Emla kopen bij Kruidvat of Etos?

Wij laten zien:

Als het nodig is om de huid of slijmvliezen tijdelijk te verdoven, kan Emla crème gebruikt worden. Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Dan is het belangrijk om te weten dat dit geneesmiddel niet vrij verkrijgbaar is bij bijvoorbeeld Etos of Kruidvat. Wel kunt u het via de online apotheek aanschaffen.

  • Dosering: Emla Lidocaine/Prilocaine
  • Prijs Emla (incl. online consult): 1 tube – € 45,95

Wat is Emla?

Emla crème kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Ten eerste kan het gebruikt worden om pijn bij wondverzorging te verzachten. Ook bij kleine medische ingrepen kan het worden gebruikt om de huid plaatselijk te verdoven. Zo kan het aangebracht worden op de wratjes, wanneer deze verwijderd moeten worden. Een derde toepassing is het gebruik van de crème om snelle zaadlozing tegen te gaan. Door de verdovende werking wordt de huid minder gestimuleerd, waardoor de zaadlozing uitgesteld kan worden.

Hoe wordt Emla crème gebruikt?

Hoe deze crème gebruikt dient te worden, hangt af van de reden van gebruik. Gaat het om gebruik bij wondverzorging? Dan kan het middel voorafgaand aan de verzorging van de wond op de wond aangebracht worden. Zorg er daarbij wel voor dat de crème niet in de wond wordt gewreven, maar er alleen bovenop wordt aangebracht. Hierna kan de behandelde huid afgedekt worden met een stukje folie. Na maximaal een uur zal de huid verdoofd zijn. U kunt dan de folie er weer afhalen en de wond verzorgen. Wordt de crème aangebracht op de slijmvliezen? Dan werkt het middel al sneller. Er kan dan al na 5 minuten effect merkbaar zijn. Wilt u de crème gebruiken tegen voortijdige zaadlozing? Breng de crème dan ongeveer 10 minuten voordat u gaat vrijen aan op de penis. De penis zal dan minder gevoelig zijn en de kans is groot dat de zaadlozing dan wat langer uitblijft.

Kan ik Emla crème kopen bij Etos, Kruidvat of drogist?

Wanneer u deze medicatie wilt gaan gebruiken, is een recept in de meeste gevallen noodzakelijk. Het is dus geen vrij verkrijgbaar middel bij drogisten zoals Kruidvat en Etos. Maak dus een afspraak met uw huisarts, of plaats een bestelling bij een online apotheek. Bij de online apotheek vult u een medische vragenlijst in, waarna een gekwalificeerd arts kan beoordelen of deze medicatie voor u geschikt is. Als dat zo is kunt u de medicatie meestal de eerstvolgende werkdag al thuisbezorgd krijgen.

Lees ook deze laatste artikelen:

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.