Minocycline

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Minocycline kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het middel Minocycline valt onder de antibiotica. Het wordt gebruikt bij de bestrijding van infecties, geslachtsziekten en de behandeling van infecties door bepaalde soorten schimmels. Dit kunnen infecties op allerlei plekken in het lichaam zijn. Bijvoorbeeld de luchtwegen, de urinewegen, de neus, keel of oren, maar ook het maagdarmkanaal. In een enkel geval wordt het ingezet om miltvuur te behandelen wanneer de patiënt allergisch is voor penicilline. In alle gevallen is het wel belangrijk om de juiste informatie over het middel te hebben. Dit zorgt voor goed gebruik en een effectieve behandeling.

  • Dosering: 50 & 100 mg MR – half-synthetisch tetracycline
  • Prijs Minocycline (incl. online consult): tabletten – vanaf € 86,70

Bewaren van Minocycline

Het bewaren van Minocycline is zeer gemakkelijk. Er gelden immers geen speciale voorwaarden voor. Wel is het slim om het medicijn buiten het bereik van kinderen houden. Het is zelfs aan te raden om het middel buiten het zicht te houden. Daarnaast moet er altijd goed op de uiterste houdbaarheidsdatum worden gelet. Daarna is het niet meer te gebruiken. Wanneer in dat geval het medicijn afgevoerd moet worden, is het belangrijk om dit te doen door het af te geven op de daarvoor bestemde plaatsen.

Mogelijke bijwerkingen Minocycline

Medicijnen kunnen bijwerkingen veroorzaken en dat geldt ook voor dit middel. Het is van belang dat uw arts weet wat uw medische geschiedenis is en welke medicatie u momenteel nog meer gebruikt. In sommige gevallen is dit middel namelijk niet of minder geschikt. Zo kan het middel een ongewenste wisselwerking hebben met andere soorten medicatie. Stop direct met het gebruik van dit middel als u symptomen herkent van een allergische reactie, zoals ademhalingsproblemen of zwelling van mond of keel. Verder kunt u bijwerkingen ervaren zoals jeukende huiduitslag en koorts. Heeft u veel last van de bijwerkingen? Overleg dan met uw arts over alternatieven.

Hoe Minocycline gebruiken

Hoewel Minocycline een antibioticum betreft, is het niet zo dat dit in de gebruikelijke kuurvorm wordt genomen. Het is belangrijk om een dosering om de 12 uur te nemen. Dit moet dan gedurende 4 tot 6 weken worden volgehouden. In de meeste gevallen gaat het om een dosering van 50 mg. Het kan echter ook zo zijn dat een arts besluit om deze dosering te verhogen. In het geval van infecties aan de urinewegen zal bijvoorbeeld altijd gedurende de eerste dagen met 200 mg of 100 mg worden begonnen en na enkele dagen de dosis worden teruggebracht tot 50 mg.

Waarvoor wordt Minocycline gebruikt?

Minocycline is een antibioticum dat in diverse situaties voorgeschreven kan worden. Het geneesmiddel is een half-synthetisch tetracycline derivaat en dient oraal ingenomen te worden. De arts kan het voorschrijven om infecties te behandelen van onder meer het maagdarmkanaal, de huid, keel-, neus- en oorinfecties en de luchtwegen als deze veroorzaakt worden door micro-organismen die gevoelig zijn voor minocycline. Soms wordt het ook voorgeschreven om geslachtsziekten en schimmelinfecties aan te pakken. Ten slotte kan het ook gebruikt worden door patiënten met miltvuur die allergisch zijn voor penicilline.

Dosering

  • 50 mg 28 – 50 mg 28 tabletten € 30,70
  • 100 mg 28 T – 100 mg 28 tabletten € 44,20
  • 100 mg 56  – 100 mg 56 capsules € 64,70

Bijsluiter Minocycline

Actieve bestanddelen

Minocycline hydrochloride is de werkzame stof in dit medicijn. Het is een half-synthetisch tetracycline derivaat. Daardoor werkt de stof als een antibioticum. Andere stoffen in het middel zijn geen actieve bestanddelen maar betreffen hulpmiddelen om het medicijn zijn vorm te geven en de stof te laten werken.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.