Eliquis

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Wat is Eliquis?

Eliquis is een antistollingsmiddel dat wordt gebruikt om bloedstolsels te voorkomen bij mensen met bepaalde aandoeningen zoals atriumfibrilleren, diep-veneuze trombose en longembolie. Hieronder vindt u belangrijke informatie over het online kopen van Eliquis en het online aankoopproces. Ook beantwoorden we veelgestelde vragen over dit geneesmiddel en over de online aanschaf ervan.

 • Dosering: 2,5 mg
 • Prijs Eliquis (incl. online consult): € 65,25

Eliquis online kopen

Misschien heeft u nog niet eerder online medicatie gekocht, maar online aanschaf heeft diverse voordelen. Het kan bijvoorbeeld veel tijd besparen om online aankopen te doen, omdat u hiervoor dan niet naar de lokale apotheek toe hoeft. Dat is ook heel praktisch wanneer u liever niet de deur uit gaat, of dit simpelweg niet kan. Online aankoop is dan een uitkomst, omdat u de bestelling gewoon thuis regelt en de medicatie vervolgens thuisbezorgd krijgt. We raden dan ook aan om deze manier van medicatie bestellen eens te proberen.

Online prijzen van Eliquis

Online prijzen vergelijken is erg gemakkelijk. We adviseren dan ook zeker om van deze mogelijkheid gebruik te maken, want zo weet u zeker dat u de medicatie voor de juiste prijs aanschaft. Overigens is prijs niet het enige waar u op kunt letten. Let bijvoorbeeld ook op levertijden en service. Gaat u prijzen vergelijken? Zorg dan dat u de juiste prijsindicaties met elkaar vergelijkt. De weergave van prijzen kan per aanbieder verschillen, dus het is belangrijk dat u gelijkwaardige prijzen met elkaar vergelijkt.

Online bestellen? Volg ons handige stappenplan

Online Eliquis is niet ingewikkeld en omvat de volgende stappen:

 1. Ga naar de online apotheek van uw keuze;
 2. Zoek de medicatie en voeg deze in de juiste dosering en hoeveelheid toe aan uw winkelmandje;
 3. Vul uw gegevens in om het bestelproces te doorlopen;
 4. Bij receptplichtige medicatie, zoals Eliquis, zal om een recept gevraagd worden. Dit kunt u uploaden. Als u nog geen recept heeft, kan het mogelijk zijn om een online medische vragenlijst in te vullen. Hierin geeft u informatie over uw medicijngebruik en over uw medische geschiedenis;
 5. Betaal de medicatie;
 6. Een arts die werkt voor de betreffende apotheek controleert uw aanvraag;
 7. Is de arts akkoord? Dan krijgt u de medicatie snel thuisbezorgd.

Online bestelproces Eliquis

Veilig online Eliquis bestellen? Gebruik onze tips!

Wanneer u medicatie aanschaft, wilt u zeker weten dat deze van goede kwaliteit zijn. Als u online aankoopt kunt u hiervoor op een aantal zaken letten:

 • Check de betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid van de betreffende apotheek, door beoordelingen van andere klanten door te nemen;
 • Het is belangrijk dat een website waarop u persoonlijke informatie deelt goed beveiligd is. Kijk bijvoorbeeld na of in de browser voor de websitenaam https staat. Dit geeft aan dat er sprake is van een beveiligde verbinding;
 • U kunt via een website van de overheid heel makkelijk de vergunningen van de betreffende apotheek nakijken. Kijk hiervoor op aanbiedersmedicijnen.nl. Zo kunt u zien of de aanbieder geregistreerd is;
 • Komt u op een website waar bij receptplichtige medicatie niet om een recept of het invullen van een medische vragenlijst gevraagd wordt? Dan adviseren wij om geen aankoop te doen, omdat de veiligheid en kwaliteit niet gegarandeerd wordt.

Medicatie online betalen met creditcard of iDeal

De gecertificeerde online apotheken accepteren diverse verschillende betaalmethoden, waaronder creditcards, betaalpassen, PayPal en soms bankoverschrijvingen. Zo kunt u kiezen voor een methode waar u goed bekend mee bent. Volg de stappen van het betaalproces om uw betaling af te ronden.

Betaalmethodes Eliquis

Zo werkt Eliquis

In Eliquis zit de werkzame stof apixaban; een antistollingsmiddel. Door gebruik van dit middel verkleint u de kans op de vorming van bloedstolsels. Apixaban werkt namelijk in op het lichaamseigen Factor Xa. Deze stof peelt een belangrijke rol in bloedstolling. Apixaban blokkeert Factor Xa, waardoor het bloed minder snel stolt. Hierdoor is het een probaat middel voor gebruik na het vervangen van een knie op heup, omdat er na zo’n operatie meer risico is op bloedstolsels in de beenaderen.

