Rabeprazol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Het medicijn Rabeprazol behoort tot de zogenaamde protonpompremmers. Daarmee is het een medicijn dat wordt ingezet om te zorgen dat de hoeveelheid maagzuur in het lichaam afneemt. Er zijn verschillende aanleidingen om dit middel voor te schrijven. Een ontsteking aan de maag of aan de twaalfvingerige darm zijn hier voorbeelden van. Ook een beschadigde of ontstoken slokdarm als gevolg van brandend maagzuur kan ermee hersteld worden. Ook het zeldzame Zollinger-Ellison Syndroom kan worden behandeld met behulp van dit medicijn. Het gebruik kan variëren per aandoening.

Het bewaren van Rabeprazol

Rabeprazol moet op kamertemperatuur bewaard worden en mag niet warmer worden dan 30 graden Celsius. Het is daarom slim om het op een plek te leggen waar geen direct zonlicht op valt. Bovendien is dit verstandig omdat het medicijn niet in aanraking met licht of vocht mag komen. Om die reden moet het ook altijd in de originele verpakking worden bewaard. Ook moet het buiten bereik van kinderen blijven. Daarnaast is het aan te raden om niet voorbij de uiterste houdbaarheidsdatum te gaan. Wanneer de datum verstreken is, dan moet het middel worden afgevoerd.

Hoe is Rabeprazol te gebruiken?

Rabeprazol komt in de vorm van tabletten. Die moeten in het geheel worden ingeslikt. Ze mogen niet worden gekauwd of voor inname worden vermalen. Het innemen kan worden gedaan met enkele slokken water. In de meeste gevallen zal het gaan om één tablet, eenmaal per dag. Het kan verschillen of 10 mg of 20 mg nodig is. De lengte van de duur van de behandeling kan wel verschillen. Enkele weken, vier of meer, is wel gebruikelijk. Let wel op dat de klachten gedurende het gebruik al wel afnemen. Wanneer dit niet het geval is, is mogelijk een verandering nodig. Laat daarom eventueel de dokter tussentijds evalueren over het gebruik.

Actieve bestanddelen

De werkzame stof die in rabeprazol te vinden is, is rabeprazolnatrium. Het betreft dan 10 mg maagsapresistente tabletten. Door de werkzame stof in het lichaam te brengen wordt de hoeveelheid maagzuur die wordt aangemaakt door het lichaam teruggebracht. Daarmee kunnen de klachten ook afnemen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.