Zovirax

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Zovirax kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Zovirax kan als medicijn worden ingezet om virussen te remmen. Het gaat dan om een aantal specifieke virussen. Denk bijvoorbeeld aan herpes genitalis, gordelroos en een koortslip. Soms wordt het medicijn ook gebruikt als onderdeel van de behandeling van mensen die extra vatbaar zijn voor virussen, bijvoorbeeld net na een stevige medische ingreep. Het is voor de juiste werking van belang dat het middel wordt ingenomen zoals is voorgeschreven. Wanneer dit niet wordt gedaan, krijgen de virussen meer kansen om te verspreiden.

  • Dosering: Aciclovir 200 mg/5 ml – 400 mg/5 ml – crème 0,05 –
  • Prijs Zovirax (incl. online consult): tubes en tabletten – vanaf € 47,75

Bijwerkingen van Zovirax

Bijwerkingen van Zovirax die bij ongeveer een op de tien mensen voorkomen zijn bijvoorbeeld maag-darmklachten in de vorm van diarree, buikpijn en misselijkheid. Ook hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid komen voor. Daarnaast zijn koorts, een grotere gevoeligheid voor Uv-licht en huiduitslag gepaard met jeuk klachten die regelmatig voorkomen. Daarnaast kan het soms zo zijn dat klachten voorkomen als: verwardheid, leveraandoeningen, haaruitval, verminderde aanmaak van rode en witte bloedcellen en overgevoeligheid voor de werkzame stof. Let in alle gevallen goed op en waarschuw een arts wanneer de klachten aanhouden of zeer hevig blijken te zijn.

Hoe is Zovirax te gebruiken

Zovirax moet in de vorm van een kuur worden ingenomen. Dat betekent dat het gedurende twee tot tien dagen een- of tweemaal per dag moet worden ingenomen. Het is essentieel dat dit consequent gedaan wordt omdat anders de virussen niet gedood worden. Wanneer een dosis vergeten wordt, dan moet deze aan het eind van de kuur alsnog worden ingehaald. Het medicijn kan in twee verschillende vormen worden voorgeschreven. Tabletten kunnen worden ingenomen met water, terwijl de drank zelf met behulp van de maatbeker in te nemen is. In sommige gevallen moet de kuur nog eens herhaald worden voor optimaal effect.

Actieve stoffen in Zovirax

De actieve stof in Zovirax zijn Aciclovir. Dit is een virusremmer. Dit betekent dat het niet het virus direct doodt, maar wel zorgt dat het virus zich niet verder kan vermenigvuldigen waardoor het uiteindelijk alsnog zal sterven. Dit is ook de reden waarom de kuur afgemaakt moet worden. Anders kan het zo zijn dat het virus niet sterft.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen