Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Loestrin

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Loestrin kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Loestrin als middel wordt gebruikt als anticonceptiepil. Dat komt doordat er twee werkzame stoffen in zitten die kunnen helpen bij het voorkomen van zwangerschappen. Om die reden valt het medicijn onder de zogenaamde combinatiepillen. Het is van het grootste belang om het medicijn op de juiste manier te gebruiken. Op die manier kan gezorgd worden dat het middel tot wel 99 procent betrouwbaar is. Dit maakt het een goede optie om te voorkomen dat een zwangerschap optreedt. Let wel goed op, want het gebruik van dit medicijn vergt veel exact werk. Dit is zeer belangrijk.

  • Dosering: Loestrin 20 – 30 Ethinylestradiol/Norethisterone
  • Prijs Loestrin (incl. online consult): 3 maanden – € 51,99

Bijwerkingen

Als het de bijwerkingen van Loestrin betreft, dan gaat het om klachten met betrekking tot buikpijn, misselijkheid, diarree en braken. Ook pijnlijke, gespannen of vergrootte borsten kunnen voorkomen. Daarnaast zijn hoofdpijn, duizeligheid en slaperigheid mogelijk. Er is een kleine kans op het ervaren van depressies of angstgevoelens. Ook huiduitslag of huidirritatie kan optreden. In alle gevallen geldt dat het belangrijk is om goed op te letten of de klachten ook weer snel wegtrekken. Wanneer deze blijven aanhouden, dan kan het slim zijn om een arts in te schakelen om het probleem op te lossen.

Gebruik en dosering Loestrin 20 en 30

Loestrin moet gedurende 21 dagen achtereen dagelijks op hetzelfde tijdstip genomen worden. De eerste dag valt samen met de eerste dag van een menstruatie. Let erop dat geen dosis vergeten mag worden of later mag worden ingehaald. Die schaadt de betrouwbaarheid. Na 21 dagen volgt een periode van 7 dagen waarin geen medicijn wordt genomen. Na deze 7 dagen begint het geheel opnieuw en moet weer 21 dagen een pil worden ingenomen. Deze routine wordt volgehouden zolang als zwangerschappen voorkomen moeten worden. Het innemen zelf kan gemakkelijk worden gedaan met enkele slokken water. Slik de pil in het geheel door zonder kauwen.

Actieve bestanddelen in Loestrin

Loestrin bevat norethisteron en ethinylestradiol als actieve bestanddelen. De werking van deze stoffen is te vergelijken met die van vrouwelijke hormonen. Daardoor wordt voorkomen dat een eicel vrij kan komen. Dit heeft als gevolg dat er daardoor dus ook geen zwangerschap kan optreden. Dit geldt alleen bij regelmaat in gebruik.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen