Circadin

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Wat is Circadin?

Het middel Circadin wordt voorgeschreven aan mensen die slaapproblemen hebben. Dit kunnen verschillende vormen van slapeloosheid zijn. De tabletten werken na enkele uren. Dit betekent dus dat het belangrijk is om goed te weten op welk moment deze moeten worden ingenomen. Circadin is dan ook niet te omschrijven als een slaappil. Medicatie die daaronder valt werkt op een geheel andere manier. Het is goed om de verschillen tussen deze middelen te onderscheiden. Dit zorgt ervoor dat het middel optimaal gebruikt kan worden.

Gaat u dit geneesmiddel gebruiken? Dan raden we aan om voor het eerste gebruik goed op de hoogte zijn van mogelijke bijwerkingen en de juiste gebruiksinstructies.

  • Dosering: 2 milligram melatonine per pil
  • Prijs Circadin (incl. online consult): 30 Pillen – € 63,75

Circadin online kopen – Wij leggen uit hoe het mogelijk is:

Circadin is een medicijn dat wordt gebruikt bij de behandeling van slapeloosheid bij volwassenen van 55 jaar en ouder. Het actieve ingrediënt, melatonine, helpt bij het reguleren van het slaap-waakritme. Het middel is alleen op doktersvoorschrift te krijgen, maar u kunt ook overwegen het aan te schaffen via een online apotheek. Groot voordeel is dat u voor de medicatie dan de deur niet uit hoeft. Het bestelproces vindt namelijk volledig online plaats, waarna u de medicijnen snel en discreet thuisbezorgd krijgt.

Circadin online bestellen – stappenplan

Koopt u voor het eerst online medicatie? Dan kunnen er vragen of twijfels zijn. Toch is online bestellen heel simpel. We leggen het u graag uit aan de hand van de volgende stappen:

  1. Selecteer een online apotheek. Kies bij voorkeur een gecertificeerde online apotheek, zodat u zeker weet dat u veilig kunt bestellen;
  2. Kies de gewenste medicatie in de juiste dosering en hoeveelheid en plaats deze in uw winkelmandje;
  3. Vul uw persoonlijke gegevens in. Wordt er gevraagd om een recept? Dan kunt u dit uploaden, of een online medische vragenlijst invullen;
  4. Een gekwalificeerd arts beoordeelt na betaling uw aanvraag;
  5. Is de arts akkoord? Dan krijgt u de medicatie thuisgestuurd.

Online bestelproces Circadin

Veilig bestellen – zo doet u dat

Om verzekerd te zijn van de kwaliteit van medicatie, raden wij aan om alleen online medicatie te kopen via gecertificeerde apotheken. Bij deze apotheken kunt u de vergunningen zelf checken via een website van de overheid. Klik hiervoor op het groen-witte logo op de website van de apotheek. Let ook op de beveiliging van de website waar u de medicijnen wilt aanschaffen. Uit ons onderzoek blijkt dat de beveiliging van de meeste gecertificeerde online apotheken in orde is, maar het is goed om dit zelf ook te checken. Staat er bijvoorbeeld https voor de websitenaam, of alleen http? In dat eerste geval is er sprake van een beveiligde verbinding.

Online prijzen Circadin

De prijs van Circadin kan variëren afhankelijk van de dosering en verpakkingsgrootte. Het is belangrijk om medicijnen alleen bij erkende apotheken te kopen om de kwaliteit te waarborgen. Laat u dus niet verleiden door lage prijzen bij niet-gecertificeerde apotheken. U kunt de prijzen van diverse apotheken met elkaar vergelijken. Let er dan wel op dat de prijs niet altijd op dezelfde manier is samengesteld. Soms wordt de prijs voor alleen de medicatie weergegeven, terwijl in andere gevallen de prijs inclusief verzendkosten en medisch consult getoond wordt. Circadin is online te koop voor een totaalprijs vanaf 63,75 euro.

Veilig medicatie betalen op internet

Online bestellen van medicijnen is veilig wanneer het via erkende apotheken gebeurt. Controleer altijd de legitimiteit van de online apotheek. En let ook bij de betaling goed op de beveiliging van de verbinding.

Betaalmethodes Circadin

Wat zijn de bijwerkingen van het medicijn Circadin?

Het middel Circadin levert zelden bijwerkingen op. Minder dan een procent van de gebruikers heeft hier last van. Bovendien zijn de klachten flink divers te noemen. Zo kunnen bijvoorbeeld psychische klachten optreden. Ook kan er slaperigheid overdag ervaren worden, of komt te vroeg wakker worden vaker voor. Ook een draaierig gevoel, misselijkheid, maag-darmklachten of hoofdpijn willen zo nu en dan weleens optreden. Gewichtstoename (obesitas) kan een probleem zijn. Zoals ook in sommige gevallen blaren in de mond door een te droge mond kunnen optreden. In sommige gevallen treden hartkloppingen of een veranderde hartslag op. Let hierop.

Circadin bijsluiter

Hoe is Circadin te gebruiken?

Er zijn drie varianten van de tabletten. De gewone tabletten en de variant met vertraagde afgifte kunnen met enkele slokken water worden ingenomen. De smelttablet zal onder de tong smelten. Het is belangrijk om het middel een uur tot twee uur voor het slapengaan in te nemen. Dit geldt alleen niet wanneer er chronisch te laat in slaap gevallen wordt. Dan is het beter om vijf tot zes uur voor het slapen gaan de tabletten al in te nemen. Het middel kan voor langere tijd gebruikt worden, maar test zo nu en dan wel of de problemen voorbij zijn door het eens niet in te nemen.

Componenten in Circadin?

De naam van het actieve bestanddeel is melatonine. Dit is een stof die ook in natuurlijke vorm in het lichaam voorkomt. Het wordt aangemaakt in de pijnappelklier in de hersenen. Door de tabletten te nemen wordt de aanmaak gestimuleerd. Daarmee wordt het slaapritme beïnvloedt en kan er een beter natuurlijk ritme ontstaan.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Circadin

Wanneer u nieuwe medicatie gaat gebruiken, heeft u vast vragen over het gebruik. We raden u aan om de aanwijzingen van uw arts altijd goed op te volgen. Bij vragen kunt u ook de arts of apotheker raadplegen. En lees voor het eerste gebruik de bijsluiter door, zodat u weet welke bijwerkingen u kunt verwachten en snel actie kunt ondernemen als dat nodig is. Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

De gebruikelijke dosering is 2 mg eenmaal daags, 1 tot 2 uur voor het slapengaan.

Het kan enige tijd duren voordat de effecten merkbaar zijn. Het wordt aanbevolen om Circadin gedurende meerdere nachten in te nemen.

Circadin is specifiek goedgekeurd voor volwassenen van 55 jaar en ouder. Overleg met een arts voor geschikte alternatieven.

Overmatig alcoholgebruik kan de effecten van Circadin beïnvloeden. Beperk alcoholinname en bespreek dit met uw arts.

Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen. Ga de volgende dag verder met de normale dosering.

Mogelijke bijwerkingen zijn hoofdpijn, duizeligheid en slaperigheid. Raadpleeg een arts bij aanhoudende bijwerkingen.

Raadpleeg een arts als u zwanger bent, borstvoeding geeft of van plan bent zwanger te worden.

Circadin kan slaperigheid veroorzaken. Wees voorzichtig met activiteiten die alertheid vereisen, zoals autorijden.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt om mogelijke interacties te vermijden.

Neem onmiddellijk contact op met een arts of ga naar de dichtstbijzijnde spoedeisende hulp.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen