Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lixiana

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Lixiana is een belangrijk middel om bloedstolsels te voorkomen in het lichaam. Op die manier kunnen stolsels in de hersenen en andere delen van het lichaam worden voorkomen. Ook stolsels in de aderen van de benen of in de bloedvaten van de longen worden op deze manier behandeld. Dit komt onder andere doordat de stof die deze stolsels veroorzaakt wordt bestreden. Wel is het belangrijk om goed op te letten wat wel en niet kan wanneer het gaat om gebruik hiervan. Op die manier kan het beste resultaat worden bereikt.

  • Dosering: 15, 30 & 60 mg
  • Prijs Lixiana (incl. online consult): tabletten – vanaf € 56,50

Het bewaren van Lixiana

Om Lixiana goed te laten werken is het belangrijk om het op de juiste manier te bewaren. Daarnaast is dit ook belangrijk voor de veiligheid. Dat neemt niet weg dat er geen belangrijke bewaarcondities zijn voor dit medicijn. Zo kan het op elke plek en onder elke temperatuur bewaard worden. Voor de veiligheid is het wel van belang het buiten bereik en bij voorkeur ook buiten het zicht van kinderen te houden en het in de originele verpakking te bewaren. Op deze verpakking is ook de uiterste houdbaarheidsdatum te vinden. Na deze datum is het medicijn niet meer te gebruiken.

Hoe is Lixiana te gebruiken?

Lixiana moet eenmaal per dag worden ingenomen. Op het innamemoment wordt één tablet geslikt. Gebruikelijk is dit een tablet van 60 mg. Er zijn echter wel enkele uitzonderingen. Zo kan bij een verminderde nierfunctie, of bij een lichaamsgewicht minder dan 60 kg worden gekozen om de dosering te halveren. Het innemen kan met water of met voedsel worden gedaan. Wel is het belangrijk om de tablet in het geheel in te slikken en deze dus niet te kauwen of te vermalen voor inname. Op die manier kan de optimale werking ervan worden verkregen.

Actieve bestanddelen

De actieve stof in Lixiana is edoxaban. Deze stof zorgt ervoor dat de zogenaamde factor Xa minder goed werk kan doen. Dit is een stof die stolsels in de hand werkt. Door dit te bestrijden is de kans op problemen een flink stuk groter te noemen. De stof behoort dan ook tot de zogenaamde anticoagulantia of antistollingsmiddelen.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen