Acid A Vit

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Acid A Vit kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Acid A Vit is een medicijn dat door de dokter kan worden voorgeschreven als het gaat om de behandeling van acne. Het medicijn zorgt ervoor dat de huidige klachten verdwijnen en dat nieuwe problemen niet kunnen ontstaan. Wel is dan van belang dat goed wordt opgelet dat de juiste wijze van gebruik wordt toegepast. Zo is het bijvoorbeeld slim om eerst met een klein beetje te testen of er bijvoorbeeld geen allergische reacties ontstaan. Wanneer dit niet het geval is, dan kan het medicijn op de juiste wijze worden gebruikt.

  • Dosering: tretinoïne of vitamine A-zuur
  • Prijs Acid A Vit 0.05% (incl. online consult): 1 tube crème – vanaf € 61,20

Hoe Acid A Vit gebruiken?

Het gebruik van Acid A Vit gebeurt over het algemeen eenmaal per dag. In een enkele uitzondering gaat het om tweemaal per dag. Het voorkeursmoment is een half uur voor het slapengaan. Dan moet met de vinger een dun laagje van de crème worden aangebracht. Doe dit op een schone huid en zorg ook dat de vinger schoon is. Na het aanbrengen is het wassen van de handen ook direct belangrijk. Het gebruik kan relatief langdurig zijn. Veel verbetering is bijvoorbeeld pas na de zesde week waarneembaar. De arts kan daarom meer inzicht geven in hoe lang het middel gebruikt moet worden.

Wanneer Acid A vit niet gebruiken

Allergie voor de werkzame stoffen is een reden om Acid A Vit niet te gebruiken. Een andere goede reden om dit niet te doen is de hinder van acuut eczeem. Ook wanneer op korte termijn röntgenstralen op het lichaam zullen komen is gebruik niet aan te raden. Ook zwangerschap of het geven van borstvoeding zijn redenen om dit medicijn niet te willen gebruiken. Daarnaast is het slim om altijd op te passen wanneer ook andere medicijnen gebruikt worden. De combinaties kunnen vervelende bijwerkingen met zich meebrengen. Hier moet goed op gepast worden.

Actieve bestanddelen

Tretinoïne is het actieve bestanddeel van Acid A Vit. Deze stof zorgt ervoor dat de zogenaamde comedonen worden uitgestoten. Dit zijn de punten van acne. Daarnaast zorgt het ervoor dat er geen nieuwe comedonen kunnen ontstaan. Daarmee wordt de aandoening teruggedrongen en uiteindelijk verholpen. Dit kan wel enige tijd in beslag gaan nemen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.