Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Minims Chlooramfenicol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Minims Chlooramfenicol
Categorie
Wij laten zien:

Bij bindvliesontsteking (conjunctivitis) kan het geneesmiddel Minims Chlooramfenicol gebruikt worden. Dit is een antibioticum in de vorm van oogdruppels. Het wordt geproduceerd door farmaceutisch bedrijf Bausch and Lomb. Wilt u dit middel gebruiken? Het is mogelijk om via de online apotheek een medische vragenlijst in te vullen. Op basis van deze informatie kan een gekwalificeerd arts uw aanvraag beoordelen. Na akkoord kunt u direct een bestelling plaatsen, die u doorgaans de eerstvolgende werkdag al thuisbezorgd krijgt.

 • Dosering: 0,5% chlooramfenicol
 • Prijs Minims Chlooramfenicol (incl. online consult): 20 ml – € 99,45

Informatie

Het geneesmiddel Minims Chlooramfenicol is een middel dat gebruikt kan worden tegen bindvliesontsteking. Ter behandeling dient u zes keer per dag de ogen te druppelen met dit middel. In het middel zit een antibioticum die de bacterie die verantwoordelijk is voor de ontsteking te lijf gaat. Hierdoor treedt snel verbetering op en wordt de infectie bestreden.

Ontsteking van het bindvlies

Bij conjunctivitis is er sprake van een ontsteking van het bindvlies in het oog. Als deze ontsteking veroorzaakt wordt door een bacterie kan antibiotica ingezet worden om de symptomen te bestrijden. Symptomen kunnen zijn rode en tranende ogen en afscheiding uit het oog. Is er sprake van ernstiger symptomen, zoals zichtproblemen, heel rode ogen of pijn door licht? Dan kan het zijn dat het gaat om een ernstiger aandoening en is het raadzaam om direct medische hulp in te schakelen.

Behandeling conjunctivitis

Doorgaans kan een bindvliesontsteking vrij eenvoudig behandeld worden met behulp van antibiotica. Minims Chlooramfenicol is een goede keuze hiervoor. Dit middel is beschikbaar in de vorm van oogdruppels en bevat het werkzame ingrediënt chlooramfenicol. Dit is een antibioticum dat ervoor zorgt dat de vermenigvuldiging van de ongewenste bacterie afgeremd wordt. Het gevolg daarvan is dat het eigen immuunsysteem de bacteriële infectie zelf kan opruimen. De symptomen verdwijnen hierdoor snel. Let er op dat u een antibioticakuur zoals deze altijd volledig afmaakt. Wanneer u de kuur voortijdig stopt, kan dit uiteindelijk antibioticaresistentie veroorzaken.

Gebruiksaanwijzing

Gaat u medicatie voor het eerst gebruiken? Lees dan altijd de bijsluiter goed door. Hierin vindt u onder meer informatie over het gebruik van de medicatie en de mogelijke bijwerkingen. Juist gebruik verkleint de kans op het krijgen van die bijwerkingen. Daarnaast kan de medicatie hierdoor het maximale effect bereiken.

Voor dit middel geldt over het algemeen de volgende gebruiksaanwijzing:

 • Volg altijd de aanwijzingen van uw arts op;
 • Doorgaans is de behandeling bij volwassenen: maximaal 6 keer per dag 1 of 2 druppels in het oog dat is ontstoken;
 • In ernstige gevallen kan de arts de maximale dagelijkse dosering verhogen;
 • Was voordat u de medicatie gaat toedienen altijd goed uw handen;
 • Ga staan of zitten voor de spiegel;
 • Veeg eventueel vocht rond de ogen voorzicht weg;
 • Verwijder vervolgens de dop van de druppelaar;
 • Trek voorzichtig het onderste ooglid een beetje omlaag;
 • Voorkom dat de druppelaar in contact komt met uw oog;
 • Druppel de juiste hoeveelheid druppels op de binnenkant van het ooglid;
 • Knipper vervolgens een paar keer om de medicatie te verspreiden;
 • Sluit vervolgens uw oog en druk zachtjes op de binnenste ooghoek, om te voorkomen dat de medicatie naar uw neus en keel stroomt;
 • Herhaal dit proces als dat nodig is bij het andere oog;
 • U zou binnen een paar dagen verbetering moeten opmerken. Is dat niet het geval? Overleg dan weer met uw arts;
 • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosering;
 • Bent u een dosering vergeten? Dien deze dan alsnog toe zo gauw u hieraan denkt, behalve als het al bijna tijd is voor de volgende toediening. Sla dan de vergeten dosering over en ga verder volgens uw vaste schema.

Bovenstaande is slechts een samenvatting van de gebruiksaanwijzing. Kijk voor een volledig overzicht in de bijsluiter. Heeft u nog vragen over het gebruik van dit middel? Raadpleeg dan uw arts of uw apotheker.

Bijwerkingen

Zoals alle medicatie kan ook dit middel bijwerkingen hebben. Het is van belang om hiervan voor het eerste gebruik op de hoogte te zijn. Zo kunt u als dat nodig blijkt snel actie ondernemen. Schakel medische hulp in wanneer u tekenen herkent van een ernstige allergische reactie, zoals zwelling van keel, gezicht of lippen en netelroos.

Dit middel kan verder de volgende bijwerkingen hebben: een branderig of stekend gevoel, of jeuk en tijdelijke irritatie van de huid rondom de plek waar u de medicatie heeft aangebracht. Kijk in de bijsluiter voor meer informatie over deze bijwerkingen.

Bij andere medicatie

Zorg ervoor dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Het gaat dan niet alleen om voorgeschreven medicatie, maar ook om vrij verkrijgbare medicatie en kruidensupplementen. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Zo is Minims Chlooramfenicol mogelijk niet geschikt wanneer u chymotrypsine gebruikt. Bespreek dit met uw arts, mogelijk zijn er alternatieven.

Bij andere aandoeningen

Het is ook belangrijk dat uw arts weet welke aandoeningen u verder heeft of in het verleden heeft gehad. In sommige gevallen is deze medicatie namelijk mogelijk minder geschikt. Is dit het geval? Dan zal de arts met u kijken naar mogelijke alternatieven.

Q&A

Een aantal vaak gestelde vragen over deze medicatie, met de beantwoording.

Mag ik alcohol drinken als ik deze medicatie gebruik?

Ja, er is geen wisselwerking bekend tussen alcohol en deze medicatie. U mag dus alcohol blijven drinken.

Kan deze medicatie de rijvaardigheid beïnvloeden?

Heeft u geen last meer van verstoord of wazig zicht? Dan zou u gewoon moeten kunnen autorijden. Stap echter niet zelf achter het stuur wanneer u last heeft van ernstige bijwerkingen. Raadpleeg dan uw arts.

Mag ik deze medicatie gebruiken als ik zwanger ben?

Het is mogelijk dat dit middel niet geschikt is als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Overleg gebruik van deze medicatie daarom dan altijd met uw arts.

Hoe kan ik Minims Chlooramfenicol bewaren?

Bewaar dit product in de koelkast, bij een temperatuur van 2 tot 8 graden Celsius. Bewaar medicatie daarnaast altijd buiten het bereik van kinderen.

Kan ik allergisch zijn voor Minims Chlooramfenicol?

Dit middel bevat de volgende bestanddelen:

 • Chlooramfenicol;
 • Borax;
 • Gezuiverd water;
 • Boorzuur.

Gebruik deze medicatie niet als u allergisch bent voor een van deze ingrediënten.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen

Minims Chlooramfenicol