Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Losec

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Losec kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Losec is een medicijn dat helpt de maag tot rust te brengen. Daardoor vormt het de basis voor het genezen van schade aan de maag. Het kan worden gebruikt bij klachten zoals brandend maagzuur, pijn in de maag en misselijkheid. Ook maagzweren en darmzweren kunnen ermee behandeld worden. Daarnaast kan het helpen bij de maagklachten die horen bij het syndroom van Zollinger-Ellison. Het medicijn kan ook werken als maagbeschermer wanneer andere medicijnen voor andere klachten moeten worden genomen. Daardoor blijft het maagvlies goed intact of kan het herstellen.

  • Dosering: Losec (Mups) 10 mg – 20 mg – 40 mg Omeprazol
  • Prijs Losec (incl. online consult): 7 / 28 Capsules – v€ 47,75 vanaf

Losec (Mups) bijwerkingen

Losec heeft verschillende bijwerkingen. Belangrijk om te weten is wel dat de bijwerkingen allemaal slechts zelden voorkomen. Dat betekent dat minder dan en procent van de gebruikers ermee te maken krijgt. Het gaat vooral om klachten met betrekking tot de maag. Die kan pijn gaan doen en braken en diarree zijn hier in sommige gevallen de uitwerking van. Daarnaast is het ook zo dat hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid als bijwerkingen kunnen optreden. Meestal trekken deze klachten al snel weer weg. In sommige gevallen bestaat er overgevoeligheid voor de werkzame stof. In dat geval is het belangrijk om de arts te waarschuwen.

Hoe Losec gebruiken?

Losec moet als tablet worden ingenomen zonder erop te kauwen. Wat wel mogelijk is dat de tablet in water wordt gegooid. Deze valt dan in korrels uiteen waardoor deze snel door te slikken is. Wanneer capsules genomen worden, dan zullen deze wel altijd als geheel moeten worden ingeslikt. De lengte van de duur van het gebruik kan per klacht verschillen meestal zal het enkele weken betreffen. In het geval van Zollinger-Ellison zal het zelfs zo zijn dat de medicijnen langdurig blijvend zijn. Let hier dus altijd goed op wanneer begonnen wordt.

Actieve ingrediënten in Losec (Mups)

Losec heeft de stof omeprazol in zich als actief bestanddeel. Dit is een protonpompremmer. Daardoor kan worden gezorgd dat al snel de aanmaak van maagzuur in de maag wordt teruggedrongen. Dit geeft de maag de kans om tot rust te komen. Daardoor kan bijvoorbeeld het maagvlies herstellen. De stof is langdurig werkend. Dat betekent dat het tot wel 12 uur kan werken.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.