Androcur

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Androcur
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Androcur?

Androcur, ook bekend als cyproteronacetaat, is een medicijn dat wordt gebruikt voor verschillende medische doeleinden, waaronder de behandeling van bepaalde vormen van kanker en het reguleren van hormonale onevenwichtigheden. In dit artikel bespreken we belangrijke aspecten van Androcur, zoals online aankoop, prijzen, veiligheidsmaatregelen en betaalmethoden.

  • Dosering: Androcur 50 mg – 100 mg
  • Prijs Androcur (incl. online consult): 30 gram tabletten – vanaf € 48,50

Online kopen van Androcur

Androcur is over het algemeen verkrijgbaar op doktersvoorschrift. Online aankoop is mogelijk via gecertificeerde online apotheken. Het proces begint meestal met het invullen van een online medische vragenlijst. Een gekwalificeerde arts beoordeelt uw gezondheidssituatie en schrijft indien geschikt een recept uit. Na goedkeuring wordt Androcur discreet naar uw huisadres verzonden.

Prijs van Androcur online

De prijs van Androcur is onder meer afhankelijk van de dosering, de hoeveelheid en de leverancier. Gecertificeerde online apotheken tonen duidelijk de kosten van het medicijn op hun website. Handig om te weten: de prijs is meestal inclusief het online medisch consult en verzendkosten. Bij de partnerapotheek vanaf € 48,50.

Eenvoudig online Androcur bestellen

Het online proces voor het verkrijgen van Androcur omvat enkele, eenvoudig uit te voeren stappen:

  1. Vul de online medische vragenlijst van de online apotheek nauwkeurig in. De door u gegeven informatie is essentieel voor de beoordeling van de aanvraag;
  2. Een arts beoordeelt uw gezondheidssituatie;
  3. Bij goedkeuring schrijft de arts een recept uit;
  4. Androcur wordt discreet verzonden naar uw opgegeven adres.

Online bestelproces Androcur

Veiligheid bij online bestellen

Het online bestellen van Androcur bij gecertificeerde apotheken is over het algemeen veilig, mits u zich houdt aan gerenommeerde en betrouwbare platforms. Let erop dat de online apotheek de juiste vergunningen heeft en de privacy van uw gegevens waarborgt. Dit kunt u nakijken door te klikken op het groen-witte keurmerk dat op de website van de apotheek hoort te staan. U komt dan terecht op een website van de rijksoverheid, waarop vermeld staat welke vergunningen de desbetreffende apotheek heeft. Volg daarnaast altijd de voorschriften en instructies van de arts nauwkeurig op.

Betaalmethodes Androcur

Betaalmethoden om Androcur online te kopen

Online apotheken bieden verschillende veilige betaalmethoden aan, zoals creditcard, bankoverschrijving of online betaaldiensten. Er kan bijvoorbeeld de mogelijkheid zijn om te betalen via iDeal, of via een Paypal-rekening. Betalen dient altijd via een beveiligde verbinding te gebeuren. Dit kunt u checken door te controleren of er voor de websitenaam ‘https’ staat, of ‘http’. Bij ‘https’ is er sprake van een beveiligde verbinding.

Waar wordt Androcur voor gebruikt?

Zowel mannen als vrouwen hebben androgenen in hun lijf. Wel is deze hoeveelheid bij vrouwen veel kleiner. Deze hormonen stimuleren onder meer de haargroei en hebben effect op de prostaat, zin in seks en de prostaat. Wanneer een vrouw te veel androgenen in het lijf heeft kan er overbeharing ontstaan. Dit wordt ook wel hirsutisme genoemd. Dit komt met name voor op de ledematen, in het gezicht en op de borst. Daarnaast kunnen androgenen ook de werking van de talgklieren beïnvloeden, wat resulteert in een vettere huid en puistjes. Het middel Androcur kan de effecten van dit hormoon verminderen, waardoor de bovengenoemde symptomen afnemen.

Zo gebruikt u Androcur

Hoe u dit middel dient te gebruiken hangt af van de reden van gebruik. Uw arts moet dan ook voorschrijven wat de behandeling wordt. Vrouwen kunnen Androcur gebruiken bij onder meer overbeharing in het gezicht of op het lichaam, maar alleen wanneer andere medicatie geen of onvoldoende effect had. Mannen kunnen het middel onder meer voorgeschreven krijgen om een te sterke geslachtsdrift te verminderen. Ook kan het gebruikt worden als palliatieve behandeling van prostaatkanker, wanneer deze vorm van kanker niet meer te behandelen is. Houd er echter wel rekening mee dat dit middel geen genezende werking heeft bij prostaatkanker.

