Chlooramfenicol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Chlooramfenicol
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Chlooramfenicol?

Heeft u last van bindvliesontsteking (conjunctivitis)? Het antibioticum Chlooramfenicol kan dan ingezet worden, in de vorm van oogdruppels of zalf. Dit geneesmiddel wordt gemaakt door farmaceutisch bedrijf Mercury Pharma. Wilt u het middel gaan gebruiken? Via de online apotheek kunt u een bestelling plaatsen. Daarvoor dient u eerst een medische vragenlijst in te vullen. Op basis van deze gegevens kan een arts uw aanvraag beoordelen. Na akkoord kunt u direct een bestelling plaatsen. Deze heeft u dan doorgaans de eerstvolgende werkdag al in huis.

 • Dosering: 0,1% of 0,5%
 • Prijs Chlooramfenicol (incl. online consult): 4 gram – € 75,25 of 10 ml – € 74,15

Chlooramfenicol online aanschaffen

Deze medicatie kunt u kopen via gecertificeerde online apotheken. Het voordeel van online aanschaf is dat u niet het huis uit hoeft voor de medicatie. Het bestelproces loopt volledig online, zelfs het eventuele medisch consult. En na akkoord krijgt u de medicatie thuisbezorgd, dus ook hiervoor hoeft u de deur niet uit. Dit is prettig wanneer u weinig tijd heeft, of wanneer u simpelweg te veel last heeft van de klachten om het huis uit te gaan.

Online prijzen Chlooramfenicol

Dit geneesmiddel is beschikbaar via diverse online apotheken. Als u die vergelijkt, kan het opvallen dat er onderling prijsverschillen kunnen zijn. Dit kan onder andere afhankelijk zijn van de dosering, de grootte van de verpakking en de apotheek waar u bestelt.

Veilig medicatie bestellen

Online medicatie bestellen is veilig wanneer u dit doet via gecertificeerde online apotheken. De certificaten van de apotheek kunt u heel makkelijk zelf checken. De overheid heeft hier namelijk een website voor: aanbiedersmedicijnen.nl. Of een apotheek gecertificeerd is, kunt u vaak al zien op de website zelf. Hier wordt dan een groen-wit logo weergegeven. Als u hierop klikt wordt u doorgestuurd naar de overheidswebsite.

Online bestellen in een paar simpele stappen

Wilt u medicatie bestellen? Dat is online in een paar stappen te regelen:

 1. Kies een online apotheek en controleer de vergunningen van deze apotheek. Dit kunt u doen via aanbiedersmedicijnen.nl, een website van de overheid;
 2. Selecteer Chlooramfenicol in de apotheek, geef aan in welke dosering en in welke hoeveelheid u wilt bestellen en plaats de bestelling;
 3. Wordt er gevraagd om een recept? Dan kunt u dit uploaden. Als u nog geen recept heeft, kunt u een medische vragenlijst invullen. Hierin worden gegevens gevraagd over onder meer uw medische historie en uw medicijngebruik. Houd er rekening mee dat u hier niet alleen medicatie op recept benoemd, maar ook vrij verkrijgbare middelen en supplementen. Zo kan de arts beoordelen of er sprake kan zijn van interactie tussen verschillende medicijnen;
 4. Betaal de medicatie. Maak gebruik van veilige betaalmethoden. Zorg ervoor dat de website een veilige betaalomgeving heeft;
 5. Na goedkeuring en betaling wordt het medicijn verzonden naar het opgegeven adres.

Online bestelproces Chlooramfenicol

Beschrijving

Het middel Chlooramfenicol is ook wel bekend onder de naam Chloramphenicol. Het geneesmiddel kan gebruikt worden ter behandeling van een bacteriële bindvliesontsteking. U kunt het middel verkrijgen in de vorm van oogzalf en van oogdruppels. Doorgaans geeft dit middel al binnen 24 uur verbetering. Daarbij is het eenvoudig in gebruik.

De kenmerken van conjunctivitis

Bindvliesontsteking kan ontstaan door allergene stoffen, maar ook door virussen en bacteriën. Klachten die erbij horen zijn ontstoken en rode ogen. Ook kunnen de ogen geïrriteerd zijn, tranen, of een plakkerige, gele afscheiding hebben. Bindvliesontsteking is gelukkig geen ernstige aandoening en kan vrij gemakkelijk worden behandeld. Heeft u last van zeer ernstige symptomen, zoals pijn, gevoeligheid voor licht, of zeer rode ogen. In dat geval is het belangrijk om direct medische hulp in te schakelen, omdat dit kan wijzen op een ernstige oogontsteking. De symptomen van bindvliesontsteking ontstaan als er bloedvaatjes in het bindvlies opzwellen in reactie op een bacterie. Daarbij produceert het bindvlies ook nog eens een waterige afscheiding.

Behandeling van bindvliesontsteking

De infectie kan meestal behandeld worden met behulp van oogdruppels of oogzalf met antibiotica. Chlooramfenicol behoort tot de breed-spectrum antibiotica, die zorgen voor het afremmen van de bacteriegroei. Op die manier wordt de verzwakte bacterie vatbaar voor aanvallen van het immuunsysteem, zodat het eigen lichaam de infectie kan opruimen.

Gebruiksaanwijzing

Lees voor het eerste gebruik van medicatie altijd de bijsluiter goed door. Hierin vindt u meer informatie over onder meer gebruik en mogelijke bijwerkingen. Juist gebruik zorgt ervoor dat de medicatie het maximale effect kan bereiken. Ook verkleint u hiermee de kans op het krijgen van bijwerkingen.

Voor Chlooramfenicol oogdruppels geldt over het algemeen de volgende gebruiksaanwijzing:

 • Dien elke drie uur twee druppels toe in het getroffen oog. In ernstige gevallen kan de arts voorschrijven dat u vaker moet druppelen;
 • U dient na 24 uur verbetering te bemerken. Gebruik het middel nog tot 48 uur na het verdwijnen van de klachten;
 • Was voor gebruik altijd eerst uw handen;
 • Voorkom dat u de druppelaar aanraakt met uw handen en zorg er ook voor dat u er niet op ademt;
 • Houd uw hoofd naar achteren als u de druppels wilt toedienen;
 • Houd daarna de druppelaar dicht boven het oog, zonder contact met het oog te maken;
 • Knijp zacht in het flesje, zodat er twee druppels in uw oog terecht komen;
 • Doe ditzelfde bij het andere oog (indien nodig);
 • Draai daarna de dop weer op de druppelaar.

De gebruiksaanwijzing voor de Chlooramfenicol oogzalf is als volgt:

 • Breng om de drie uur een kleine hoeveelheid zalf aan;
 • Was eerst altijd uw handen;
 • Voorkom dat de opening van de tube in contact komt met uw handen of met uw adem;
 • Houd uw hoofd naar achteren en kijk omhoog. Trek daarna voorzichtig het onderste ooglid naar beneden;
 • Knijp zacht in de tube en duw een hoeveelheid van ongeveer 1 cm zalf naar buiten. Breng dit aan op de binnenkant van het onderste ooglid;
 • Doe dit ook bij het andere oog (indien nodig).

Voor beide geneesmiddelen geldt:

 • Bemerkt u na 48 uur geen verbetering? Overleg dan weer met uw huisarts;
 • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosis;
 • Bent u een dosis vergeten? Breng deze dan alsnog aan, behalve als het al weer bijna tijd is voor de volgende dosering. Sla in dat geval de vergeten dosering over en ga verder volgens het vaste schema.

Kijk in de bijsluiter voor een volledige gebruiksaanwijzing. Heeft u nog vragen over het gebruik? Stel deze dan uw arts of uw apotheker.

Bijwerkingen

Net als andere medicatie kan ook dit middel bijwerkingen met zich meebrengen. Het is belangrijk om hiervan voor het eerste gebruik op de hoogte te zijn, zodat u gelijk actie kunt ondernemen als er ernstige bijwerkingen optreden. Schakel in ieder geval direct een arts in wanneer u symptomen heeft van een allergische reactie, zoals een piepende ademhaling, zwellingen in gezicht of mond of huiduitslag. Ook bij een grote verandering in bloedwaardes (herkenbaar aan het sneller krijgen van blauwe plekken) is direct medische hulp inschakelen van groot belang. Vertel het uw arts wanneer u last krijgt van een scherpe pijn of een branderig gevoel in het oog na het aanbrengen van de medicijnen. Is er sprake van langdurige irritatie, zwelling of overgevoeligheid voor licht? Was het oog dan goed gedurende 15 minuten en raadpleeg uw arts.

Bij andere medicatie

Medicijnen kunnen een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Daarom is het van belang dat uw arts weet welke medicijnen u verder gebruikt. Dat geldt niet alleen voor voorgeschreven medicatie, maar ook voor vrij verkrijgbare medicijnen en kruidensupplementen. Chlooramfenicol kan een wisselwerking hebben met onder andere azathioprine en methotrexaat.

Bij andere aandoeningen

Stel uw arts ook op de hoogte van eventuele andere aandoeningen die u heeft of eerder heeft gehad. In sommige gevallen is dit medicijn namelijk niet geschikt voor u. Gebruik dit middel in ieder geval niet als u last heeft van een beenmergaandoening of bloedaandoening, of wanneer zulke aandoeningen in de familie voorkomen. Wees extra voorzichtig met gebruik van dit middel wanneer u last heeft van:

 • Gezichtsstoornissen;
 • Gevoeligheid voor licht;
 • Ernstige pijn in het oog;
 • Wazig zicht;
 • Oogontsteking met uitslag op gezicht of hoofdhui;
 • Droge ogen;
 • Glaucoom;
 • Een hardnekkige ooginfectie;
 • Als u onlangs een oogbeschadiging of oogoperatie heeft ondergaan.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Chlooramfenicol

Bij vragen over dit geneesmiddel is het aan te raden om de arts of apotheker te raadplegen. Lees voor het eerste gebruik de bijsluiter ook goed door. Daarin staat meer informatie over mogelijke bijwerkingen en de instructies voor gebruik. Juist gebruik zorgt ervoor dat de kans op maximaal effect groter is en de kans op bijwerkingen kleiner wordt. Heeft u een vraag over Chlooramfenicol? Kijk dan ook eens in de onderstaande lijst met veelgestelde vragen.

De dosering kan variëren. Volg het voorschrift van uw arts nauwkeurig. Kijk in de bijsluiter voor een uitgebreide gebruiksinstructie.

Gebruik het volledige voorgeschreven aantal dagen, zelfs als de symptomen verbeteren. Stop niet eerder. Als u te vroeg stopt kan de infectie terugkeren.

Mogelijke bijwerkingen zijn irritatie, branderigheid en roodheid van de ogen. Raadpleeg uw arts bij ernstige bijwerkingen. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van gemelde bijwerkingen vinden en de frequentie hiervan.

Bent u zwanger, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Bespreek dit met uw arts, voordat u deze medicatie gebruikt. Uw arts kan beoordelen of u het middel veilig kunt gebruiken.

Allergische reacties zijn zeldzaam maar mogelijk. Raadpleeg onmiddellijk een arts bij tekenen van een allergie. Symptomen kunnen onder meer zijn: ademhalingsproblemen, huiduitslag, zwelling in mond of keel.

Vermijd contactlenzen tijdens de behandeling, tenzij anders voorgeschreven door uw arts.

Neem de vergeten dosis in zodra u eraan denkt, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Sla in dat geval de vergeten dosering over en ga verder volgens uw schema. Bent u meerdere doses vergeten? Overleg dan met uw arts.

Gebruik bij kinderen moet worden bepaald door een arts. Volg nauwkeurig het voorschrift. Bij de dosering zal gelet worden op gewicht en lengte van het kind.

Bespreek het gebruik van andere oogmedicatie met uw arts om interacties te voorkomen.

Verbetering van symptomen kan binnen enkele dagen optreden. Raadpleeg uw arts als de klachten aanhouden.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen