Daktarin

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Daktarin
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Daktarin?

Daktarin is een antischimmelgeneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties van de huid, nagels, mond en andere delen van het lichaam. Het werkzame bestanddeel is miconazol, dat schimmels en gisten bestrijdt. Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Dan raden wij u aan om ook eens te kijken naar het aanbod van online apotheken.

 • Dosering: Daktarin 2% créme en poeder
 • Prijs Daktarin (incl. online consult): 30 g – € 66,49

Daktarin online kopen? Dit zijn volgens ons de voordelen!

Online medicatie kopen heeft diverse voordelen. Wat ons betreft is het een groot voordeel dat het bestelproces online verloopt, omdat u hier dan niet de deur voor uit hoeft. Het is dus niet langer nodig om naar een fysieke apotheek te gaan en in sommige gevallen is zelfs een fysiek consult bij een arts niet nodig. Daarnaast is het handig dat u voor het online bestellen van medicatie niet aan een tijd gebonden bent. U kunt gewoon buiten kantooruren een bestelling plaatsen. Online aanschaf is dus een stuk flexibeler.

Online aanschaf? Wij raden deze stappen aan!

U kunt Daktarin online kopen bij gecertificeerde apotheken. Zorg ervoor dat u een betrouwbare online apotheek kiest. Volg de onderstaande stappen voor een veilige aankoop:

 1. Zoek naar een geregistreerde online apotheek;
 2. Selecteer het gewenste Daktarin-product en de juiste dosering;
 3. Plaats het product in uw winkelwagen;
 4. Voltooi het bestelproces door uw persoonlijke gegevens in te vullen;
 5. Wordt er gevraagd om een recept? Dan kunt u deze uploaden. Als u nog geen recept hebt, kunt u in veel gevallen de medicatie bestellen door een medische vragenlijst in te vullen. Hierin kunt u meer informatie geven over uw medicijngebruik en aandoeningen die heeft of heeft gehad;
 6. Betaal veilig via de beschikbare betaalmethoden;
 7. Na controle van de bestelling door een arts, wordt de medicatie direct naar u verzonden.

Online bestelproces Daktarin

De prijzen van Daktarin online

Handig om te weten: de prijs van Daktarin kan variëren afhankelijk van de dosering, verpakking en de online apotheek. Controleer de prijs en mogelijke kortingen op de website van de betreffende online apotheek (via Dokteronline 66,49 euro). Houd er rekening mee dat de prijzen op verschillende manieren weergegeven kunnen worden. In sommige gevallen wordt een prijs voor alleen de medicatie weergegeven, terwijl bij andere apotheken een prijs inclusief verzendkosten en medisch consult getoond wordt.

Veiligheid van online medicatie bestellen

Online bestellen kan veilig bij geregistreerde apotheken. Controleer of de apotheek vergunningen heeft en we raden aan om ook klantrecensies te lezen. Koop nooit bij onbetrouwbare bronnen. Ziet u bijvoorbeeld een aanbod voor receptplichtige medicatie, waarbij niet om een recept wordt gevraagd? Dan kunt u ervan uitgaan dat dit een onbetrouwbare bron is.

Betalingsmogelijkheden voor Daktarin

Online apotheken bieden verschillende betaalmethoden, waaronder creditcards, bankoverschrijvingen en online betaaldiensten. Kies een methode die aan uw voorkeuren voldoet.

Betaalmethodes Daktarin

Beschrijving

Daktarin is beschikbaar als antischimmelcrème, maar ook als poeder. Het kan gebruikt worden op de huid rond de geslachtsdelen, als er sprake is van bijvoorbeeld ringworm of schimmelinfectie. De miconazolnitraat in het middel zorgt ervoor dat de schimmelcellen vernietigd worden, waardoor de infectie kan genezen.

De gevolgen van schimmel

Er komen op onze huid van nature schimmels voor. Deze vormen normaal gesproken geen probleem, maar onder bepaalde omstandigheden ontwikkelen ze zich te snel en veroorzaken dan een infectie. Dat risico is het grootst op warme, vochtige, donkere plekken van het lichaam, omdat daar weinig luchtcirculatie is. Een schimmelinfectie kunt u herkennen aan een verkleurde, schubbige huid, die vaak jeukt. Als er sprake is van zwemmerseczeem ontstaan er vaak klachten tussen de tenen. Ook op de voetzolen kan het klachten geven.

Remedie tegen schimmelinfecties

Schimmelinfecties zijn niet ernstig en kunnen meestal gelukkig vrij gemakkelijk behandeld worden. Wel kunnen ze jeuk en een oncomfortabel gevoel veroorzaken. Houd er daarnaast rekening mee dat schimmels zeer besmettelijk zijn. Tijdige behandeling is daarom noodzakelijk. Er zijn divers poeders, crèmes en gels beschikbaar voor de behandeling. De meeste van deze middelen dienen twee keer per dag op de huid aangebracht worden, gedurende 7 tot 10 dagen. Is dit niet afdoende? Dan kan een orale antischimmelkuur uitkomst bieden. Daarnaast is het belangrijk om de kans op besmetting van anderen zoveel mogelijk te beperken. Probeer daarom niet te krabben aan de aangedane huid. Was de huid iedere dag goed en houd deze zo droog mogelijk. Deel verder ook geen handdoeken en lakens met anderen. Was ten slotte ook iedere keer de handen nadat u medicatie hebt aangebracht.

Daktarin crème en poeder

De topische antischimmelbehandelingen Daktarin 2% crème en Daktarin poeder bevatten miconazolnitraat. Zwemmerseczeem en ringworm infecties worden veroorzaakt door dermatofyten. Deze schimmels voeden zich met keratine, een huideigen eiwit. Miconazolnitraat voorkomt dat de schimmel ergosterol produceren kan. Deze stof is nodig om de celstructuur intact te houden. Gevolg is dat de schimmels verzwakken en vernietigd kunnen worden door het immuunsysteem. De klachten nemen hierdoor af en de huid herstelt zich weer.

