Het medicijn Zyloric wordt ingezet wanneer er sprake is van te veel urinezuur in het lichaam en de gevolgen hiervan merkbaar zijn. Klachten die dit betreft zijn bijvoorbeeld jicht, nierstenen, spier- en gewrichtspijn. Ook kan het zo zijn dat het teveel aan zuur wordt opgewekt door kanker of een stofwisselingsziekte. Ook in dat geval kan het medicijn worden ingezet. Het is belangrijk om het medicijn gedurende langere tijd te gebruiken. Het effect zal namelijk niet direct merkbaar zijn, maar toenemen naar mate het middel langer wordt gebruikt.
- Dosering: allopurinol 100 mg – 200 mg – 300 mg
- Prijs Zyloric (incl. online consult): 28 tabletten – vanaf € 85,99
Bijwerkingen van Zyloric
Een voordeel van Zyloric is dat er niet veel bijwerkingen bij komen kijken. In zeldzame gevallen gaat het bijvoorbeeld om een toename van de jicht in de vorm van een aanval. Dit trekt vervolgens weer snel weg. In andere gevallen gaat het om huiduitslag. Dit komt in beide gevallen bij minder dan een procent van de gebruikers voor. Misselijkheid, braken en diarree willen ook weleens voorkomen. Zoals voor elke stof geldt ook voor de werkzame stoffen in Zyloric dat er altijd een kans bestaat dat er een overgevoeligheid voor bestaat, met een allergische reactie als mogelijk gevolg. Pas hier dus altijd goed op.
Dosering en gebruik Zyloric
Zyloric komt in de vorm van tabletten. Deze moeten worden ingenomen met een half glas water. Ook daarna blijft drinken belangrijk. Er moet zo’n twee tot drie liter vocht bij worden ingenomen gedurende de dag. Het is verstandig om de tabletten tijdens of net na het eten in te nemen. Zo wordt de kans op bijwerkingen zoals misselijkheid een flink stuk kleiner gemaakt. Daarnaast is het goed om op deze manier regelmaat in het gebruik aan te brengen. Dit komt de werking van de middelen sterk ten goede. Het gebruik is vaak ook voor de wat langere termijn.
Ingrediënten in Zyloric
De stof die als werkzame stof in Zyloric kan worden aangemerkt is allopurinol. Dit is een stof die zorgt dat purine niet verandert in urinezuur in het lichaam. Purine zit in sommige voedingsmiddelen, maar ook het lichaam zelf maakt deze stof aan. Door dit te neutraliseren kunnen de klachten die ervaren worden ook worden behandeld. Het zuur komt zo niet in het bloed.