Qvar

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Qvar kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het inhaleren van het medicijn Qvar kan helpen bij het verlichten van de klachten waarmee astma en COPD gepaard kunnen gaan. Het is een medicijn dat niet alleen de luchtwegen wijder maakt, het is ook een middel dat zorgt dat de ontstekingen in de luchtwegen geremd worden. Daardoor zullen ook minder snel nieuwe prikkels van benauwdheid worden ervaren. Het is een middel dat vooral wordt voorgeschreven met het oog op de werking op de lange termijn. Dat betekent wel dat goed aangeleerd moet worden hoe het inhaleren gedaan moet worden.

  • Dosering Qvar: 50 microgram inhalator Beclomethasone Dipropionate
  • Prijs Qvar (incl. online consult): 1 Inhalator – autohaler – € 51,99

Qvar bijwerkingen

In het geval van inhalatiemedicijnen zoals Qvar zijn de bijwerkingen vaak te vinden in de mond en de keel. In de meeste gevallen gaat het om klachten zoals schimmelinfecties. Het is dan ook aan te raden om hier preventief tegen te strijden. Dat kan gedaan worden door na het inhaleren direct de mond even te spoelen met water. Heesheid, hoesten, keelpijn, vieze smaak in de mond, droge mond, verergering van glaucoomklachten, toename van de benauwdheidsklachten en longontsteking komen in zeldzame gevallen voor. Ook psychische klachten of allergische reacties kunnen optreden.

Hoe wordt het medicijn gebruikt?

Inhaleren is een kwestie van veel oefenen. Dit betekent dus ook dat het enige tijd kan duren tot de juiste manier van inname van Qvar onder de knie gekregen is. Het kan ook verstandig zijn om de techniek bijvoorbeeld eenmaal per jaar na te zien met een arts of specialist. Het is de bedoeling om de doses die per dag moeten worden genomen goed te verdelen over de dag. Let ook op of de klachten daadwerkelijk afnemen. Wanneer dit na drie maanden onvoldoende het geval is, dan zal het middel ook niet meer aanslaan.

Actieve ingrediënten

De werkzame stof die Qvar bevat heet beclometason om de astma te verminderen. Dit is een zogenaamd bijnierschorshormoon. Dit betekent dat het een medicijn is dat ontstekingsremmend werkt. Dat is dan ook de reden waarom de optimale effecten pas na enige tijd te merken zijn. De ontsteking moet eerst herstellen. Soms is het zo dat dit middel wordt voorgeschreven in combinatie met een luchtwegverwijder. In dat geval moet de verwijder eerst worden gebruikt.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.