Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nexium

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Nexium kopen
Categorie
Wij laten zien:

Het middel Nexium behoort tot de protonpompremmers. Daarmee wordt bedoeld dat het medicijn helpt bij het afremmen van de hoeveelheid zuur die in de maag te vinden is. Daardoor kan het van pas komen bij de behandeling van refluxziekte, maagzweren, zweren in de twaalfvingerige darm, klachten veroorzaakt door het langdurig gebruik van ontstekingsremmers of NSAID’s, het Zollinger-Ellison Syndroom en het voorkomen van bloedingen in de maag. Het gebruik van dit medicijn kan wel afhangen van de leeftijd en de soort klacht die ondervonden wordt. Let daarom goed op een aantal zaken.

  • Dosering: 20, 40 mg
  • Prijs Nexium (incl. online consult): € 59,30

Wanneer Nexium niet gebruiken

Er zijn een aantal redenen aan te voeren waarom Nexium niet te gebruiken is. Vooral wanneer allergie voor deze werkzame stof of andere protonpompremmers bestaat is het inzetten van dit middel af te raden. Ook medicijnen die worden gebruikt om HIV mee te behandelen gaan niet goed samen met dit medicijn. In dat geval moet dus een andere oplossing worden gezocht voor één van beide klachten. Daarnaast zijn ernstige leverproblemen of niet problemen, huidklachten of een specifiek bloedonderzoek in de vorm van chromogranine A ook redenen om niet tot dit middel te wenden.

Hoe is Nexium te gebruiken

Het gebruik van Nexium kan flink lastig zijn omdat dit per persoon verschilt. Het gebruik kan zowel voor de korte duur als voor langere duur zijn. Daarbij is het ook zo dat het aantal tabletten dat ingenomen moet worden kan variëren. In alle gevallen zal de arts aangeven wat er precies gewenst is in een betreffende situatie. Dit hangt af van het soort klacht en van de leeftijd van de patiënt. In de meeste gevallen zal het gaan om 1 tablet van 40 mg of 1 tablet van 20 mg per dag. In sommige gevallen zal de eerste periode gepaard gaan met het gebruik van antibiotica naast de Nexium tabletten.

Actieve bestanddelen

Esomeprazol is de werkzame stof die in Nexium terug te vinden is. Dit is de protonpompremmer. Deze stof zorgt ervoor dat de aanmaak van maagzuur in de maag wordt afgeremd. De maag en de slokdarm of twaalfvingerige darm kunnen daardoor beter herstellen van klachten.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen