Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Fluconazol kopen bij Kruidvat of Etos?

Wij laten zien:

Het geneesmiddel Fluconazol wordt veel gebruikt als er sprake is van gist- of schimmelinfecties. Als u dit geneesmiddel wilt gaan gebruiken is het belangrijk om te weten dat dit middel niet vrij verkrijgbaar is. Gelukkig zijn er verschillende manieren om het toch aan te kunnen schaffen.

  • Dosering: 50 mg – 200 mg
  • Prijs Fluconazol (incl. online consult): Vanaf € 57,85

> Bekijk hier alle legale aanbieders

Wat is Fluconazol?

Als u last heeft van schimmels of gisten kunt u het geneesmiddel Fluconazol gebruiken. Schimmelinfecties kunnen overal op het lichaam ontstaan. De slijmvliezen van mond, keel of vagina kunnen geïnfecteerd raken. Ook op de huid kunnen schimmels of gisten groeien. Denk bijvoorbeeld aan voetschimmel. Ook kan er sprake zijn van infecties op nagels en zelfs op organen. In de meeste van deze gevallen kan het geneesmiddel Fluconazol ingezet worden om de infectie te lijf te gaan.

Hoe wordt Fluconazol gebruikt?

Fluconazol is beschikbaar als drank en in de vorm van capsules. De capsules dient u in het geheel door te slikken met water. Kauw er dus niet op. Vindt u de capsules te groot om door te slikken? Dan kunt u voor gebruik de capsule openen. Het poeder dat daarin zit kunt u dan door bijvoorbeeld yoghurt of vla mengen. Zo wordt inname makkelijker. Als u Fluconazol in vloeibare vorm gebruikt, dient u de fles voor ieder gebruik goed te schudden. Dit geneesmiddel kan, net als andere geneesmiddelen, bijwerkingen geven. Veel voorkomende bijwerkingen zijn huiduitslag, hoofdpijn en maagklachten. Na afronding van de kuur moeten die klachten weer verdwijnen. Gebeurt dit niet? Overleg dan met uw apotheker of arts. De arts zal ook aangeven hoe lang u het middel dient te gebruiken. Dit hangt onder meer af van de plek waar de infectie zit. Behandeling van een schimmelinfectie op of in de geslachtsorganen, kan doorgaans binnen een paar dagen effectief zijn. Er zijn echter ook infecties waarvoor gebruik van Fluconazol weken of zelfs maanden nodig is.

Kan ik Fluconazol kopen bij Kruidvat, Etos of drogist?

Wilt u dit geneesmiddel gaan gebruiken? Houd er dan rekening mee dat Fluconazol niet verkrijgbaar is via drogisterijen zoals Etos of Kruidvat. U heeft voor aanschaf van dit middel namelijk een recept nodig. Ga hiervoor naar uw arts of vul een online vragenlijst in via een online apotheek. Op basis van de antwoorden in de vragenlijst kan een gekwalificeerd arts beoordelen of dit middel voor u geschikt is. Is dit het geval? Dan kunt u de medicatie doorgaans de eerstvolgende werkdag al thuisbezorgd krijgen.

Lees ook deze laatste artikelen:

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.