Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vermox

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Vermox kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Vermox is een zogenaamde antiwormkuur. Het wordt voorgeschreven om wormen in het lichaam te doden. Daarmee wordt voorkomen dat deze zich als parasieten in het lichaam nestelen. De stof heeft ook een uitwerking op de eitjes en larven die de worm in het lichaam achterlaat. Het wordt daarom gebruikt tegen aarsmaden, lintworm, zweepworm en spoelworm. Door het medicijn op de juiste manier te gebruiken worden de wormen gedood waardoor de klachten verdwijnen. De dode wormen, larven en eitjes verdwijnen via de ontlasting uit het lichaam. Deze blijven niet achter.

  • Dosering: Vermox Mebendazole vloeistof  (20 mcg) of tabletten ( 100 mcg)
  • Prijs Vermox (incl. online consult): tabletten of vloeistof – vanaf € 41,49

Mogelijke bijwerkingen Vermox

Een opvallend kenmerk aan Vermox is dat het vrijwel geen bijwerkingen veroorzaakt. Over het algemeen kan het vrij worden gebruikt zonder dat hierbij enige hinder ondervonden wordt. In een enkel geval zal het kunnen gaan om wat buikpijn of diarree. Al kan het dan ook zijn dat dit door de worminfectie zelf komt. Ook komt het heel soms voor dat er wat huidafwijkingen optreden, bijvoorbeeld in de vorm van uitslag door allergie. Beide bijwerkingen zijn echter heel zeldzaam. In het geval van overgevoeligheid is overleg met de arts wel aan te raden.

Hoe moet u Vermox toedienen?

Vermox komt in de vorm van tabletten. Bij voorkeur worden deze in het geheel doorgeslikt met enkele slokken water. Dit is echter geen verplichting. Wanner het lastig blijkt om de tabletten door te slikken, dan kunnen deze ook eerst fijngekauwd worden. Het medicijn wordt in de vorm van een kuur voorgeschreven dit kan een dag duren, maar ook tot wel twee weken. Maak altijd de gehele kuur af om er zeker van te zijn dat de wormen, larven en eitjes allemaal geheel gedood worden en niet opnieuw kunnen groeien.

Actieve componenten Vermox

De werkzame stof in Vermox is mebendazol. Dit is een middel dat wordt ingezet om de wormen te doden. Naast mebendazol zitten er in Vermox ook nog enkele hulpstoffen om het medicijn in tabletvorm te kunnen maken en om te zorgen dat mebendazol het gevraagde werk kan doen. Deze stoffen hebben echter verder geen uitwerking op de gezondheid. De wormen zullen hier verder niet door beïnvloed worden.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen