Mirvaso

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Mirvaso kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Mirvaso is een medicijn dat wordt gebruikt om de roodheid waarmee rosacea bij volwassenen gepaard gaat terug te dringen. Het is een stof die zorgt dat de overmatige bloedtoevoer naar het gezicht en de roodheid waarmee dit gepaard gaat afnemen. Op die manier neemt de klacht af. Het is in zulke gevallen wel van belang om het medicijn op de juiste wijze te gebruiken. Het smeren van de crème gaat gepaard met enkele belangrijke aanwijzingen om er zeker van te zijn dat dit juist gebeurt. Dit is zeer belangrijk om te doen.

  • Dosering: Gel 3 mg/g brimonidine
  • Prijs Mirvaso (incl. online consult): 1 tube – € 134,50

Hoe is Mirvaso te gebruiken?

MIrvaso is een crème of gel die op het gezicht moet worden aangebracht. Dit wordt eenmaal per dag gedaan. De dosering moet daarbij heel licht zijn. Wanneer de klachten niet, of slechts heel minimaal afnemen, dan mag na ongeveer een week de dosis iets verhoogd worden. Het is belangrijk om niet meer dan 1 gram per dag te gebruiken. Dit zijn 5 bolletjes van de crème die ongeveer het formaat van een erwt hebben. Let op dat de ogen, lippen, neus en mond vermeden worden bij het aanbrengen. Mocht dit toch gebeuren spoel het dan direct weg.

Wanneer Mirvaso niet gebruiken

Er zijn verschillende redenen om Mirvaso niet te gebruiken. In de eerste plaats gaat het dan bijvoorbeeld om een allergie voor de werkzame stoffen. Ook mag het niet worden voorgeschreven aan kinderen jonger dan 2 jaar oud. Verschillende middelen tegen depressies, maar ook medicijnen voor de behandeling van de Ziekte van Parkinson, gaan niet goed samen met Mirvaso. Wanneer deze middelen dus gebruikt worden, dan kan dit medicijn daar niet aan worden toegevoegd. Dit heeft te maken met de uitwerking op de bloeddruk die deze combinatie heeft.

Actieve bestanddelen

Mirvaso bevat brimonidine. Het gaat om 3,3 mg per gram van het medicijn. Deze stof zorgt ervoor dat de bloedvaten in het gezicht vernauwen. Daarmee kan gezorgd worden dat de overmatige bloedtoevoer afneemt. Wat weer als gevolg moet hebben dat de roodheid in de huid minder hevig wordt en uiteindelijk zelfs verdwijnt. Dit kan al snel het geval zijn.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen