Melatonine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Melatonine is een medicijn dat wordt gebruikt wanneer er slaapproblemen ervaren worden. Dit kunnen verschillende soorten slaapstoornissen zijn. Een jetlag is hier een voorbeeld van. Ook patiënten die te laat en te lang of juist te vroeg en te kort slapen kunnen baat hebben bij het gebruik van de tabletten. Daarmee kan dan het slaapritme worden genormaliseerd. Er zijn verschillende vormen van gebruik die kunnen worden toegepast. Dit hangt onder andere af van het soort slaapprobleem dat moet worden behandeld met de middelen.

  • Dosering: Melatonine 2 mg 30 tabletten – 1, 3 en 5 mg
  • Prijs Melatonine (incl. online consult):30 tabletten – vanaf € 71,50

Melatonine en bijwerkingen

Bijwerkingen komen niet vaak voor bij het gebruik van Melatonine. Minder dan een procent van de gebruikers krijgt last van een klacht. Die klachten kunnen zijn: hoofdpijn, psychische klachten, vermoeidheid overdag, moeite met wakker worden, slapeloosheid, maag-darmklachten, diarree, misselijkheid, verstopping, opvliegers, huiduitslag of een droge huid. In sommige gevallen treden allergische reacties op. Wanneer de klachten lange tijd aanhouden is het belangrijk om een arts in te schakelen. Dit is een teken dat het medicijn niet naar behoren werkt en een andere oplossing gezocht moet worden. Dit is met name het geval bij het ervaren van psychische klachten en bij allergische reacties.

Hoe is Melatonine te gebruiken?

Het gebruiken van Melatonine hangt af van de klacht. Zo kan het bijvoorbeeld bij het behandelen van een jetlag slechts enkele dagen nodig zijn, terwijl bij andere slaapstoornissen jaren van gebruik nodig zijn. Ook het moment van inname varieert. Bij te laat slapen moet het middel vroeg worden ingenomen, 5 tot 6 uur voor het slapen. Bij te vroeg slapen moet het juist laat worden ingenomen, vaak vlak voor het slapengaan, om zo langer doorslapen mogelijk te kunnen maken. Een dokter kan hier goed advies over geven voor optimaal gebruik.

Actieve ingrediënten

Melatonine is niet alleen de naam van het medicijn, maar ook van de werkzame stof. Dit is een stof die ook van nature in het lichaam wordt aangemaakt. Dat gebeurt in de pijnappelklier in de hersenen. Door de tabletten te nemen wordt de aanmaak verder gestimuleerd. Het kan zijn dat dit blijvend is en de medicijnen na enige tijd niet meer nodig zijn.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen