Fybogel Mebeverine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Fybogel Mebeverine kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Fybogel Mebeverine is een medicijn dat kan worden gebruikt om constipatie, ook wel bekend als verstopping, te verhelpen. Het wordt vooral voorgeschreven aan mensen die te maken hebben met het prikkelbare darm syndroom (PDS). Er zijn echter ook andere redenen waarom verstopping kan optreden. In zulke gevallen kan het ook zijn dat het medicijn wordt voorgeschreven om de klachten te kunnen verhelpen. Het is dan wel belangrijk dat het medicijn op juiste wijze wordt gebruikt. Dit kan per geval verschillen. Een arts kan hier een goede inschatting van maken wanneer deze wordt bezocht.

  • Dosering: 3,5 g ispaghula schil en 135 mg mebeverinehydrochlorid
  • Prijs Fybogel Mebeverine (incl. online consult): 10 sachets (zakjes) – € 43,49

Mogelijke bijwerkingen van Fybogel Mebeverine

Het gebruik van Fybogel zal altijd gepaard kunnen gaan met het optreden van bijwerkingen. Het gaat dan bijvoorbeeld vaak om allergische reacties die kunnen optreden. Een voorbeeld is netelroos. Ook uitslag die gepaard kan gaan met jeuk, zwellingen in het gezicht en meer last van ademhalen kunnen optreden. Meer gebruikelijk zijn winderigheid en een opgeblazen gevoel. Wanneer de klachten langere tijd blijven aanhouden kan het slim zijn om even met de huisarts te bespreken of hier iets aan gedaan kan worden. Soms moet dan gestopt worden met het gebruik van het medicijn.

Gebruik Fybogel

Fybogel betreft geen gel maar een oplospoeder. Dit moet worden vermengd met water om op die manier ingenomen te kunnen worden. In de meeste gevallen gaat het om gebruik in de ochtend en gebruik in de avond. In sommige gevallen kan een arts aanraden om ook in de middag nog een dosis te nemen. Het is altijd belangrijk om het medicijn een half uur voor de maaltijd te nemen. Drink de dosis direct in één keer op. Zo kan de werking het best een aanvang nemen. Wanneer dit na twee weken nog geen effect heeft zal het misschien niet aanslaan.

Actieve ingrediënten

In Fybogel zitten twee werkzame stoffen. Isphagulaschil zorgt dat de ontlasting groter wordt. Mebeverine bestrijdt de darmkrampen en zorgt dat de vertering van de voeding niet met het ervaren van pijn gepaard hoeft te gaan. De stof zorgt ervoor dat door de werking de spierwanden in de darmen te laten ontspannen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen

Fybogel Mebeverine