Het geneesmiddel wordt geleverd in tabletten. U dient de medicatie in te nemen voor de maaltijd. Neem in met wat water.

Mogelijke bijwerkingen Androcur

Geneesmiddelen kunnen bijwerkingen geven en dat geldt ook voor Androcur. Mannen en vrouwen kunnen verschillende bijwerkingen ervaren. Vrouwen kunnen onder meer te maken krijgen met huiduitslag, verandering van gewicht en verandering in libido. Mannen kunnen erectiestoornissen ervaren, maar bijvoorbeeld ook leverproblemen en opvliegers. Heeft u veel last van de bijwerkingen? Overleg dan met uw arts of apotheker. Gebruik tijdens de zwangerschap wordt afgeraden. Gebruik dit geneesmiddel ook niet wanneer u borstvoeding geeft, omdat u baby via de moedermelk stoffen uit het middel binnen kan krijgen. Vertel het uw arts wanneer u last heeft van andere aandoeningen, zodat hij of zij kan beoordelen of u deze medicatie veilig kunt gebruiken.

Androcur bijsluiter

Veelgestelde vragen en antwoorden

Heeft u vragen over het gebruik van dit geneesmiddel? Raadpleeg dan een arts of apotheker. Meer informatie over het gebruik kunt u ook in de bijsluiter vinden. Het is raadzaam om de bijsluiter voor het eerste gebruik door te lezen. Zo weet u niet alleen meer over de gebruiksinstructies, maar ook over mogelijke bijwerkingen van het middel. Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over Androcur.

Androcur, of cyproteronacetaat, is een medicijn dat wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder de behandeling van bepaalde vormen van kanker en het reguleren van hormonale onevenwichtigheden. Het kan ook worden voorgeschreven bij de behandeling van bepaalde hormoongerelateerde aandoeningen.

Androcur werkt door de werking van bepaalde hormonen te beïnvloeden. Het kan de effecten van mannelijke geslachtshormonen tegengaan en wordt daarom vaak gebruikt bij de behandeling van aandoeningen waarbij een vermindering van deze hormonen gunstig is.

Nee, Androcur is over het algemeen alleen verkrijgbaar op doktersvoorschrift. Het is belangrijk het medicijn alleen te gebruiken onder toezicht van een arts. Wordt dit middel online aangeboden zonder dat er wordt gevraagd om een recept of medisch consult? Koop de medicatie dan niet, want de aanbieder is dan geen gecertificeerde online apotheek en de kwaliteit kan niet gegarandeerd worden.

Androcur kan verschillende bijwerkingen veroorzaken, waaronder vermoeidheid, stemmingswisselingen, gewichtstoename, en leverproblemen. Raadpleeg uw arts als u ongewone bijwerkingen ervaart, of wanneer de klachten ernstig zijn.

Androcur kan schadelijk zijn tijdens de zwangerschap. Zwangere vrouwen moeten hun arts op de hoogte stellen van hun zwangerschap. De arts kan dan beoordelen of de behandeling gewenst is, of dat beter naar alternatieve medicatie gekeken kan worden.

Volg altijd de instructies van uw arts en de informatie in de bijsluiter. Androcur wordt meestal ingenomen met voedsel. Neem de voorgeschreven dosis in zonder de tabletten te breken of te kauwen.

Het is raadzaam alcoholgebruik te beperken of te vermijden tijdens het gebruik van Androcur, omdat dit de bijwerkingen kan verergeren.

Informeer uw arts over alle medicijnen, kruiden of supplementen die u gebruikt. Sommige medicijnen kunnen wisselwerkingen hebben met Androcur. Uw arts kan beoordelen of daar in uw geval sprake van kan zijn.

De tijd die nodig is voordat Androcur begint te werken, varieert per individu en de aandoening die wordt behandeld. Uw arts kan meer specifieke informatie geven op basis van uw situatie. Stop in ieder geval niet zomaar met de medicatie, ook niet wanneer u denkt dat de medicatie geen effect heeft.

Ja, Androcur is beschikbaar voor online aankoop via gecertificeerde apotheken. Het online bestelproces is eenvoudig: vul een medische vragenlijst in, wacht op de beoordeling van de arts en vervolgens krijgt u de medicatie discreet thuisgestuurd. Zorg ervoor dat u medicatie alleen koopt via betrouwbare online platforms.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen