Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Norethisteron

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Norethisteron als medicijn wordt gebruikt door vrouwen. Het is inzetbaar om menstruatieklachten mee te behandelen. Ook kan het wildgroei van het baarmoederslijmvlies tegengaan. Ook bij overgangsklachten en menstruatie uitstellen kan het een middel zijn dat de behandeling kan bevorderen. Het is belangrijk om goed naar de instructies met betrekking tot het gebruik te luisteren. Het is immers zo dat het gebruik van dit medicijn volgens zeer specifieke stappen moet worden gedaan om te zorgen dat het de juiste werking heeft. Dit heeft onder andere met de menstruatiecyclus te maken.

  • Dosering: Norethisteron 5 mg drie keer per dag
  • Prijs Norethisteron (incl. online consult): 30 pillen – € 47,75

Bijwerkingen van Norethisteron

Bijwerkingen van norethisteron die veel voorkomen, in tot wel dertig procent van de gevallen, zijn onregelmatig bloedverlies en het volledig wegblijven van de menstruatie. Dit heeft onder andere te maken met de voorgeschreven dosering, die kan te hoog of te laag zijn. Klachten die minder vaak voorkomen zijn hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, pijn of spanning in de borsten, het vasthouden van vocht in de benen of enkels en huidafwijkingen. Daarnaast kan het heel soms gaan om een veranderde seksdrive, stemmingsveranderingen of leveraandoeningen. Let altijd goed op en raadpleeg een arts wanneer de klachten aanhouden of heftig zijn.

Hoe te gebruiken

Het innemen van Norethisteron kan enigszins lastig zijn. Dit moet immers op het juiste moment gebeuren. Het gaat meestal om het gebruik van het middel gedurende tien dagen van de menstruatiecyclus. Het kan er echter per klacht die bestreden wordt van afhangen welke tien dagen dit zijn. Soms is de aanvang bij dag 14, soms bij dag 16. Soms moet het medicijn 14 dagen achtereen gebruikt worden en in een enkel geval, zoals bij overgangsklachten, moet het zelfs dagelijks gebruikt worden zonder stopperiode. Laat de arts hier goede voorlichting over geven.

Werkzame stoffen in Norethisteron

Norethisteron is als vrouwelijk geslachtshormoon zelf de werkzame stof die in dit middel te vinden is. Het is een progestageenhormoon. Het heeft daardoor dezelfde werking als progesteron dat in het vrouwelijk lichaam van nature voorkomt. Dit hormoon speelt een cruciale rol bij de vruchtbaarheidscyclus van vrouwen. Het beïnvloedt het lichaam ook op die wijze.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen