Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Movicolon

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Movicolon kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Movicolon (Movicol) is een middel dat wordt gebruikt bij problemen met de stoelgang. Het helpt bij het oplossen van verstopping, ook wel bekend als constipatie. Dit komt doordat het middel helpt bij het vasthouden van water in de ontlasting. Daardoor kan de ontlasting gemakkelijker uit de darmen verdwijnen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om de darmen schoon te spoelen voorafgaand aan een onderzoek. Ook bij gewone klachten rondom verstopping kan dit middel helpen de klachten te genezen. Het zal een dag tot twee dagen duren voordat dit middel optimaal gaat werken. Houd hier dus altijd rekening mee.

  • Dosering: 13,125 gram macrogol
  • Prijs Movicolon (incl. online consult): 30 sachets (zakjes) – € 58,49

Movicolon en bijwerkingen

Een opgeblazen gevoel in de buik is een bijwerking van Movicolon die zeer gebruikelijk is. Dit kan gepaard gaan met buikpijn en soms met misselijkheid. Ook diarree komt weleens voor. Ook kan het soms voorkomen dat er uitdroging opspeelt. Dit komt doordat water naar de darmen wordt getrokken. In enkele gevallen zal er overgevoeligheid bestaan voor de werkzame stof. In dat geval moet snel met een arts worden gesproken. Deze kan dan zorgen dat er een oplossing komt voor deze problemen. Dit houdt vaak in dat er een ander medicijn genomen moet worden.

Hoe is Movicolon te gebruiken?

Het gebruik va Movicolon gaat door middel van het oplossen van een stof in water. Roer de stof goed door tot alles is opgelost en drink het dan direct in het geheel op. Ook is het slim om direct erna een glas water te drinken. In het geval van de voorbereiding op een darmonderzoek moeten twee doses in een liter water opgelost worden die vervolgens in vier porties van 250 ml. gedronken moet worden. Doe dit om de tien minuten. Zo wordt gezorgd dat alles goed op gang komt. Let wel ook op met het gebruik van voedsel.

Hoe bewaren?

Wanneer het middel zelf opgelost moet worden, dan kunnen de doses gewoon op kamertemperatuur bewaard worden, mits dit beneden de 25 graden Celsius is. Wanneer vermengde variant wordt gebruikt, die kant en klaar gekocht wordt, dan moet deze in de koelkast worden bewaard en maximaal binnen zes uur na het uit de koelkast komt gebruikt worden.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen