Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Pantoprazol kopen bij Kruidvat of Etos?

Wij laten zien:

Heeft u veel last van brandend maagzuur? Dan kan een middel zoals Pantoprazol verlichting bieden. Dit middel is echter niet vrij verkrijgbaar. Wanneer u het wilt gebruiken kunt u het dus niet bij de drogist kopen. Gelukkig kan het wel online aangeschaft worden, zonder dat er een recept nodig is.

  • Dosering: Pantoprazol 15 mg – 30 mg
  • Prijs Pantoprazol (incl. online consult): 28 Capsules – € 45,95

> Bekijk hier alle legale aanbieders

Wat is Pantoprazol?

Brandend maagzuur kan verschillende klachten geven. Vaak voorkomend zijn een branderig gevoel in de borst, slikproblemen en een vervelende smaak in de mond. De klachten ontstaan doordat er maagzuur vanuit de maag terugstroomt naar uw slokdarm. Dat kan gebeuren wanneer de sluitspier tussen slokdarm en maag niet goed hoort. Ook druk op de maag kan klachten geven. Er kan sprake zijn van een vervelende pijn boven in de buik. Meestal verergert de pijn na het eten. Om de klachten te lijf te gaan kunt u een middel zoals Pantoprazol gebruiken. Deze medicatie zorgt ervoor dat de hoeveelheid maagzuur in uw maag vermindert. Hierdoor heeft u minder last van zure oprispingen. Ook krijgt het maagslijmvlies zo de kans om te herstellen, waardoor de pijn of het vervelende gevoel in de maagstreek kan verminderen.

Hoe wordt Pantoprazol gebruikt?

De arts schrijft dit middel voor voor een bepaalde periode. Soms is kort gebruik voldoende, en merkt u na een aantal dagen al de eerste verbetering. In andere gevallen is het noodzakelijk om het geneesmiddel langere tijd te gebruiken. Als u bijvoorbeeld een maagzweer heeft, kan het wel tot acht weken lang duren voordat die volledig genezen is. Ook kan het zijn dat uw arts adviseert om nadat u klachtenvrij bent toch het middel te blijven gebruiken. In dat geval is de inzet preventief, en heeft het als doel om terugkeer van klachten te voorkomen.

Kan ik Pantoprazol kopen bij Etos, Kruidvat of drogist?

Denkt u dat dit het juiste geneesmiddel is tegen uw klachten? Dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat Pantoprazol niet vrij verkrijgbaar is. U kunt het dus niet kopen bij een drogist zoals Etos of Kruidvat. Wat wel mogelijk is, is het aanschaffen van het middel via een online apotheek. U vraagt de medicatie dan aan op basis van een medische vragenlijst. Na akkoord van een gekwalificeerd arts wordt er dan een recept uitgeschreven en krijgt u het middel thuisbezorgd. Zo hoeft u dus niet eens de deur meer uit om het geneesmiddel te verkrijgen!

Lees ook deze laatste artikelen:

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.