Emla crème

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Wat is Emla crème?

Emla is een plaatselijke verdovingscrème die gebruikt wordt om de huid te verdoven vóór medische procedures zoals injecties of kleine chirurgische ingrepen. Daarnaast kan het gebruikt worden als middel om de ejaculatie uit te stellen. In dit artikel delen we belangrijke informatie over het online kopen van Emla, de prijzen, veiligheid van online aanschaf en het bestelproces. Ook beantwoorden we veelgestelde vragen over dit geneesmiddel en over de online aanschaf ervan.

 • Dosering: 5 gram – 30 gram Lidocaine/Prilocaine

Emla online kopen

Emla is verkrijgbaar bij verschillende online apotheken. Toch is nog niet iedereen gewend aan het feit dat medicatie online beschikbaar is. Gaat u normaal gesproken naar een lokale apotheek om de medicatie te bestellen en te verkrijgen? Dan is het de moeite waard om online aanschaf eens te proberen, want dit heeft diverse voordelen. Ten eerste hoeft u er niet langer de deur voor uit om medicijnen te regelen. U bestelt simpelweg online en krijgt de medicatie thuisbezorgd. Dit kan op ieder gewenst moment, want de online aanbieders zijn dag en nacht beschikbaar. Dit maakt deze manier van aanschaf erg flexibel. Dit is extra prettig wanneer u veel last heeft van klachten door een aandoening, waardoor het lastig is om uit huis te gaan. Online heeft u alle mogelijkheden om de juiste medicatie te verkrijgen.

Dit kost Emla crème online

Als u online medicatie zoekt, is het aan te raden om prijzen te vergelijken. Dit kan online namelijk simpel en snel. Houd er bij het vergelijken rekening mee dat de opbouw van de prijzen per aanbieder kan verschillen. Soms wordt een prijs voor alleen de medicatie getoond, terwijl andere aanbieders direct een totaalprijs laten zien. Emla is online beschikbaar voor een totaalprijs vanaf 61,95 euro.

Online bestelproces Emla crème

Stappenplan voor het online bestellen van medicatie

Online medicatie bestellen is niet ingewikkeld, maar als u dit nog niet eerder gedaan heeft kan het fijn zijn om onderstaand stappenplan bij de hand te houden:

 1. Maak eerst een keuze qua aanbieder;
 2. Zoek in de webshop naar Emla en voeg deze in de juiste hoeveelheid en dosering toe aan het winkelmandje;
 3. Voltooi het aankoopproces door uw gegevens in te vullen en de betaling te voldoen;
 4. Bij receptplichtige medicatie wordt om een recept gevraagd. Dit kunt u uploaden. Heeft u nog geen recept? Soms kunt u in plaats daarvan een medische vragenlijst invullen of een online medisch consult volgen;
 5. Een arts controleert uw aanvraag en beoordeelt of de medicatie inderdaad voor u geschikt is;
 6. Na akkoord van de arts wordt de medicatie naar uw verzendadres verzonden.

Veilig online bestellen? Dit zijn onze tips!

Online medicatie is veilig, zolang u op de volgende zaken let:

 • Koop alleen bij gecertificeerde aanbieders, omdat bij niet-gecertificeerde webshops de veiligheid niet gewaarborgd is;
 • U kunt de vergunningen van een gecertificeerde aanbieder zelf controleren. Kijk of er een wit-groen logo op de website van de aanbieder staat. Als u hierop klikt komt u terecht op een website van de overheid, waar alle informatie over de vergunning te vinden is;
 • Let ook op de veiligheid van de website. Voer niet zomaar persoonlijke informatie in, als u niet weet of er sprake is van een beveiligde verbinding.

Zo betaalt u online voor Emla crème

Gecertificeerde online aanbieders accepteren meestal verschillende betaalmethoden, zoals betaling met iDeal, creditcard, betaalpas, PayPal en soms bankoverschrijving. Kies een betaalmethode waar u goed bekend mee bent, zodat u weet hoe het proces werkt en volg de instructies om de betaling te voltooien.

Betaalmethodes Emla crème

Hoe werkt Emla crème?

Emla crème bevat twee actieve ingrediënten; lidocaïne en prilocaïne. Beide stoffen zijn van het amide-type lokale anesthetica. De werking van deze stoffen berust op het blokkeren van zenuwimpulsen in de huid. Dat leidt tot plaatselijke verdoving. Lidocaïne stabiliseert het celmembraan door interactie met natriumkanalen. Prilocaïne heeft vergelijkbare effecten. Als Emla crème op de huid wordt aangebracht, dringen deze stoffen door de huidbarrière en bereiken ze de zenuwuiteinden in de bovenste huidlagen. Hier remmen ze de geleiding van zenuwimpulsen, waardoor de pijnperceptie tijdens medische procedures wordt verminderd. Deze verdoving is specifiek gericht op het gebied waar de crème is aangebracht, waardoor het een nuttig hulpmiddel is bij diverse oppervlakkige ingrepen.

Hoe gebruikt u Emla crème?

Om de optimale werking van Emla crème te garanderen en bijwerkingen te minimaliseren, is het cruciaal om het correct toe te passen. Volg daarom altijd de instructies van uw arts goed op. Lees ook voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, omdat u hierin ook een gebruiksaanwijzing kunt vinden. Dit zijn de belangrijkste stappen voor het juiste gebruik:

 1. Reinig eerst het beoogde gebied grondig met milde zeep en water om vuil en oliën te verwijderen;
 2. Breng een dunne laag Emla crème gelijkmatig aan op de huid. Zorg ervoor dat je het gebied gelijkmatig bedekt;
 3. Om de crème op zijn plaats te houden en de werking te versterken, bedekt u het aangebrachte gebied met een occlusief verband, zoals plasticfolie of speciaal verband;
 4. Laat de crème minimaal een tot twee uur inwerken. De exacte inwerktijd kan variëren op basis van het soort procedure en het medisch advies;
 5. Verwijder na de inwerktijd voorzichtig het occlusieve verband en veeg eventuele overtollige crème weg voordat de procedure begint;
 6. Zorg dat de medicatie niet in wondjes of in uw ogen komt. Voorkom daarom dat uw vinger waarmee u crème smeert in aanraking komt met uw ogen en was uw handen direct na het aanbrengen. Krijgt u per ongeluk toch crème in het oog? Was dan grondig met water en overleg met een arts;
 7. Gebruikt u de crème voor een zweer op het been? Breng dan de juiste hoeveelheid medicatie aan, maar wrijf deze niet in. Vervolgens dient u de wond af te dekken met folie en de crème in te laten werken. Daarna kunt u de folie weer verwijderen, de resterende crème weghalen en de wond goed schoonmaken;
 8. Wordt de medicatie gebruikt voor het slijmvlies van de vagina of de eikel? In dat geval zal de arts de medicatie aanbrengen.

Het is van erg belangrijk de specifieke instructies van uw zorgverlener op te volgen, aangezien de toepassing kan variëren afhankelijk van de aard van de procedure en het individuele gezondheidsprofiel van de patiënt. Stel uw arts daarom altijd op de hoogte van uw medische historie, zodat hij of zij kan beoordelen of deze medicatie voor u geschikt is. En zorg er ook voor dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Het gaat dan niet alleen om medicatie op recept, maar ook om vrij verkrijgbare middelen en supplementen.

Mogelijke bijwerkingen van Emla crème

Bij het gebruik van medicatie kunt u te maken krijgen met bijwerkingen. Hoewel Emla crème over het algemeen goed wordt verdragen, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren. Veelvoorkomende bijwerkingen zijn meestal mild en van voorbijgaande aard. Gemelde bijwerkingen zijn onder andere:

 • Veranderingen in de kleur van de huid. Onmiddellijk na toepassing kan de huid tijdelijk van kleur veranderen;
 • Sommige mensen ervaren kortstondige jeuk of een branderig gevoel op de huid;
 • In zeldzame gevallen kan er zwelling optreden op de plaats van toediening;
 • Ook een milde huiduitslag kan voorkomen. Doorgaans verdwijnt deze snel.

Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam maar kunnen optreden. Het is essentieel om onmiddellijk medische hulp in te roepen als iemand tekenen vertoont van een allergische reactie, zoals moeite met ademhalen, zwelling van het gezicht of ernstige duizeligheid. Omdat soms snel actie geboden is, is het extra belangrijk om voor het eerste gebruik op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen. Heeft u vragen over het gebruik van deze medicatie, of over die mogelijke bijwerkingen? Raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Emla crème bijsluiter

Veelgestelde vragen over Emla en de veilige online aanschaf ervan

Bij vragen over het gebruik van Emla crème raden we aan uw arts of apotheker te raadplegen. Daarnaast adviseren we om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen, zodat u weet welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten en wat de instructies voor gebruik zijn. Heeft u een vraag? Kijk dan ook eens hieronder in de lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.

Emla is een verdovende crème die lidocaïne en prilocaïne bevat, die werken door de zenuwuiteinden in de huid te verdoven, waardoor pijn wordt verminderd tijdens medische procedures. Ook kan de crème helpen om vroegtijdige ejaculatie te voorkomen.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer huidirritatie, roodheid, jeuk en een branderig gevoel op de plaats van toepassing. Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht van gemelde bijwerkingen.

Emla wordt verkocht door diverse online aanbieders.

Dit geneesmiddel is alleen op recept te verkrijgen. Wel is het soms mogelijk om in plaats daarvan een medische vragenlijst in te vullen, zodat een gekwalificeerd arts uw aanvraag kan beoordelen.

U kunt dit geneesmiddel veilig aanschaffen via gecertificeerde online aanbieders. Komt u terecht op een website waar voor receptplichtige medicatie geen recept of online consult wordt gevraagd? Wees dan voorzichtig, want dan bent u waarschijnlijk bij een niet-gecertificeerde aanbieder terecht gekomen.

De levertijden verschillen per online aanbieder, maar doorgaans duurt bezorging enkele werkdagen. Kijk voor meer informatie op de website van de betreffende aanbieder.

Emla begint meestal binnen 1 uur na aanbrengen te werken.

Ja, Emla crème kan als verdovende crème worden gebruikt bij kinderen volgens de aanbevelingen van een arts.

Als u Emla voor een medische procedure gebruikt, zorg er dan voor dat u de crème op tijd aanbrengt volgens de instructies van uw arts.

Als u ernstige huidirritatie ervaart, spoel dan de crème af met water en raadpleeg uw arts.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen