Lansoprazol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Wie de aanmaak van maagzuur wil verminderen kan Lansoprazol hiervoor gebruiken. Dit medicijn wordt gebruikt bij de behandeling van brandend maagzuur, pijn in de maag, misselijkheid, maagzweren, darmzweren, en het syndroom van Zollinger-Ellison. Ook wordt het soms voorgeschreven als preventief middel om de maag te beschermen tegen de maagproblemen die andere medicijnen kunnen veroorzaken. Het medicijn werkt snel en langdurig. Wel kan het per klacht sterk verschillen hoe het medicijn gebruikt moet worden en hoe het werkt. Zorg dus dat er voldoende kennis over deze zaken wordt opgedaan.

  • Dosering: Lansoprazol 15 mg – 30 mg
  • Prijs Lansoprazol (incl. online consult): 28 capsules – € 41,49

Bijwerkingen van het middel Lansoprazol

De bijwerkingen die bij het gebruik van Lansoprazol kunnen optreden komen niet vaak voor, maar kunnen wel zeer divers zijn. Maag- en darmklachten zoals buikpijn, misselijkheid, diarree en braken komen heel soms voor. Wanneer dit zeer hevig is, meerdere malen per dag, dan zal een arts ingeschakeld moeten worden. Ook hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid komen weleens voor. Pas daarom gebruik van het middel in combinatie met bijvoorbeeld deelname aan het verkeer of wanneer klusjes in huis op bijvoorbeeld een keukentrapje gedaan moeten worden. Dit kan gevaarlijk zijn.

Hoe mag u Lansoprazol niet gebruiken?

Omdat dit medicijn een uitwerking heeft op de maag, is het in sommige gevallen zo dat het medicijn niet per se goed samengaat met allerlei andere zaken die via de maag gaan. Denk bijvoorbeeld aan het drinken van alcohol of aan het nuttigen van sommige soorten voedsel. Dit kan immers de maag juist irriteren waardoor Lansoprazol niet goed zijn werk kan doen. Ook is het zoals eerder gezegd niet aan te raden om het middel te gebruiken wanneer zelf autogereden moet worden. Er zijn ook veel medicijnen die niet goed samengaan met dit middel, overleg hierover met de arts.

Actieve stoffen in Lansoprazol

Lansoprazol is ook de naam van de werkzame stof van deze maagzuurremmer. Het is een stof die behoort tot de protonpompremmers. Dat betekent dat het er toe bijdraagt dat er minder maagzuur wordt aangemaakt in de maag. Dit doet het al binnen een halfuur tot een uur. Het werk langdurig, tot wel 12 uur, waardoor de maag de kans krijgt om het vlies te herstellen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.