Marvelon

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Marvelon kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Marvelon is een anticonceptie pil. Het gebruik is daardoor uitsluitend voorbehouden aan vrouwen. Het is een zogenaamde combinatiepil. Er zijn dus meerdere werkzame stoffen in de pillen te vinden die er samen voor zorgen dat vrouwen niet zwanger worden. Ook kan het helpen bij menstruatieproblemen zoals hevige pijn of hevige menstruatie. Het gebruik kan per aandoening wel enigszins verschillen. Om die reden is het wel heel belangrijk om goed te weten wat nu wel en wat nu niet de bedoeling is in een specifieke situatie. Let hier dus goed op.

  • Dosering: Ethinylestradiol – Desogestrel – 150 µg/ 30 µg
  • Prijs Marvelon (incl. online consult): 3 maanden – vanaf € 57,25

Wanneer Marvelon niet gebruiken?

Marvelon is in een aantal situaties niet te gebruiken. In de eerste plaats gaat het dan natuurlijk om zwangerschappen of de wens om zwanger te worden. Daarnaast is het zo dat er problemen met bloedstolsels kunnen optreden wanneer bekend is dat hier en gevoeligheid voor bestaat. Ook is het zo dat in het geval van hartfalen, hartritmestoornissen, of diabetes en daarbij beschadigde bloedvaten er geen gebruik gemaakt kan worden van deze pillen. Let daarnaast op bij een verhoogde bloeddruk, een hoog cholesterolgehalte of migraine. Daarnaast is het slim om even met een arts overleg te plegen over andere aandoeningen die in het verleden ondergaan zijn.

Hoe is Marvelon te gebruiken

In het geval van het voorkomen van een zwangerschap moet de eerste pil die geslikt wordt samenvallen met de eerste dag van een menstruatie. Vanaf dat moment moet gedurende 21 dagen dagelijks op hetzelfde tijdstip een pil worden ingenomen. Daarna volgen 7 dagen rust in een stopweek. Gevolgd door opnieuw 21 dagen inname en opnieuw 7 dagen een stopweek. Dit gaat zo door zolang de zwangerschap voorkomen moet worden. Wanneer het middel wordt gebruikt tegen menstruatieproblemen komt de stopweek te vervallen. In dat geval wordt het middel een heel jaar achtereen dagelijks ingenomen en wordt dan gestopt.

Wat zit er in Marvelon?

In Marvelon zijn desogestrel en ethinylestradiol terug te vinden. Dit zijn synthetische vormen van hormonen die van nature in het vrouwelijk lichaam voorkomen. Deze hebben dan ook dezelfde werking. Op die manier kan het lichaam in een bepaalde staat worden gebracht waarbij zwangerschap onmogelijk is. Dit is de werking van de pil.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen