Inderm

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Inderm
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Inderm?

Bij acne kunnen lokale therapieën ingezet worden, maar deze werken niet altijd afdoende. Is dit het geval, dan kan een middel zoals Inderm ingezet worden.

  • Dosering: flesje van 50 ml
  • Prijs Inderm (incl. online consult): vanaf € 57,50

Waarvoor wordt Inderm gebruikt?

Inderm bevat de werkzame stof erytromycine, een soort antibioticum. Antibiotica doden bacteriën, waardoor infecties vervolgens door het eigen immuunsysteem opgeruimd kunnen worden. In Inderm wordt de stof opgelost in alcohol, waardoor het tot in de afvoergangen van de talgkliertjes kan doordringen. Op deze manier komt de werkzame stof op de plek terecht waar de bacteriën zitten. Na ongeveer zes weken zou het effect van het middel zichtbaar moeten zijn. In de meeste gevallen hoeft een behandeling daarom niet meer dan acht weken te duren.

Hoe gebruikt u dit geneesmiddel?

Wanneer de arts dit middel voorschrijft, zal hij of zij vertellen welke voorschriften hierbij horen. Meer informatie over het gebruik kunt u ook terugvinden in de bijsluiter. Over het algemeen geldt voor dit geneesmiddel de volgende gebruiksaanwijzing:

  • Maak ’s ochtends en ’s avonds de huid goed schoon en bevochtig het daarna met dit middel;
  • Het schoonhouden van de huid is belangrijk, maar was de huid ook weer niet te vaak. Sommige mensen denken dat acne ontstaat doordat de huid vies is, maar dit is niet de oorzaak. Wanneer u vaak wast, heeft dit een stimulerend effect op de talgkliertjes, waardoor de acne kan verergeren;
  • Breng Inderm aan met een schone tissue of een wattenpropje;
  • Ziet u na vier weken nog geen verbetering? Overleg dan met uw arts. In sommige gevallen zijn de bacteriën immuun voor de werkzame stof in Inderm, en dan zal de behandeling niet tot verbetering leiden. Het is dan belangrijk om (in ieder geval tijdelijk) te stoppen met dit geneesmiddel. Mogelijk zijn er alternatieven die de arts kan voorschrijven.

Heeft u nog vragen over het gebruik van dit geneesmiddel? Raadpleeg dan uw apotheker of arts.

Mogelijk bijwerkingen van dit middel

Medicijnen kunnen bijwerkingen veroorzaken en dat geldt ook voor dit middel. Zorg ervoor dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van mogelijke bijwerkingen, zodat u weet wat u kunt verwachten. Zorg er daarnaast voor dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt en welke eventuele andere aandoeningen u heeft. In sommige gevallen is dit middel namelijk niet of minder geschikt.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen