Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Renitec

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Renitec
Categorie
Wij laten zien:

Heeft u last van een hoge bloeddruk, een verminderde werking van uw hart, of heeft u verschijnselen van hartfalen? Dan kan de arts u het geneesmiddel Renitec voorschrijven, om de klachten te verminderen.

  • Dosering: Renitec 10 mg
  • Prijs Renitec (incl. online consult): vanaf € 39,25

De werking van Renitec

De werkzame stof in het geneesmiddel Renitec is enalaprilmaleaat. Deze werkzame stof behoort tot de zogeheten ACE-remmers. ACE-remmers kunnen ingezet worden voor de behandeling van hartfalen (een verminderde werking van het hart), een hoge bloeddruk en om de verschijnselen van hartfalen te voorkomen. Symptomen van hartfalen zijn bijvoorbeeld dikke voeten en enkels, kortademigheid en vermoeidheid na lichte lichamelijke inspanning. Renitec zorgt ervoor dat uw bloedvaten wijder worden. Het bloed stroom hierdoor gemakkelijker en de bloeddruk wordt lager. Het effect van de medicatie bemerkt u meestal binnen een uur en kan tot 24 uur effectief zijn. In sommige gevallen wordt verbetering pas opgemerkt na enkele weken behandeling.

Zo gebruikt u Renitec

Als de arts u deze medicatie voorschrijft, zal hij of zij ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Voor informatie over het gebruik kunt u ook uw apotheker raadplegen. In de bijsluiter kunt u een uitgebreide gebruiksaanwijzing vinden. Doorgaans gelden in ieder geval de volgende gebruiksinstructies:

  • Neem nooit meer dan de voorgeschreven dosering;
  • Slik de tabletten heel door. Vind u dit lastig? Dan mag u de tabletten op de breukstreep doormidden breken;
  • Bij hartfalen is de aanbevolen startdosering 2,5 mg, een keer per dag. Indien nodig kan de arts de dosering stap voor stap verhogen. Doorgaans is de geadviseerde onderhoudsdosering 20 mg per dag, in te nemen in een of twee doseringen. De maximale dosering is 40 mg per dag (in twee doseringen);
  • Bij een hoge bloeddruk is de startdosering 5 tot 20 mg per dag. In sommige gevallen is de startdosering lager. De aanbevolen onderhoudsdosering is 20 mg per dag en de maximale dosis is 40 mg (een keer per dag);
  • Heeft u nierproblemen? Dan is het belangrijk dat de hoogte van de dosering van de medicatie wordt aangepast. Bij matige nierproblemen is de aanbevolen dosering 5 tot 10 mg per dag. Bij ernstige nierproblemen of nierdialyse is de dosering 2,5 mg per dag;
  • Bij kinderen moet de dosering berekend worden aan de hand van het lichaamsgewicht en de bloeddruk van het kind;
  • Het is belangrijk dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt, omdat medicijnen een wisselwerking met elkaar kunnen hebben. Dit geldt niet alleen voor voorgeschreven medicatie, maar ook voor vrij verkrijgbare medicatie en supplementen.

Mogelijke bijwerkingen

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven en dat geldt ook voor Renitec. Lees voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, zodat u weet welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten. Schakel direct medische hulp in wanneer u symptomen heeft van een ernstige allergisch reactie, zoals ademhalingsproblemen of zwelling in mond of keel. Zeer vaak voorkomende bijwerkingen bij Renitec zijn duizeligheid, wazig zien en hoesten.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen