Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Doxazosine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Doxazosine
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Doxazosine?

Doxazosine is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk (hypertensie) en symptomen van goedaardige prostaathyperplasie (vergroting van de prostaat). Hieronder bieden we u belangrijke informatie over het online kopen van Doxazosine, de prijs ervan, het proces van online bestellen, de veiligheid van online bestellen, betaalmethoden en beantwoorden we veelgestelde vragen over dit geneesmiddel.

 • Dosering: Doxazosin 1 mg – 2 mg – 4 mg – 8 mg
 • Prijs Doxazosine (incl. online consult): vanaf € 55,50

Doxazosine online kopen? We vertellen meer over de voordelen!

Doxazosine is op recept verkrijgbaar bij verschillende online apotheken. Misschien bent u gewend aan het bestellen en ophalen van medicatie bij een fysieke, lokale apotheek. Het heeft echter diverse voordelen om online medicatie te kopen. U hoeft bijvoorbeeld geen rekening meer te houden met openingstijden van de apotheek, want de online apotheek is dag en nacht beschikbaar. Handig wanneer u overdag bijvoorbeeld geen tijd heeft om medicijnen te bestellen, want dan kunt u dit gewoon ’s avonds doen. Een ander voordeel is dat u gemakkelijk prijzen in verschillende apotheken kunt vergelijken. En dan hoeft u er nog niet eens de deur voor uit ook.

Kosten van Doxazosine online

Wanneer u online op zoek gaat naar Doxazosine, zal opvallen dat er prijsverschillen kunnen zijn tussen diverse aanbieders. De prijs van Doxazosine is onder meer afhankelijk van de dosering, de hoeveelheid pillen per verpakking en de specifieke online apotheek waar het wordt gekocht. Gaat u prijzen vergelijken? Dan raden we u aan om goed op de opbouw van de prijzen te letten. Soms is in de prijs alleen de medicatie zelf inbegrepen, maar soms zitten in de prijs ook verzendkosten en een medisch consult inbegrepen. In de laagste dosering is Doxazosine verkrijgbaar vanaf € 55,50.

Online Doxazosine bestellen in een paar stappen

Het proces van online bestellen van Doxazosine is over het algemeen eenvoudig. We adviseren de volgende stappen:

 1. Selecteer de gewenste dosering en verpakking Doxazosine;
 2. Voeg de medicatie toe aan uw winkelwagen en volg de instructies om uw bestelling af te ronden. Er zal onder meer om verzendgegevens gevraagd worden. Een recept uploaden voordat u uw bestelling plaatst kan ook tot de voorwaarden behoren;
 3. Heeft u nog geen recept? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om een medische vragenlijst in te vullen. Hierin geeft u informatie over uw medische geschiedenis en over het huidige medicijngebruik;
 4. Na goedkeuring van uw bestelling door een gekwalificeerd arts krijgt u de medicatie thuisgestuurd.

Online bestelproces Doxazosine

Veilig online bestellen? Dit zijn onze tips

Bij online aanschaf van medicatie is het extra belangrijk om op veiligheid te letten. Wij adviseren om in ieder geval de volgende tips te gebruiken:

 • Bestel alleen bij gecertificeerde aanbieders, en niet bij aanbieders zonder vergunning. Bij die laatste kan de veiligheid en kwaliteit namelijk niet gewaarborgd worden;
 • U kunt zelf de vergunningen van een aanbieder controleren, via een website van de overheid. Zoek op de website van de aanbieder naar een groen-wit logo. Wanneer u hierop klikt, komt u direct terecht op de website van de overheid;
 • Een veilige verbinding is een belangrijke voorwaarde om veilig te kunnen bestellen. Check bijvoorbeeld of het websiteadres start met https in plaats van http.

Zo betaalt u voor uw online bestelling

Gecertificeerde online apotheken accepteren meestal verschillende betaalmethoden. Voorbeelden zijn iDeal, creditcards, betaalpassen, PayPal en bankoverschrijvingen. Kies de betaalmethode die het beste bij u past en waar u de meeste ervaring mee heeft en volg de instructies om de betaling te voltooien.

Betaalmethodes Doxazosine

De werking van Doxazosine

De werkzame stof in dit geneesmiddel zorgt ervoor dat de bloedvaten wijder worden en de spieren van prostaat en blaas ontspannen. Door deze werking kan het in twee situaties worden voorgeschreven: wanneer er sprake is van een hoge bloeddruk, of wanneer er sprake is van een vergrote prostaat die plasproblemen veroorzaakt. Doorgaans is het effect van Doxazosine op een hoge bloeddruk merkbaar binnen drie tot zes weken na de start met de medicatie. Bij prostaatklachten kan het tot zes weken duren.

Zo gebruikt u Doxazosine

Als u dit geneesmiddel krijgt voorgeschreven, zal de arts ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Voor meer informatie hierover kunt u ook terecht bij de apotheker of kijken in de bijsluiter. In het algemeen gelden voor Doxazosine de volgende instructies wat betreft gebruik:

 • De tabletten dienen heel doorgeslikt te worden. Kauw er dus niet op, want dan komen de werkzame stoffen te vroeg vrij;
 • Zijn de tabletten te groot om in een keer door te slikken? Dan mag u deze wel doormidden breken op de breukstreep, om vervolgens de twee helften heel door te slikken;
 • Bij een hoge bloeddruk zal het effect geleideling aan merkbaar worden. Dit duurt doorgaans 3 tot 6 weken;
 • Bent u zwanger? Gebruik deze medicatie dan niet, omdat nog niet bekend is of het middel veilig te gebruiken is tijdens de zwangerschap;
 • Ook als u borstvoeding geeft mag u het middel niet gebruiken;
 • Bent u een dosering vergeten? Neem deze dan alsnog in, als het nog meer dan acht uur duurt voordat u de volgende dosering dient in te nemen. Is het minder dan acht uur tot de volgende dosis? Sla de vergeten dosering dan over en ga verder volgens uw vaste schema;
 • Als u Doxazosine gaat gebruiken kunt u de eerste dagen last krijgen van draaierigheid of wazig zicht. Deze klachten trekken doorgaans snel weer weg. Heeft u hier last van? Stap dan niet zelf achter het stuur en bedien geen zware machines;
 • Wanneer u last heeft van duizeligheid wordt het gebruik van alcohol afgeraden, omdat alcohol de duizeligheid kan versterken.

Mogelijke bijwerkingen

Wanneer u medicatie gebruikt kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dit geldt ook bij het gebruik van dit middel. Overigens krijgt niet iedereen hier last van. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen vinden. Het is daarom aan te raden deze lijst voor het eerste gebruik door te lezen. Zo kunt u als dat nodig is snel actie ondernemen. Stop direct met het gebruik wanneer u symptomen heeft van een ernstige allergische reactie (zoals ademhalingsproblemen en huiduitslag). Schakel dan ook direct medische hulp in. Zelden voorkomende bijwerkingen van dit middel zijn onder meer hoofdpijn hoesten, luchtweginfecties, duizeligheid en een verstopte neus. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts.

Doxazosine bijsluiter

Vragen over Doxazosine? Wij beantwoorden ze hier

Bij het voorschrijven van medicatie, zal uw arts u gebruiksinstructies geven. Volg die aanwijzingen altijd goed op. Heeft u nog vragen hierover? Raadpleeg dan uw arts of apotheker. Daarnaast raden we aan om voor het eerste gebruik de bijsluiter door te lezen. Hierin staat ook informatie over het gebruik en bijvoorbeeld ook over mogelijke bijwerkingen. Kijk voor meer informatie naar onderstaande vragen en antwoorden.

Doxazosine is een medicijn dat behoort tot de groep van alfablokkers en werkt door de bloedvaten te verwijden, waardoor de bloeddruk wordt verlaagd en de symptomen van goedaardige prostaathyperplasie worden verminderd.

Doxazosine wordt gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk (hypertensie) en symptomen van goedaardige prostaathyperplasie (vergroting van de prostaat).

Mogelijke bijwerkingen zijn duizeligheid, flauwvallen, hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid, braken en oedeem (vochtophoping). We raden u aan om voor het eerste gebruik in de bijsluiter te kijken naar de volledige lijst met mogelijke bijwerkingen, zodat u weet wat u eventueel kunt verwachten.

Neem Doxazosine in zoals voorgeschreven door uw arts, gewoonlijk één keer per dag, bij voorkeur ’s avonds voor het slapengaan.

Doxazosine moet niet worden gebruikt tijdens zwangerschap of borstvoeding, tenzij dit duidelijk nodig is. Bespreek de risico’s en voordelen met uw arts.

Raadpleeg uw arts voordat u Doxazosine gebruikt in combinatie met andere medicijnen om mogelijke interacties te voorkomen.

Doxazosine begint doorgaans binnen enkele dagen tot weken na het starten van de behandeling te werken.

Sta langzaam op vanuit liggende of zittende positie om duizeligheid te voorkomen, aangezien Doxazosine duizeligheid kan veroorzaken.

Ons algemene advies: neem de gemiste dosis in zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen. Kijk in de bijsluiter voor meer informatie.

Ja, er zijn verschillende alternatieve medicijnen beschikbaar voor de behandeling van hoge bloeddruk en goedaardige prostaathyperplasie, waaronder andere alfablokkers en andere klassen van bloeddrukverlagende medicijnen.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen