Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Worminfecties

Wij laten zien:

Bijbehorende medicijnen

Toont alle 2 resultaten

Wat is een worminfectie?

Er zijn een aantal verschillende worminfecties waar mensen last van kunnen krijgen. De wormen die in het menselijk lichaam kunnen optreden zijn onder andere draadwormen, mijnwormen, zweepwormen en de zogenaamde schistosoma. Daarnaast kan het aarsmaden betreffen en worden ook spoelwormen gerekend tot de wormen die in het lichaam voorkomen. Er zijn verschillende oplossingen omdat deze ook afhankelijk zijn van het soort worm dat bestreden moet worden. Het is daarom altijd belangrijk om goed vast te stellen welke worm het betreft. Zo is het bijvoorbeeld zo dat draadwormen nauwelijks voorkomen in Nederland. Daarom is het dus ook belangrijk dat de juiste diagnose wordt gesteld.

Oorzaak van worminfecties

De oorzaken van de infecties kunnen verschillen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld worden overgebracht door kleine insectjes zoals bijvoorbeeld vliegjes. Wanneer deze steken infecteren ze de mens met de worm. Ook kunnen de wormen zelf de huid binnendringen in sommige gevallen. De oorzaak is dus meestal terug te vinden in blootstelling aan de insecten en wormen zonder dat hier voldoende voorzorgsmaatregelen tegen zijn genomen. In een enkel geval komt het bijvoorbeeld doordat groente of fruit niet goed is gereinigd voordat het is genuttigd. Dit is dus ook altijd belangrijk om goed in de gaten te blijven houden, ook gewoon bij producten uit de supermarkt.

Hoe zijn worminfecties te herkennen?

Meestal kan het lastig zijn om de infecties te herkennen. Diarree kan vaak een goede indicatie zijn. Ook bloedarmoede wil nog weleens voorkomen. Ook kan jeuk rond de anus ontstaan. Dit is bijvoorbeeld vaak het geval bij aarsmaden. Wanneer klachten worden opgemerkt is het vaak het beste om de arts te raadplegen om goed onderzoek te doen. Het kan in sommige gevallen namelijk zo zijn dat de klachten langzaam maar zeker erger worden wanneer er niets aan gedaan wordt. Wanneer de klachten tijdig bestreden worden hoeft er echter geen enkel probleem te zijn. Een huisarts kan al snel zien of er een probleem is.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.