Eliquis bijsluiter

Zo gebruikt u Eliquis

Wanneer u dit middel gaat gebruiken is het belangrijk om altijd de doktersvoorschriften te volgen. Heeft u vragen over het gebruik? Stel deze dan aan uw apotheker of uw arts. Ook kunt u meer informatie vinden in de bijsluiter. Voor Eliquis gelden de volgende algemene adviezen:

 • Slik de tabletten heel door, met wat water en eventueel wat voedsel;
 • Het is aan te raden om de tabletten dagelijks rond hetzelfde tijdstip in te nemen, zodat u een continue toevoer heeft. Daarnaast verkleint u hiermee de kans om de medicatie te vergeten;
 • Is slikken moeilijk? Dan mag u de tabletten ook fijnmalen en voor inname eerst oplossen in water of vruchtensap;
 • De standaard dosering is een tablet, twee keer per dag, bij voorkeur ’s avonds en ’s ochtends;
 • Slik de eerste pil 12 tot 24 uur na de operatie.

Mogelijke bijwerkingen

Net als andere medicatie kan ook dit middel bijwerkingen geven. Lees voor gebruik eerst de bijsluiter goed door, zodat u op de hoogte bent van mogelijke bijwerkingen. Het is ook belangrijk om uw arts te vertellen wat uw medische historie is en welke medicatie u verder gebruikt. In sommige gevallen kunt u dit middel namelijk beter niet gebruiken. Herkent u tijdens het gebruik symptomen van een ernstige allergische reactie, zoals huiduitslag of ademhalingsmoeilijkheden? Schakel dan direct een arts in. Verder kunt u te maken krijgen met bijwerkingen zoals bloed in de urine, blauwe plekken, zwellingen, misselijkheid, vaginale bloedingen en bloedarmoede. Overleg met uw arts als u veel hinder ondervindt van bijwerkingen.

Vragen over Eliquis en de online aanschaf daarvan? Onze antwoorden!

Wanneer u medicatie gaat gebruiken, is de kans groot dat u hierover vragen heeft. De arts zal bij het voorschrijven van de medicatie uitleggen wat de gebruiksinstructies zijn. Volg die instructies altijd goed op. Raadpleeg als u vragen heeft de arts of apotheker. Lees voor het eerste gebruik ook de bijsluiter door. Heeft u andere vragen over het gebruik of de aanschaf van Eliquis? Kijk dan eens in onderstaande lijst met vragen die wij beantwoorden.

Eliquis is een antistollingsmiddel dat wordt gebruikt om bloedstolsels te voorkomen bij mensen met bepaalde aandoeningen zoals atriumfibrilleren en diep-veneuze trombose. Eliquis remt de werking van stollingsfactoren in het bloed, waardoor de kans op bloedstolsels wordt verminderd.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer bloedingen, blauwe plekken, duizeligheid en misselijkheid. Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht van bekende bijwerkingen.

Dit geneesmiddel is beschikbaar in diverse online apotheken. We adviseren om voor aanschaf te kiezen voor een gecertificeerde apotheek, zodat de kwaliteit gewaarborgd is.

Nee, Eliquis is een receptplichtig geneesmiddel. U heeft dus een recept nodig. Soms is het wel mogelijk om bij de gecertificeerde online apotheek een medische vragenlijst in te vullen. Op basis van deze gegevens beoordeelt een gekwalificeerd arts vervolgens uw aanvraag.

Uw arts zal de duur van de behandeling bepalen. Volg altijd de instructies van uw arts.

Raadpleeg uw arts voordat u Eliquis gebruikt als u zwanger bent, borstvoeding geeft of van plan bent zwanger te worden.

Doorgaans duurt het tot enkele werkdagen voordat u de online bestelde medicatie ontvangt. Deze levertijden kunnen verschillen per aanbieder.

Hoewel er geen directe interactie bekend is tussen Eliquis en alcohol, is het altijd het beste om uw arts te raadplegen voordat u alcohol consumeert tijdens het gebruik van dit medicijn.

Volg het voorschrift van uw arts nauwkeurig op. Neem Eliquis precies in zoals voorgeschreven.

Neem de gemiste dosis zo snel mogelijk in, tenzij het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Neem onmiddellijk contact op met uw arts of zoek medische hulp als u ernstige bijwerkingen ervaart tijdens het gebruik van Eliquis.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen