Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Claritromycine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Claritromycine kopen
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Claritromycine?

Het medicijn Claritromycine valt onder de antibiotica. Dat betekent dat het gebruikt wordt om bacteriën te bestrijden. In het geval van dit specifieke antibioticum gaat het dan om bacteriën die infecties aan de luchtwegen zoals de longen en de keel, maar ook huidinfecties, darmzweren en maagzweren veroorzaken. Wanneer het gaat om de juiste manier van behandelen is het belangrijk dat de inname van de medicijnen precies gebeurt volgens de voorgeschreven procedure. Dat betekent dus bijvoorbeeld het moment van gebruik heel belangrijk is voor de bestrijding van de klachten.

Gaat u deze medicatie gebruiken? Dan adviseren wij u om goed op de hoogte te zijn van de gebruiksinstructies en de mogelijke bijwerkingen.

  • Dosering: Clarithromycine 250 mg
  • Prijs Clarithromycine (incl. online consult): tabletten – vanaf € 48,00

Claritromycine online kopen? Wij leggen u uit hoe dit kan:

Wist u dat u medicatie ook online kunt kopen via gecertificeerde apotheken? Het grote voordeel van deze manier van aanschaffen is dat u er niet de deur voor uit hoeft. Dat is praktisch wanneer u geen tijd heeft om langs een fysieke apotheek te gaan, maar ook wanneer u te veel klachten heeft om naar buiten te kunnen.

Medicatie online kopen – stappenplan

Bent u van plan om Claritromycine online te kopen, maar weet u nog niet hoe dit moet? Wij leggen het u graag uit aan de hand van het volgende stappenplan:

  1. Selecteer de online apotheek waar u de medicatie wilt aanschaffen;
  2. Plaats uw bestelling en geef daarbij aan in welke dosering en hoeveelheid u de medicatie wilt ontvangen;
  3. Vul uw persoonlijke informatie in;
  4. Wordt er gevraagd om een doktersvoorschrift? Als u dit al heeft, kunt u die uploaden. Heeft u deze nog niet? Dan bieden sommige online apotheken de mogelijkheid om een medische vragenlijst in te vullen. Hierin geeft u meer informatie over onder meer uw medische geschiedenis en uw huidige medicijngebruik;
  5. Een gekwalificeerd arts beoordeelt uw bestelling;
  6. Na akkoord krijgt u de medicatie discreet thuisgestuurd.

Online bestelproces Claritromycine

Veilig medicatie bestellen

Hoewel medicatie dus online aan te schaffen is, zijn niet alle online apotheken betrouwbaar. Het is belangrijk om te kiezen voor een gecertificeerde apotheek. Die kunt u herkennen aan het wit-groene logo op de website. Als u hierop klikt, komt u terecht op een website van de overheid. Daar kunt u de vergunningen van de betreffende apotheek nakijken. Online apotheken zonder certificering worden niet gecontroleerd, waardoor de veiligheid niet gewaarborgd is.

Online prijzen van Claritromycine

We raden u aan om de prijzen voor medicatie online goed te vergelijken. Houd er rekening mee dat er verschillen kunnen zitten in de opbouw van de weergegeven prijzen. Soms wordt alleen de prijs van de medicatie weergegeven. In andere gevallen zijn in de prijs ook verzendkosten of een medisch consult inbegrepen. Via onze partnerapotheek is Claritromycine verkrijgbaar vanaf 48,00 euro.

Online betalen voor Claritromycine

Let ook bij het betalen van uw medicatie goed op de veiligheid. Erkende online apotheken bieden vaak verschillende betalingsopties. Denk bijvoorbeeld aan betaling via creditcard, met behulp van iDeal, of met een bankoverschrijving. Kies de optie die het beste bij u past. En check daarbij ook of er bij betaling wel sprake is van een beveiligde verbinding. Zo wordt voorkomen dat uw gegevens in verkeerde handen vallen.

Betaalmethodes Claritromycine

Bijwerkingen van Claritromycine

De belangrijkste bijwerkingen van Claritromycine hebben te maken met het reuk- en smaakvermogen. Deze kunnen afnemen of veranderen. Vooral waar het gaat om reukvermogen kan het voorkomen dat vreemde geuren geroken worden. Andere bijwerkingen zijn maag-darmklachten, huiduitslag, overmatig zweten, ontstekingen in de mond en keel, maar ook in de vagina, droge mond, spierpijn, slechter gehoor, hoofdpijn, slaapproblemen, depressie, nervositeit of angst, vermoeidheid, koorts en meer last van het hart. Afhankelijk van het soort klacht kan het slim zijn om een arts in te schakelen voor overleg over de medicijnen.

Claritromycine bijsluiter

Het gebruik van het medicijn

Claritromycine moet op een specifieke manier gebruikt worden. Het betreft altijd een kuurvorm. Omdat het medicijn in tabletvorm komt, komt dit neer op het slikken van het medicijn driemaal per dag, verdeeld over de dag. De kuur kan vijf tot veertien dagen duren. Het is essentieel om de hele kuur af te maken. Dit geldt ook wanneer de klachten al eerder verdwijnen. Het is immers noodzakelijk om er zeker van te zijn dat alle bacteriën gedood zijn. Wanneer een dosis vergeten is, moet deze aan het eind van de kuur alsnog worden genomen om de kuur af te maken.

Actieve bestanddelen

Claritromycine draait om het actieve bestanddeel dat dezelfde naam draagt. Dit is een zogenaamd macrolide-antibioticum. Dit betekent dat het een stof is die gericht is op het bestrijden van de bacteriën waarmee infecties gepaard gaan. De werking van de stof heeft dan ook te maken met de bacteriën. Er wordt voorkomen dat deze verder kunnen groeien. De stof wordt opgenomen in het bloed en bereikt zo de geïnfecteerde plekken.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Claritromycine

Gaat u Claritromycine online bestellen? Wij leggen u graag uit hoe u dit doet. Daarnaast kan het zijn dat u vragen heeft over het gebruik van dit middel. Raadpleeg hiervoor uw apotheker of arts. Ook in de bijsluiter kunt u meer informatie vinden over de gebruiksinstructies, maar ook over bijvoorbeeld mogelijke bijwerkingen. In onderstaande lijst hebben wij veelgestelde vragen en antwoorden voor u verzameld.

Claritromycine is een antibioticum dat wordt gebruikt voor de behandeling van bacteriële infecties.

Claritromycine is een antibioticum dat wordt gebruikt voor de behandeling van bacteriële infecties.

Mogelijke bijwerkingen zijn misselijkheid, diarree en smaakveranderingen. Raadpleeg een arts als ze aanhouden.

Raadpleeg een arts voordat u Claritromycine gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt om mogelijke interacties te vermijden. Er kan een wisselwerking ontstaan met andere receptplichtige medicatie, maar ook met vrij verkrijgbare middelen en supplementen.

Het wordt over het algemeen afgeraden om alcohol te drinken tijdens het gebruik van antibiotica, inclusief Claritromycine.

Nee, Claritromycine is een receptplichtig medicijn en mag alleen worden gebruikt onder toezicht van een arts.

Bewaar Claritromycine op een koele, droge plaats, beschermd tegen licht en buiten het bereik van kinderen.

Als u een dosis hebt gemist, neem deze dan zo snel mogelijk in. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem ook nooit een dubbele dosering in, om een vergeten dosis in te halen.

Over het algemeen kan Claritromycine veilig worden gebruikt door oudere volwassenen, maar een arts moet de juiste dosering bepalen.

De gebruikelijke dosering varieert, maar is vaak 250 mg tot 500 mg tweemaal daags, afhankelijk van de aard en ernst van de infectie.

Verbetering wordt vaak binnen enkele dagen opgemerkt, maar het is belangrijk om de volledige voorgeschreven kuur af te maken.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.