kan via de huisarts, of via een online apotheek.

Kan ik allergisch zijn voor dit middel?

Kijk in de bijsluiter voor een overzicht van de bestanddelen van Vardenafil. Gebruik het middel niet als u allergisch bent voor een van deze bestanddelen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.