Zopiclon

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Heeft u problemen met in slaap vallen of doorslapen? De arts kan u Zopiclon voorschrijven, om kortdurend te gebruiken. Let er wel op dat dit middel als het langere tijd gebruikt wordt verslavend kan zijn.

 • Dosering: Zopiclon 3.75 mg & 7.5 mg Tabletten
 • Prijs Zopiclon (incl. online consult): vanaf € 39,25

De werking van Zopiclon

De werkzame stof in dit geneesmiddel is zopiclon. Deze stof zorgt ervoor dat u beter kunt doorslapen en makkelijker in slaap valt, waardoor het effectief kan zijn bij slaapproblemen. Slaapproblemen kunnen door allerlei oorzaken ontstaan, bijvoorbeeld door lawaai, stress of vervelende gebeurtenissen uit het verleden. Ongeacht de oorzaak kan Zopiclon de slaapproblemen verminderen. Na het innemen van de medicatie zal u binnen een uur rustig en slaperig worden.

De gebruiksaanwijzing van Zopiclon

Schrijft de arts u deze medicatie voor? Dan zal hij of zij u ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Het is belangrijk dat u de instructies goed opvolgt. Heeft u vragen over het gebruik? Raadpleeg dan uw arts of apotheker, of kijk in de bijsluiter voor de gebruiksaanwijzing. Meestal gelden de volgende voorschriften:

 • Volg altijd de aanwijzingen van uw arts goed op;
 • Het is belangrijk dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt, omdat medicijnen een ongewenste wisselwerking met elkaar kunnen hebben. Uw arts kan beoordelen of daar in uw geval sprake van kan zijn. Houd er rekening mee dat die wisselwerking niet alleen kan plaatsvinden bij voorgeschreven medicatie, maar ook bij vrij verkrijgbare medicijnen en supplementen;
 • Neem de medicatie in met wat water;
 • De medicatie mag met wat voedsel ingenomen worden, maar niet met grapefruit of grapefruitsap. Dit kan de werking van het middel namelijk versterken;
 • Neem Zopiclon pas in vlak voordat u naar bed gaat. Binnen een half uur merkt u effect. U wordt dan slaperig en suf;
 • Ga niet autorijden als u suf bent van de medicatie;
 • Het is belangrijk dat u na het innemen van de medicatie minimaal zeven uur de tijd hebt om te slapen. Wanneer u korter slaapt, kunt u last krijgen van uw geheugen;
 • Gebruik dit middel bij voorkeur slechts enkele dagen tot maximaal twee weken;
 • Heeft u dit middel gedurende meerdere dagen gebruikt? Let er dan op dat u niet zomaar stopt met de medicatie, maar het gebruik langzaam afbouwt. U kunt anders last krijgen van ontwenningsverschijnselen;
 • De standaard dosering van dit middel is een tablet van 7,5 mg per dag. In sommige situaties is het beter om niet meer dan 3,75 mg per dag te gebruiken. Dit is bijvoorbeeld het geval als u wat ouder bent, een verminderde nier- of leverfunctie heeft, of last heeft van langdurige ademhalingsproblemen.

Bijsluiter Zopiclon

Mogelijke bijwerkingen

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven. Dat geldt ook voor Zopiclon. De bijwerkingen die u bij het gebruik van dit middel kunt ervaren, kunnen ook de dag nadat u het middel heeft ingenomen nog merkbaar zijn. Wanneer u na inname van het middel te kort slaapt, zullen die bijwerkingen extra heftig zijn. Sufheid en duizeligheid komen regelmatig voor, maar u kunt ook last krijgen van een droge mond, of een bittere smaak in de mond.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen