Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Orgametril

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Wat is Orgametril?

Bij stoornissen in de menstruatiecyclus kan het middel Orgametril voorgeschreven worden. Door de werkzame stof in dit geneesmiddel kunnen de klachten verminderen.

 • Dosering: 1 of 2 tabletten per dag
 • Prijs Orgametril (incl. online consult): vanaf € 51,25

Zo werkt Orgametril

De werkzame stof in dit middel is lynestrenol. Dit is een synthetische hormoon met een vergelijke werking als het natuurlijke hormoon progesteron. Het kan ingezet worden bij stoornissen in de menstruatiecyclus, maar ook bij onder meer:

 • Behandeling van baarmoederslijmvlieskanker;
 • Oestrogeentherapie tijdens de overgang, als aanvullend middel;
 • Endometriose;
 • Het onderdrukken van de ovulatie of menstruatie.

Ook kan het gebruikt worden om de menstruatie uit te stellen.

Zo gebruikt u Orgametril

De arts zal als hij of zij dit middel voorschrijft ook aangeven welke dosering u dient te gebruiken. In de bijsluiter staat informatie over de wijze van gebruik. Bij vragen hierover kunt u ook bij uw arts of uw apotheker terecht. Over het algemeen gelden de volgende aanwijzingen:

 • Slik de tabletten heel door, met wat water, en dagelijks rond dezelfde tijd;
 • De tabletten hebben een breukstreep in het midden. Als het doorslikken lastig is kunnen de tabletten in stukjes gebroken worden;
 • Bent u een tablet vergeten? Slik deze dan alsnog, tenzij u al meer dan 24 uur te laat bent. Sla in dat gevallen de vergeten medicatie over en ga door volgens u vaste schema;
 • De standaard dosering als het gaat om stoornissen in de menstruatiecyclus is 1 of 2 tabletten per dag, maar alleen gedurende de 14e tot de 26e dag van de cyclus;
 • Als Orgametril voor langere tijd dagelijks gebruikt dient te worden, is er geen maandelijkse tabletvrije periode;
 • Stopt u met het gebruik van Orgametril? Houd er dan rekening mee dat dit een sterke invloed heeft op het baarmoederslijmvlies. Dat is ook de reden dat dit middel toegepast wordt bij de behandeling van stoornissen in de menstruatiecyclus.

Mogelijke bijwerkingen Orgametril

Het gebruik van medicijnen kan gepaard gaan met bijwerkingen en dat geldt ook voor Orgametril. Lees voor het eerste gebruik daarom goed de bijsluiter door, zodat u weet wat u kunt verwachten. Herkent u symptomen van een ernstige allergische reactie, zoals problemen met de ademhaling of huiduitslag? Schakel dan direct een arts in. Houd er daarnaast rekening mee dat u te maken kunt krijgen met bijwerkingen zoals misselijkheid, overgeven, obstipatie, diarree, een vettige huid of gewichtstoename.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen