Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Salofalk

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Salofalk
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Salofalk?

Is er sprake van ontstekingsreacties in de darmwand? Het geneesmiddel Salofalk kan voorgeschreven worden om de vorming van nieuwe ontstekingen tegen te gaan.

  • Dosering: altijd de voorgeschreven dosering gebruiken
  • Prijs Salofalk (incl. online consult): vanaf € 39,25

Zo werkt Salofalk

Dit geneesmiddel bevat de werkzame stof mesalazine en is een 5-ASA-medicijn. Mesalazine gaat de vorming van ontstekingen tegen, waardoor de klachten afnemen. Salofalk kan worden voorgeschreven wanneer er sprake is van chronische ontstekingen in het maagdarmkanaal. Zo kan het gebruikt worden bij de ziekte van Crohn en bij Colitis ulcerosa. Colitis ulcerosa geeft symptomen zoals diarree, buikpijn en vermoeidheid, doordat het slijmvlies van de dikke darm ontstoken is. Bij de ziekte van Crohn kan daarnaast ook het slijmvlies in de dunnen darm gaan ontsteken. Dit geeft symptomen zoals buikpijn, diarree en koorts. Als u Salofalk langdurig gebruikt kan het de hoeveelheid opvlammingen verminderen en ervoor zorgen dat nieuwe ontstekingen minder hevig zijn.

Zo gebruikt u dit geneesmiddel

Salofalk is beschikbaar in tabletten en zetpillen, maar ook als klysma en schuim. De gebruiksaanwijzing voor de verschillende soorten medicatie verschillen van elkaar. Over het algemeen gelden de volgende aanwijzingen:

  • Slik tabletten direct na de maaltijd en slik deze in het geheel door. Probeer daarbij de innamemomenten zoveel mogelijk over de dag te verspreiden;
  • Een Salofalk klysma kan worden gebruikt als er sprake is van ontstekingen in het rectum. Dan dient het klysma ’s avonds voor het slapengaan ingebracht te worden. Wanneer de medicatie de hele nacht in de anus kan blijven zitten, zal deze het meest effectief zijn;
  • Ook Salofalk schuim is voor anaal gebruik. U kunt het schuim bij de anus aanbrengen voordat u gaat slapen. Het is aan te raden om voordat u het schuim aanbrengt naar het toilet te gaan, zodat u minder snel aandrang krijgt.

Bijwerkingen van Salofalk

Wanneer u medicijnen gebruikt, kunt u bijwerkingen ervaren. Dat geldt ook voor Salofalk. Het is belangrijk om voor het eerste gebruik op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen. Lees daarom de bijsluiter goed door en raadpleeg bij vragen uw arts of apotheker. Bij gebruik van Salofalk kunt u last krijgen van bijwerkingen zoals maagdarmklachten, huiduitslag, hoofdpijn, jeuk en vermoeidheid. Herkent u tekenen van een ernstige allergische reactie? Schakel dan direct medische hulp in.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen