Azitromycine kopen bij Kruidvat of Etos?

Wij laten zien:

Heeft u te maken met luchtweginfecties? Het geneesmiddel Azitromycine kan dan vaak gebruikt worden ter behandeling van de klachten. Dit geneesmiddel is echter niet vrij verkrijgbaar. U kunt hiervoor dus niet naar de drogist, zoals Etos of Kruidvat. Daarom is het handig om te weten op welke manier u dit middel wel kunt aanschaffen.

  • Dosering: 3-daagse Chlamydia behandelingspakket
  • Prijs Azitromycine (incl. online consult): Vanaf € 58,75

> Bekijk hier alle legale aanbieders

Wat is Azitromycine?

Azitromycine is een antibioticum, dat de groei van bacteriën remt. Het middel kan gebruikt worden bij veel luchtweginfecties, bijvoorbeeld bij infectie van keel, middenoor, longen en luchtpijp. Ook in sommige andere gevallen kan deze medicatie effectief zijn. Denk dan aan bijvoorbeeld huidinfecties en geslachtsziekten zoals chlamydia. Soms wordt het ook voorgeschreven bij de ziekte van Lyme.

Hoe wordt Azitromycine gebruikt?

Dit geneesmiddel is beschikbaar als drank en in tabletvorm. Gebruikt u de drank? Dan is het belangrijk om voor elk gebruik de fles goed te schudden. Daarna kunt u de juiste hoeveelheid afmeten met een doseerspuit of met een maatlepel. Wanneer u het drinkt zult u merken dat het tamelijk bitter van smaak is. U kunt er daarom voor kiezen om na inname wat vruchtensap te drinken om de smaak weg te spoelen. Gebruikt u Azitromycine in tabletvorm? Slik de tabletten dan heel door met wat water. Merkt u dat u door het gebruik van het middel last krijgt van buik- of maagpijn? Dan is het aan te raden om het tegelijk met wat voedsel in te nemen. Azitromycine kan overigens nog meer bijwerkingen hebben. Zo kunt u klachten als smaakverlies, duizeligheid en slaapstoornissen ervaren. Deze klachten horen na het beëindigen van de kuur weer snel te verdwijnen. Doorgaans duurt deze antibioticumkuur maximaal vijf dagen.

Kan ik Azitromycine kopen bij Kruidvat, Etos of drogist?

Wanneer u een luchtweginfectie of ander soort infectie heeft, wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk van af. Omdat Azitromycine een antibioticum is, is het echter niet vrij verkrijgbaar. U kunt dus niet naar een drogist zoals Etos of Kruidvat om het aan te schaffen. Wilt u dit middel gaan gebruiken? Dan kunt u via de (huis)arts een recept ontvangen. Of vul via de online apotheek een korte vragenlijst in. Op basis van uw antwoorden kan een gekwalificeerd arts beoordelen of dit middel voor u juist is. Is dit het geval? Dan kunt u het meestal de eerstvolgende werkdag al thuisbezorgd krijgen.

Lees ook deze laatste artikelen:

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.