Omeprazol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Om maagklachten te behandelen is Omeprazol een goede optie. Het gaat dan om maagklachten met betrekking tot maagzuur. Denk aan de behandeling van brandend maagzuur, maagzweren, darmzweren, maar ook aan pijn in de maag of misselijkheid. Een andere aandoening die met dit medicijn behandeld kan worden is het syndroom van Zollinger-Ellison. Soms wordt het medicijn door een arts voorgeschreven wanneer ook andere medicijnen zijn voorgeschreven. Dit middel helpt dan de maag beschermen. De verschillende klachten kunnen verschillend gebruik vereisen. Let hier daarom dus altijd goed op.

  • Dosering: Omeprazol 10 mg – 20 mg – 40 mg
  • Prijs Omeprazol (incl. online consult): vanaf tabletten of capsules – vanaf € 47,75

Bijwerkingen van het middel Omeprazol

Er zijn veel verschillende bijwerkingen van het middel Omeprazol die in bepekte mate kunnen optreden. Dat gaat dan bijvoorbeeld om maag- en darmklachten zoals buikpijn, een verergering van de misselijkheid, maar ook diarree en braken. Andere klachten zijn hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid. Er zijn daarnaast bijwerkingen die kunnen optreden door de combinatie met andere medicijnen. Het kan dan gebeuren dat andere medicijnen slechter gaan werken doordat ook dit middel wordt gebruikt. Het is daarom ook belangrijk om dit met de arts te overleggen wanneer dit het geval is.

Hoe mag u Omeprazol niet gebruiken?

Het is natuurlijk zo dat Omeprazol een medicijn is dat wordt gebruikt om de maag te behandelen. Dit betekent dus ook dat het belangrijk is om de maag te ontzien. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om het medicijn te combineren met alcohol. Ook zijn er verschillende soorten voedsel die niet direct goed samengaan met het gebruik van dit medicijn. Wanneer er nog borstvoeding wordt gegeven kan het slim zijn om eerst met de arts te overleggen of het gebruik van dit middel wel verstandig is. Al is een verband niet direct aangetoond.

Actieve bestanddelen in Omeprazol

Omeprazol is zelf de werkzame stof in dit middel. Dit is een maagzuurremmer die valt onder de protonpompremmers. Het is een stof die ervoor zorgt dat de aanmaak van maagzuur in de maag wordt afgeremd. Het is een stof die al snel werkt en enkele uren blijft werken. Doordat de stof vele uren werkt is het voor de maag mogelijk om te herstellen. Het maagvlies kan bijvoorbeeld genezen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.