Gebruiksaanwijzing

Als u Daktarin gaat gebruiken, is het van belang om de bijsluiter eerst goed door te lezen. Hierin staat onder andere meer informatie over mogelijke bijwerkingen en de juiste wijze van gebruik. Het is belangrijk om medicatie op de juiste manier te gebruiken, omdat dit de werking van het middel verbetert en de kans op het krijgen van bijwerkingen verkleint.

Voor Daktarin gelden over het algemene de volgende aanwijzingen voor gebruik:

 • Volg de aanwijzingen van uw arts altijd op;
 • De normale dosering bij zwemmerseczeem, ringworminfecties en schimmel op de geslachtsdelen is twee keer per dag aanbrengen, gedurende maximaal 10 dagen;
 • Was en droog eerst het aangedane gebied. Gebruik voor het drogen geen handdoek die ook door anderen wordt gebruikt, vanwege besmettingsgevaar;
 • Breng Dakatrin crème direct aan op de aangedane huid en het gebied daar omheen. Breng Daktarin poeder aan op het aangedane gebied of in de kleding die in direct contact komen met de aangedane huid;
 • Was na aanbrengen de handen goed en was de kleding die in contact komt met de aangedane huid regelmatig;
 • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosis;
 • Bent u een dosering vergeten? Sla deze dan over en ga verder volgens het vaste schema;
 • Dit middel is niet geschikt voor de behandeling van schimmelnagels.

In de bijsluiter kunt u een volledige gebruiksaanwijzing vinden. Heeft u nog vragen over gebruik? Stel deze dan aan uw arts of uw apotheker.

Bijwerkingen

Medicijnen kunnen bijwerkingen met zich meebrengen. Dat geldt ook voor Daktarin. Het is belangrijk dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van die mogelijke bijwerkingen. Zo kunt u indien noodzakelijk snel actie ondernemen. Schakel in ieder geval snel medische hulp wanneer u symptomen herkent van een allergische reactie, zoals netelroos, zwellingen in gezicht of mond, of problemen met het slikken.

Dit middel kan verder de volgende bijwerkingen hebben:

 • Zelden voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 1000 mensen): huidirritatie op de plekken waar het middel wordt aangebracht;
 • Zeer zelden voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 10.000 mensen): brandend gevoel, een ernstige allergische reactie, jeuk, uitslag op de huid.

In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen.

Daktarin bijsluiter

Bij andere medicatie

Vertel uw arts welke medicatie u verder gebruikt. Dat is van belang omdat medicijnen een ongewenste wisselwerking met elkaar kunnen hebben. Dit geldt niet alleen voor voorgeschreven medicatie, maar ook voor vrij verkrijgbare medicijnen en kruidensupplementen. Vermeld het in ieder geval wanneer u bloedverdunners (anticoagulantia) gebruikt, zoals warfarine.

Bij andere aandoeningen

Het is ook belangrijk dat uw arts weet welke aandoeningen u verder heeft of in het verleden heeft gehad. Zo kan hij of zij inschatten of u dit middel veilig kunt gebruiken.

Vragen over Daktarin? Lees hier onze antwoorden!

Bij het gebruik van medicatie kan het zijn dat u tegen onduidelijkheden aanloopt. Raadpleeg uw arts of apotheker voor antwoorden. Lees voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, zodat u weet wat u kunt verwachten. Daarnaast hebben wij voor u een lijst van veelgestelde vragen samengesteld, inclusief beantwoording.

De dosering kan variëren op basis van de vorm van Daktarin en de aard van de infectie. Volg de instructies van uw arts.

Mogelijke bijwerkingen zijn huidirritatie, roodheid of jeuk. Raadpleeg uw arts als bijwerkingen aanhouden.

Overleg met uw arts voordat u Daktarin gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Wij adviseren om Daktarin te bewaren volgens de instructies op de verpakking, beschermd tegen direct zonlicht en buiten het bereik van kinderen.

Neem de vergeten dosis in zodra u eraan denkt, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Dan is het beter om de vergeten dosering over te slaan.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt. Niet alleen over de receptplichtige medicatie, maar ook de vrij verkrijgbare middelen en supplementen. Zo kan uw arts beoordelen of er sprake kan zijn van een wisselwerking.

Het effect kan variëren, maar verbetering wordt meestal binnen enkele dagen opgemerkt.

We raden aan Daktarin alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door uw arts voor de aangegeven aandoening.

Het wordt over het algemeen aanbevolen om alcohol te vermijden tijdens het gebruik van Daktarin.

Raadpleeg onmiddellijk een arts bij ernstige bijwerkingen, allergische reacties of als de symptomen niet verbeteren.

Ja, Daktarin beïnvloedt de rijvaardigheid niet, dus u mag zelf autorijden. Doe dit echter niet wanneer u last heeft van ernstige bijwerkingen, die de rijvaardigheid wel kunnen beïnvloeden. Overleg dan met uw arts.

Daktarin 2% crème bevat de volgende ingrediënten:

 • Miconazolnitraat;
 • PEG-6;
 • PEG-32;
 • Glycolstearaat;
 • Oleoyl macroglycerides;
 • Vloeibare paraffine;
 • Benzoic acid (E210);
 • Butylated hydroxyanisole (E32);
 • Gezuiverd water.

Daktarin poeder bevat de volgende bestanddelen:

 • Miconazolnitraat;
 • Talk;
 • Zinkoxide;
 • Collodial anhydrous silica.

Gebruik de middelen niet wanneer u allergisch bent voor één van de bestanddelen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen