Finacea

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Finacea kopen
Categorie
Wij laten zien:

De gel waarin Finacea komt, wordt gebruikt om rosacea te bestrijden. Dit is een huidaandoening die in de verte lijkt op acne, maar wel heel anders is. Door de gel te smeren kunnen roodheid en oneffenheden van de huid worden teruggedrongen. Er zit echter wel ook een keerzijde aan het gebruik van dit medicijn. Dit heeft te maken met de bijwerking die kan optreden. Het is om die reden belangrijk om goed te weten wat het medicijn doet. Zo kan een goede beslissing over het gebruik ervan worden genomen.

  • Dosering: gel / crème 15 procent azelaïnezuur – 2 keer per dag smeren
  • Prijs Finacea (incl. online consult): 30g Tube – € 94,49

De nevenwerkingen van Finacea

Een belangrijke vermelding die altijd gemaakt moet worden wanneer het om de gel van Finacea gaat, is dat dit gepaard gaat met een serieuze bijwerking. In veel gevallen kunnen namelijk flinke irritaties aan de huid waarop het wordt aangebracht worden ervaren. Het gaat dan om droogheid, jeuk, pijn, schilfering en meer van dergelijke klachten. Dit komt meer voor dan bij veel andere middelen tegen rosacea. Daar staat wel tegenover dat het herstel van de klachten ook veel vlotter verloopt met dit medicijn. Dit is een afweging die door elke patiënt gemaakt moet worden.

Finacea gebruik en dosering

Het gebruik van Finacea gebeurt door de gel op de huid van het gezicht te smeren. Het is altijd belangrijk om het gezicht goed schoon te maken met wat water. Dit moet ook droog worden gemaakt. Hetzelfde geldt voor de vingertoppen die worden gebruikt om de gel mee aan te brengen. Dit voorkomt dat er infecties ontstaan. Was de handen ook direct na het aanbrengen. Het gebruik van het medicijn is meestal gedurende bepaalde tijd nodig. Dit hangt af van wat de arts voorschrijft. Wees wel consequent in het gebruiken van het medicijn.

Actieve componenten

Azelaïnezuur is het actieve bestanddeel dat in deze gel te vinden is in Finacea. Dit is de stof die ervoor zorgt dat de klachten die op de huid ervaren worden, worden teruggedrongen. Deze stof komt bijvoorbeeld ook voor in tarwe, rogge en gerst. Het is belangrijk om goed op de dosering te passen wanneer de gel wordt aangebracht om niet tegen een overdosering van de werkzame stof aan te lopen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen