Epipen kosten en prijs

Wij laten zien:

Waarvoor wordt een EpiPen gebruikt?

EpiPen, ook bekend onder de generieke naam epinefrine, is een receptplichtige merknaam medicatie gemaakt door Mylan. EpiPen werd aanvankelijk goedgekeurd in 1989, maar het actieve bestanddeel, epinefrine, werd voor het eerst gesynthetiseerd in 1906.

Het is altijd het beste, indien mogelijk, om de allergietrigger te vermijden die uw ernstige allergische reactie veroorzaakt. Echter, als blootstelling optreedt, wordt een auto-injecteerbare epinefrine zoals EpiPen gebruikt om anafylaxie te helpen voorkomen en moet snel worden gegeven.

Verschillende epinefrine producten

Verschillende epinefrine producten worden geleverd in een auto-injector pen die gebruikt kan worden door de patiënt, ouder, leraar, schoolverpleegkundige, of elke omstander. De injectie wordt gegeven in de dij, en kan zelfs worden gegeven via kleding.

Epinefrine (EpiPen, EpiPen Jr, Adrenaclick, Auvi-Q, Symjepi, of generieke versies van de epinefrine auto-injector) is de eerste lijn behandeling voor anafylaxie. Epinefrine is de kunstmatige versie van adrenaline, een natuurlijke hormoonsubstantie die het lichaam vrijgeeft als reactie op stress, en het is geclassificeerd als een catecholamine. Zonder de onmiddellijke toediening van adrenaline, kunnen degenen die een ernstige allergische reactie hebben, in anafylactische shock gaan, die fataal kan zijn.

Hoeveel kost een EpiPen?

Een merknaam EpiPen of EpiPen Jr. pakket (dat 2 auto-injectoren bevat) kost ongeveer € 150. Het kan de moeite waard zijn om te controleren met uw verzekeringsmaatschappij voordat u uw voorschrift om uit te vinden welk epinefrine product is gedekt.

Lees ook deze laatste artikelen:

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.