Xenical tablet

Wij laten zien:

Wat is Xenical tablet?

Xenical (Orlistat 120mg) wordt gebruikt bij de behandeling van obesitas. Xenical voorkomt dat uw lichaam het vet uit het voedsel dat u eet, opneemt. Door de hoeveelheid vet die wordt opgenomen te verminderen, kan Xenical tablet u helpen om gemakkelijker gewicht te verliezen.

Doelstellingen

Wanneer u begint met het nemen van Xenical krijgt u een gewichtsverlies doel voor de eerste 3 maanden. Deze doelstelling is 5% van uw gewicht. Als u erin slaagt 5% van uw gewicht te verliezen, komt u in aanmerking om Xenical te blijven innemen. Apothekers kunnen tot twee jaar lang Xenical leveren.

Elke keer dat Xenical tablet wordt geleverd, moet u uw apotheker voorzien van uw huidige gewicht. Als uw gewicht in een periode van drie maanden stijgt, moet Xenical worden stopgezet. Als u genoeg gewicht verliest om uw BMI onder de 28 te laten vallen, kan Xenical niet meer geleverd worden.

BMI

Sommige mensen slagen er niet in om gewicht te verliezen met Xenical. Deze mensen mogen niet ontmoedigd raken. Ze kunnen een pauze van 6 maanden hebben en het later opnieuw proberen, of naar een arts of een afslankpoli gaan als alternatief. Afvallen, zoals veel dingen die moeilijk te bereiken zijn, vergt doorzettingsvermogen en vastberadenheid, dus geef niet op.

Hoe Xenical tablet innemen?

De aanbevolen dosis is één Xenical-capsule per mond met vloeistof bij elke hoofdmaaltijd die vet bevat. U dient Xenical tot drie keer per dag in te nemen in combinatie met een caloriearm dieet. Elke keer dat u Xenical inneemt, mag uw voedingsevenwichtige maaltijd niet meer dan ongeveer 30% calorieën uit vet bevatten.

U moet uw dagelijkse inname van vet, koolhydraten en eiwitten gelijkmatig verdelen over drie hoofdmaaltijden. Neem Xenical tijdens de maaltijd of tot 1 uur na de maaltijd. Als u af en toe een maaltijd mist of een maaltijd zonder vet gebruikt, kunt u uw dosis Xenical achterwege laten.

Xenical tablet doses

Doses boven de 120 mg driemaal daags zijn niet aangetoond dat ze een extra gewichtsverlies opleveren. U moet proberen een gezond eetplan te volgen, zoals een plan waarvan niet meer dan 30% van de calorieën afkomstig is van vet. Het volgen van dit eetplan zal u helpen gewicht te verliezen terwijl u enkele van de mogelijke gastro-intestinale effecten die u kunt ervaren tijdens het gebruik van Xenical vermindert.

Omdat Xenical interfereert met de opname van sommige vetoplosbare vitaminen door uw lichaam, dient u dagelijks een multivitaminesupplement in te nemen dat minstens 2 uur voor of na inname van Xenical minstens 2 uur voor of na het slapen gaan een keer per dag een multivitaminesupplement met vitaminen A, D, E en K en bètacaroteen bevat.

Lees ook deze laatste artikelen:

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.