Metrogel

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Metrogel kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Metrogel is een gel die als medicijn wordt gebruikt om rosacea klachten te bestrijden. Daarmee is het geschikt om de uitslag, roodheid en puistjes in het gezicht die door deze aandoening worden veroorzaakt terug te dringen. Dit komt door de antibacteriële werking die het heeft. Het medicijn wordt dan ook rechtstreeks op de huid gebruikt. Het middel moet wel op een specifieke manier worden aangebracht omdat er in andere gevallen problemen met bijwerkingen kunnen ontstaan. Hier moet zeer goed op gelet worden bij het gebruik ervan.

  • Dosering: 0,75% metronidazol gel – voor gebruik zie bijsluiter
  • Prijs Metrogel (incl. online consult): tube 40 gram – € 109,25

Nevenwerkingen van Metrogel

Waar het gaat om de bijwerkingen van metrogel, zal het in eerste instantie gaan om huidirritaties net na het aanbrengen van de gel. De huid kan gaan branden of jeuken. Na enige tijd kan de huid heel droog worden en gaan schilferen. Vrijwel altijd zullen deze klachten al snel weer verdwijnen. Bijwerkingen die niet met de huid te maken hebben zijn het krijgen van een metaalsmaak in de mond, het ervaren van een gevoel van misselijkheid en in sommige gevallen tintelingen in de ledematen. Let vooral op allergische reacties. In zeldzame gevallen bestaat er allergie voor de werkzame stof.

Hoe metrogel te gebruiken

Metrogel moet gedurende een bepaalde periode tweemaal per dag op de huid worden aangebracht. Zorg dat de huid goed schoon en droog is en zorg voor hetzelfde bij de vingertoppen waarmee de gel wordt aangebracht. Zo kunnen infecties worden voorkomen. Het is belangrijk om de gel in een dunne laag aan te brengen om een overdosis te voorkomen. De behandeling zal meestal drie tot vier maanden in beslag nemen. Evalueer eventueel tussendoor of het medicijn voldoende aanslaat. Dit kan belangrijk zijn voor het herstel van de klachten.

Werkzame stoffen in Metrogel

De actieve stof in metrogel is metronadizol. Dit is een antibacteriële stof die ervoor zorgt dat de bacteriën die de klachten op de huid veroorzaken worden gedood. De lange duur van de behandeling is nodig om er zeker van te zijn dat alle bacteriën die zich in het lichaam genesteld hebben ook echt doodgaan. Daarmee wordt de zekerheid geboden dat de klachten echt verdwijnen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen